Care e cel mai bun model BMW pentru călătoriile lungi?

BMW

În gama BMW există suficient de multe modele care se pot încadra în categoria „gran tourer”, însă care crezi că e cel mai potrivit model pentru călătoriile lungi? Noi am făcut un top, așa cum am considerat noi de cuviință și am luat în calcul atât plăcerea de a conduce, cât și confortul la drum lung.

Topul nostru BMW include mai multe modele diferite, fiecare dintre ele având un scop bine determinat, în funcție de destinația finală a călătoriei tale, de numărul de pasageri pe care-i ai în mașină, precum și de costurile de achiziție și de rulare.

Locul V – BMW Seria 2 Active Tourer

Da, știm, e o alegere ciudată pe care nu te așteptai să o găsești pe lista celor mai bune modele BMW pentru călătorii lungi. Dar, dacă ai o familie cu doi sau trei copii, dacă ai nevoie de mult spațiu pentru bagaje, jucării, biciclete și altele asemenea care sunt inevitabile și dacă plănuiești un road-trip cu întreaga familie, atunci Seria 2 Active Tourer poate fi o alegere surprinzător de plăcută. Cu un interior extrem de bine gândit, spațios și primitor, Seria 2 Active Tourer nu-ți oferă doar tot spațiul din lume pentru copii și familie, ci și o doză mică a plăcerii de a conduce.

BMWDeși e destul de greu de crezut că un monovolum BMW, cu tracțiune față, poate să fie plăcut la condus, lucrurile sunt cu adevărat surprinzătoare pentru cel de la volan. Optând pentru versiunea de motorizare 220d xDrive, cu transmisie automată, Seria 2 Active Tourer îți oferă 190 de cai-putere și 400 Nm, astfel că mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde și are o viteză maximă de 223 km/h. Cu o direcție foarte bine echilibrată și cu un șasiu foarte dinamic pentru un MPV, Seria 2 Active Tourer este o mașină plăcută, confortabilă și relativ accesibilă dacă ne raportăm la celelalte modele din gama BMW. Cu un preț de listă ce pornește de la 37.020 euro, cu TVA inclus și cu un consum mediu de 4,7 l/100 km, Seria 2 Active Tourer 220d xDrive este unul dintre modelele pentru care noi am opta în cazul unei vacanțe prelungite alături de întreaga familie.

Locul IV – BMW Seria 4 Gran Coupe

Într-un test precedent cu Seria 4 Gran Coupe noi am concluzionat că acest model poate fi ales oricând în fața unui Seria 3 Sedan. Cu un design extrem de atractiv, dar cu suficient spațiu pentru patru persoane, Seria 4 GC este mașina ideală pentru escapade de weekend. Noi am alege o motorizare pe benzină, cu șase cilindri în linie și cutie automată. Prin urmare, BMW Seria 4 Gran Coupe 440i este fără îndoială cu tourer dinamic, rapid și agil, dar care știe întotdeauna când să-ți ofere sportivitate și când să mizeze pe confort și rafinament. Cu un preț de listă ce pornește de la 53.760 de euro, cu TVA inclus, 440i îți propune fix 326 de cai-putere și 450 Nm. Echipat doar cu tracțiune spate și cu transmisia automată cu opt trepte, 440i accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5,1 secunde, are o viteză maixmă de 250 km/h și promite să consume 6,6 l/100 km în regim mixt.

BMWLocul III – BMW X5

O altă alegere surprinzătoare poate, dar în cazul în care vrei să mergi într-o excursie la schi ai nevoie de garda la sol înaltă și de tracțiunea integrală care se regăsesc atunci când optezi pentru BMW X5. Din punctul nostru de vedere acesta este cel mai dinamic SUV disponibil de piață și, dacă alegei motorizarea potrivită, te vei simți destul de bine la volan. Pentru noi, X5 xDrive40d este alegerea ideală în acest caz. În primul rând pentru că la dispoziție 313 CP și 630 Nm. Adică suficient de multă putere ca SUV-ul de 2.185 de kilograme să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde și să consume, în medie, 6,0 l/100 km. Prețul de pornire pentru BMW X5 xDrive40d este de 67.200 euro, cu TVA inclus, dar primești destul de multe și poți chiar să optezi pentru o variantă cu șapte locuri. Sigur, nu vei putea merge în off-road extrem, însă BMW X5 te ajută să mergi pe multe cărări mai puțin umblat și asta cu stil și eleganță, iar atunci când ești la asfalt, pe un drum virajat, te face să uiți că te afli într-un SUV.

p90207458_highres_the-bmw-x5-12-2015Locul II – BMW Seria 6 Cabriolet

Știm că vine iarnă și că vara e un vis îndepărtat în acest moment, dar Seria 6 Cabrio este una dintre cele mai frumoase modele din gama actuală BMW și are suficient de multe argumente de partea sa pentru a te convinge că merită să plătești cei 106.920 de euro pentru 650i. Dacă totuși îți dorești ceva mai mult, atunci poți scoate din buzunar 140.820 euro, cu TVA, pentru BMW M6. Însă noi credem că dacă vrei să-ți iei un M, găsești variante mai bune decât M6 Cabrio. Prin urmare, noi am opta pentru V8-ul pe benzină, de 4,4 litri, care echipează versiunea 650i. Puterea maximă este 450 CP/5.500 rpm, cuplul maxim este 620 Nm/2.000 rpm, sprintul 0-100 km/h durează 4,6 secunde, viteza maixmă este 250 km/h, iar consumul… ei bine, nu te mai interesează cât consumă.

p90176357_highres_the-new-bmw-6-seriesLocul I – BMW i8

În momentul de față, BMW i8 este inovația din gama BMW, este o reprezentare a viitorului și o lucrare artisitică pe roți. Formele sculptate, interiorul impresionant și alura de supercar vorbesc de la sine. BMW i8 spune destul de multe despre cel de la volan, iar la drum întins rafinamentul este degajat prin fiecare cusătură a scaunelor. Da, vei avea o viață mai grea din cauza portierelor și riști să te faci de râs dacă nu ești atletic pentru că nu e ușor să urci sau să cobori de mașină. Cu BMW i8 nu mai contează puterea sau cifrele de pe fișa tehnică – deși nu sunt de neglijat -, ci contează experiența pe care mașina ți-o oferă. Ție și celei din dreapta.

p90231437_highres_the-new-bmw-i8-protoDacă nu ești de acord cu topul nostru sau dacă ești de părere că ar trebui să schimbăm ceva, lasă-ne un cometariu mai jos și putem „negocia” acest top.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account