BMW Group şi Great Wall Motor au semnat un acord de joint-venture pentru automobilele MINI electrice în China

BMW Group şi producătorul chinez Great Wall Motor au semnat un acord pentru producţia automobilelor MINI electrice printr-un joint-venture 50:50 nou, cu sediul în China.

În timpul unui eveniment pentru condus autonom şi conectat la care au participat premierul chinez Li Keqiang şi cancelarul german Angela Merkel la Berlin, BMW Group şi Great Wall Motor s-au angajat să înfiinţeze un nou joint-venture, „Spotlight Automotive Limited”, pentru dezvoltarea şi producţia de automobile electrice în China. Pe lângă automobilele MINI electrice, joint-venture-ul va produce şi maşini electrice pentru Great Wall Motor. Înfiinţarea noii companii este supusă aprobării din partea autorităţilor chineze competente şi completării procedurilor de înregistrare a companiei. Joint-venture-ul va fi situat în provincia Jiangsu, unde ambii parteneri vor crea împreună o nouă unitate de producţie cu tehnologie de ultimă oră.

Producţia viitoarelor automobile MINI electrice cu baterii în China, cea mai mare piaţă de electromobilitate din lume, este un element-cheie al dezvoltării strategice continue a MINI în cadrul strategiei BMW Group, NUMBER ONE > NEXT. Acordul de astăzi urmează memorandului semnat cu Great Wall Motor la 23 februarie 2018. Este un alt pas important spre viitorul electrificat al mărcii MINI, care vine în plus faţă de începerea producţiei primului MINI electric cu baterii în cursul anului viitor la uzina principală a mărcii din Oxford.

„Semnarea de astăzi reprezintă un nou nivel de cooperare între China şi Germania”, a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, în timpul ceremoniei de semnare. „Acest parteneriat strategic este un câştig clar pentru BMW Group şi Great Wall Motor, ceea ce ne permite să contribuim la planurile ambiţioase ale Chinei de a dezvolta noi vehicule energetice şi de a reduce emisiile în sectorul mobilităţii”, a completat Krüger.

Acordul de joint-venture a fost semnat de Wei Jianjun, fondator şi preşedinte al Great Wall Motor, şi Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare. „Punctele forte şi competenţa celor două companii se completează bine”, a declarat Fröhlich. „Experienţa noastră ca pionier şi lider în domeniul electrificării, împreună cu performanţele dovedite ale Great Wall Motor în industrializarea eficientă, ne permite să impulsionăm împreună creşterea celei mai mari pieţe de mobilitate electrică din lume”, a continuat Fröhlich. „Prin abordarea noastră comună, putem accelera producţia şi creşterea eficienţei rapid în segmentul extrem de competitiv al automobilelor electrice din clasa compactă.”

„Semnarea de astăzi deschide un nou capitol în cooperarea chino-germană”, a declarat Wei Jianjun. „Great Wall Motor şi BMW Group împărtăşesc un angajament de a promova automobile cu energii noi. Cu forţa combinată a celor doi parteneri, noul joint-venture va accelera absorbţia automobilelor electrice”, a continuat Wei.

BMW Group se angajează ferm să continue colaborarea de succes cu structura şi canalele de vânzări stabilite în China şi nu are intenţia de a înfiinţa o organizaţie de vânzări suplimentară în China pentru viitoarele automobile MINI electrice provenite din acest joint-venture. Activităţile joint-venture-ului se vor concentra pe dezvoltarea, achiziţionarea şi producţia de automobile electrice pentru piaţa chineză.

După cum s-a anunţat ieri, BMW Group va continua să-şi extindă în continuare joint-venture-ul de mare succes BMW Brilliance Automotive (BBA) în China, împreună cu partenerul Brilliance. În ultimii ani, BBA a devenit o piatră de temelie a succesului mărcii BMW în cea mai mare piaţă a sa. Aproximativ 560.000 de automobile ale mărcii BMW au fost livrate clienţilor din China în 2017 – mai mult decât în următoarele două pieţe mari, SUA şi Germania, la un loc. Două treimi din toate automobilele BMW vândute în China în cursul anului trecut au fost produse de BBA. În 2017, China a fost a patra cea mai mare piaţă pentru MINI, cu aproximativ 35.000 de unităţi livrate. Acest lucru subliniază potenţialul global suplimentar al mărcii, care acum va fi susţinut în mod semnificativ prin intermediul joint-venture-ului cu Great Wall Motor.

Strategia de succes din spatele expansiunii continue a reţelei globale de producţie a BMW Group respectă o regulă clară: producţia urmează piaţa. Aceasta înseamnă că creşterea producţiei pe pieţele noastre cele mai mari nu duce la o scădere corespunzătoare a producţiei în alte fabrici, ci mai degrabă invers. De exemplu, deşi producţia BMW în China şi SUA a crescut semnificativ în perioada 2007-2017, producţia în Germania în aceeaşi perioadă a crescut şi ea cu aproape un sfert, până la aproximativ 1,15 milioane de automobile pe an. Prin urmare, o strategie de expansiune similară ar putea accelera dezvoltarea semnificativă a mărcii MINI, fără a pune sub semnul întrebării angajamentul BMW Group în Marea Britanie, unde compania a făcut investiţii semnificative.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account