BMW Megacity (MCV) va fi construit in 2013 la Leipzig

ActiveE

Revista germana Automobile Woche confirma unul din rapoartele noastre recente: vehiculul Mega City sau MCV asa cum este denumit intern, inima programului Project i, va fi produs la fabrica din Leipzig si va debuta la mijlocul anului 2013. Componentele din fibra usoara de carbon necesare pentru constructia modelului MCV vor fi produse la Landshut si apoi transportate in Leipzig pentru a fi asamblate.

Contrar rapoartelor noastre initiale, vehiculul Megacity va fi un sub-brand al lui BMW si nu o marca in plus pe langa MINI si Rolls Royce, celelalte marci ale grupului BMW. Zvonuri anterioare mentionau si o renastere a marcii Isetta si astfel o posibila solutie de nume pentru MCV, dar vom continua sa consideram aceste informatii drept simple speculatii de moment.

MCV va fi disponibil in mai multe variante de motorizare, de la agregate mici si foarte eficiente pe benzina pana la trenuri de rulare complet electrice. Sa ne asteptam asadar sa vedem motoare cu trei cilindri facandu-si loc in aceste vehicule de oras, ca o continuare a conceptului Vision prezentat la Frankfurt. Se spune ca motoarele cu trei cilindri sunt dezvoltate in parteneriat cu divizia BMW Motorrad.

BMW va continua sa investeasca o serie de resurse in programul Project i, si in prezent, BMW dispune de o flota numeroasa de 600 vehicule MINI E in teste. Viitorul model va fi BMW ActiveE, ce a fost prezentat sub forma de concept la Salonul auto de la Detroit.

Pentru realizarea vehiculului Megacity, BMW a realizat un parteneriat cu SB LiMotive si SGL Carbon, pentru a utiliza cele mai recente inovatii in domeniul tehnologiei bateriei, si respectiv in domeniul utilizarii componentelor din fibra de carbon.

Se spune ca dimensiunile exterioare ale masinii o incadreaza insegmentul compact, similar modelelor MINI. Datorita celor mai recente platforme modulare implementate de BMW, ne asteptam sa vedem si alte variante potrivite pentru familii mai mari sau consumatori ce au nevoie de mai mult spatiu.

Conform surselor noastre, BMW testeaza in prezent vehiculele Megacity in cadrul unor sesiuni private de teste, in diverse locatii din Europa. Ne asteptam sa vedem primele fotografii spion in decursul acestui an, si cel mai probabil de-a lungul intregului an 2011.

[Sursa: BimmerToday | Automobile Woche ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account