BMW i8 Spyder confirmat pentru producția de serie

BMW i8 Spyder

Se pare că BMW i8 Spyder va fi acel model special pe care comunitatea BMW îl aștepta de la producătorul bavarez, mai ales că introducerea lui BMW i8 Spyder în producția de serie a fost confirmată de Harald Kruger, șeful BMW Group. Pe de altă parte, această știre vine pe surse, și nu sunt puține la număr. Practic, primii care au scris această știre sunt cei de la Handelsblatt, preluați de Telegraaf.nl, citați mai departe de WorldCarFans.com, așa că până nu vedem o confirmare oficială din partea BMW, venită pe canalele proprii, trebuie să abordăm această știre cu o doză de scepticism.

În urmă cu ceva vreme, Harald Kruger a confirmat dezvoltarea unui noi model din gama BMW i și, la momentul respectiv, toată lumea a presupus că este vorba despre un viitor BMW i5, mașină care ar putea să fie un sedan futurist sau un monovolum mai mare decât actualul BMW i3. În aceeași conferință, tot domnul Harald Kruger mai spune că viitorul trebuie să se bazeze pe metode alternative de propulsie și că marca pe care o conduce va continua să dezvolte modele complet electrice și de tip plug-in hybrid.

BMW i8 Spyder

BMW i8 Spyder a fost inițial prezentat si formă de concept în urmă cu aproximativ trei ani și, coincidență sau nu, comunicatul oficial este datat cu 1 Aprilie 2012 și, ținând cont că bavarezii s-au ținut de glume cu ocazia acestei zile – trebuie văzut BMW M3 Pick-Up – doza de scepticism se aplica și atunci, la fel ca acum. Și totuși, sursele amintite mai sus susțin că Harald Kruger a confirmat oficial producția pentru BMW i8 Spyder, veste care nu poate decât să anime spiritele și să-i mai împace pe care care critică faptul că BMW nu are în momentul de față un supercar în adevăratul sens al cuvântului.

BMW i8 Spyder

Aceleași surse mai spun că șeful BMW Group nu a dat nicio informație suplimentară despre data la care va fi prezentat noul BMW i8 Spyder, dar ținând cont că BMW i8 a fost prezentat la jumătatea anului 2014, tindem să credem că, dacă știrea este adevărată, vom vedea un BMW i8 Spyder pe viu într-un viitor nu foarte îndepărat. Și, chiar dacă viitorul BMW i8 Spyder nu va avea foarte multe în comun cu conceptul prezentat 2012, cel puțin soluția tehnică de propulsie va fi cel mai probabil preluată de la BMW i8. Adică un motor de 1,5 litri, supraalimentat, ajutat de două motoare electrice, pentru o putere maximă combinată de peste 360 CP și care îi oferă lui BMW i8 un sprint 0-100 km/h în 4,4 secunde și o viteză maximă de 250 km/h. Oricum, dacă BMW va alege într-adevăr să producă în serie un viitor BMW i8 Spyder noi credem că barndul va avea foarte mult de câștigat la capitolul imagine. Iar pentru a argumenta acest lucru este suficient să ne amintim cum privea lumea i8-ul normal pe stradă pentru a înțelege de ce un BMW i8 Spyder i-ar aduce multe beneficii mărcii. În plus, adăugând în ecuație și faptul că producția lui BMW i8 nu poate face față cererii, suntem convinși că bavarezii nu vor rămâne cu prea multe modele BMW i8 Spyder pe stoc.

BMW i8 Spyder

Dacă această știre se va dovedi reală și nu o invenție, gama BMW i ar putea crește chiar din 2016 și un BMW i8 Spyder ar fi un cadou foarte frumos pentru a sărbători cei 100 de ani de existență pe care bavarezii îi împlinesc anul viitor. Și mai frumos ar fi dacă această mașină ar fi prezentată chiar în martie, atunci când toată lumea s-a pus de acord și a stabilit ziua de naștere a mărcii.

A apărut numărul doi al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în rețeaua națională a magazinelor Inmedio și la chioșcurile de distribuție a presei din întreaga țară.

Revista BMWBlog

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account