BMW lanseaza noul sub-brand „i” astazi, 21 februarie

Astazi, 21 februarie, BMW va organiza in Germania o conferinta de presa prin care va anunta numele noului sub-brand. Noul brand „i” va fi asociat cu toate vehiculele electrice viitoare produse de BMW.

Viitorul automobil premium a fost anuntat de cateva schite de design in 2010, cand directorul de design Adrian Van Hooydonk a oferit cateva informatii despre strategia viitoare in domeniul mobilitatii electrice.
Noua familie de masini Megacity va permite accesul BMW intr-o noua zona unde acestia intentioneaza sa devina lider global in productia de vehicule electrice premium.

Proiectul sta sub umbrela sustenabilitatii maxime: inca de la procesul de productie, incepand cu primul furnizor, trecand la reciclarea componentelor in momentul terminarii ciclului de viata a vehiculului. Astfel, sustenabilitatea bazata pe calitatea de a folosi materiale prietenoase cu mediul, eficienta economica si compatibilitatea sociala trebuie sa fie principalul factor de progres al procesului.

Intr-un interviu anterior, Van Hooydonk declara: “Sub-brand-ul ofera o sansa de a inova, cat si de a prezenta calitatea designului BMW.”

La momentul lansarii, vehiculele Megacity vor fi oferite in varianta cu doua usi si patru locuri. Masina va avea o lungime de cca 4 m. In viitor, sub-brandul MCV va include inca doua modele. Primul va fi lansat in 2015 si este denumit ICV, prescurtarea de la Intracity Vehicle, si va fi o masina cu doua usi si doua locuri. In 2017 va fi lansat UCV – Urban Commuter Vehicle – care va fi mai lung decat MCV initial, va avea patru usi si va putea transporta cinci pasageri.

BMW Megacity este propulsat de o baterie litiu-ion cu capacitate de 35 kWH, amplasata sub podeaua vehiculului. Propulsia spate ramane element component al filosofiei BMW, astfel ca puterea este transmisa rotilor spate printr-un motor electric amplasat in spate, ce livreaza 150 CP. Autonomia de rulare asteptata este de maxim 160 km, iar viteza maxima de 153 km/h.

Ne asteptam ca BMW sa dezvaluie astazi atat numele sub-brandului cat si o serie de noi schite sau fotografii ale primului vehicul Megacity.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account