BMW M1 scos la vânare pentru un milion de dolari

BMW M1

Un BMW M1 a fost scos la vânzare și își așteaptă cuminte cumpărătorul. Așa că dacă ai un milion de dolari și vrei să-i investești într-un dintre cele mai emblematice mașini ale anilor ’80, atunci grăbește-te, scrie un cec pentru fix 965.000 de dolari și mașina e a ta. 

BMW a cosntruit doar 453 de unități pentru legendarul BMW M1, dar se pare că doar trei dintre ele au fost vopsite în acestă culoare: Polaris Silver. Conform fraților mai mari de la BMWBlog.com, prima dintre ele a fost de fapt un prototip care n-a fost niciodată scos la vânzarea, iar alta a fost o comandă specială pentru nimeni altul decât „șeful” Formulei 1, Bernie Ecclestone. Da, e clar, mașina asta e o raritate exotică care s-ar putea vinde chiar și cu un milion de dolari. Reședința mașinii e în Germania, iar din poze se vede cât se poate de clar că acest BMW M1 se află într-o condiție incredibilă. Fără semne de uzură pe tapițerie, volan și schimbător, ceea ce este un lucru cu atât mai rar ținând cont de faptul că mașina are totuși 35 de ani.

BMW M1

BMW M1 nu te dă pe spate dacă privești doar fișa tehnică. Cel puțin nu în comparație cu alte supercar-uri exotice prezente pe piață la acea vreme. Cu toate acestea, BMW M1, fabricat în 1981, are 277 de cai-putere dintr-un șase-n linie de 3,5 litri și accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, transmisia este una manuală cu cinci trepte, iar tracțiunea este, desigur, pe puntea spate. Modelul de față, a rulat doar 17.500 de kilometri și are numărul de înregistrare VIN 4301424 și își așteaptă viitorul stăpân. Acum, dacă-aș avea un milion de dolari de „aruncat” pe o mașină, nu știu dacă BMW M1 ar fi aleasa, dar m-aș gândi serios la posibilitatea asta, fie și numai pentru o achiziție pe care să o consider investiție. Din fericire, nu am un milion de dolari nici la Monopoly, așa că am scăpat de o altă bătaie de cap.

BMW M1

Sursă: BMWBlog.com

A apărut primul număr al revistei BMWBlog România.

Promo BBR_Nr. 1

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account