BMW Brilliance Automotive a deschis o nouă uzină de motoare în China

BMW Brilliance Automotive

BMW Brilliance Automotive (BBA) a deschis o nouă uzină de motoare, care include şi o turnătorie pentru metale uşoare, la Shenyang. Noua locaţie va produce cea mai nouă generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină, cu trei şi cu patru cilindri, şi face parte din reţeaua de producţie BBA amplasată la Shenyang, în nord-estul Chinei. BMW Brilliance Automotive este un joint-venture de lungă durată între BMW Group şi Brilliance China Automotive Holdings Ltd. Un total de aproximativ 2.000 de angajaţi BBA vor lucra pe termen lung la uzina de motoare.

Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie, a declarat în timpul ceremoniei de inaugurare: „Acesta este un nou punct de reper în istoria acestui joint-venture şi confirmă, o dată în plus, succesul cooperării noastre. Nouă şi inovatoare, uzina de motoare, cu turnătorie pentru metale uşoare, va juca un rol important în cadrul reţelei globale de producţie a BMW Group. Face parte din strategia noastră pentru o creştere echilibrată la nivel global, cu capacităţi de producţie în respectivele pieţe regionale.”

P90207936_highRes

Yumin Qi, preşedinte aş Brilliance China Automotive Holdings Ltd., şi-a exprimat aprecierea: „De-a lungul ultimilor ani, BMW Brilliance Automotive a făcut un progres considerabil şi a pus bazele unei locaţii de producţie de ultimă oră la Shenyang. Cu aceste facilităţi, suntem capabili să ne aprofundăm prezenţa pe piaţa din China şi să ne continuăm povestea de succes. Apreciem realizările deosebite ale BBA, precum şi cooperarea bună cu partenerul nostru, BMW Group”. Preşedintele BMW Brilliance Automotive, Dr. Anton Heiss, a anunţat şi următorul pas inovator pe care acest joint-venture îl va face în viitor: „BMW Brilliance este recunoscut ca fiind cel mai de succes constructor premium din China. Trei modele noi sunt deja în curs de a fi produse la nivel local. Unul dintre aceste modele, BMW Seria 2 Active Tourer, va fi lansat în primul trimestru al anului 2016”.

Atât uzina de motoare, cât şi turnătoria pentru metale uşoare încorporează cele mai noi standarde de producţie şi va fi furnizor pentru uzinele de automobile Dadong şi Tiexi ale BMW Brilliance. Capacitatea, care în prezent poate fi de până la 300.000 de unităţi pe an, este legată de volumul producţiei celor două uzine de automobile. În 2015, producţia auto locală a atins peste 287.000 de unităţi. BBA a finanţat investiţia necesară din fonduri proprii, astfel că nu s-a apelat la capitalului unuia din partenerii joint-venture-ului. La ceremonia de inaugurare au participat Oliver Zipse (membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie), Olaf Kastner (preşedinte şi CEO al BMW Group Regiunea China), Yumin Qi (director executiv al Brilliance China Automotive Holdings Ltd.), Xiaoan Wu (preşedinte al BBA), Dr. Anton Heiss (preşedinte al BBA), Ilka Horstmeier (vicepreşedinte executiv pentru producţie: motoare şi sisteme de propulsie electrică), Ralf Hattler (director al reţelei de aprovizionare şi furnizori, trenuri de rulare), precum şi reprezentanţi ai Brilliance China Automotive Holdings Ltd. şi autorităţi locale.

BMW Brilliance Automotive

Producţie de motoare eficiente: cea mai nouă generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină, cu trei şi cu patru cilindri
Motoarele BMW TwinPower Turbo cu benzină sunt caracterizate de un nivel foarte ridicat de eficienţă, unul scăzut al emisiilor şi reprezintă ce mai recentă dezvoltare în gama de motoare BMW EfficientDynamics. Utilizarea unui procentaj ridicat de aluminiu a redus semnificativ masa trenului de rulare. Managementul termic şi particularităţile acustice au fost şi ele îmbunătăţite. Piesa centrală a gamei de motoare este tehnologia TwinPower Turbo – câştigătoare a numeroase premii – , care combină controlul variabil al sarcinii cu injecţia directă de ultimă oră.

BMW Brilliance Automotive

O particularitate specială a noii generaţii de motoare este producţia standardizată prin utilizarea aşa-numitului sistem modular. Toate motoarele acestei generaţii sunt cu cilindri dispuşi în linie şi fiecare derivat este produs pe baza unui motor principal şi a unui kit modular. Acest principiu măreşte proporţia de componente identice utilizate în cadrul fiecărui motor termic, adică pe benzină sau diesel, cu până la 60%. Mai mult, aproximativ 40% din componentele utilizate în motoarele pe benzină şi diesel sunt identice. Sistemul standardizat de producţie pentru motoare modulare formează sinergii cu locaţiile internaţionale de producţie a motoarelor din cadrul BMW Group, de la München (Germania), Steyr (Austria) şi Hams Hall (Marea Britanie): optimizarea fluxului de valori şi economiile la scară aduc beneficii proceselor de producţie şi le fac mai economice. În orice moment, aceste locaţii – centre de competenţă pentru diferite tipuri de motoare în cadrul reţelei globale de producţie a propulsoarelor – sunt capabile să-şi împărtăşească cunoştinţele cu alte uzine de motoare.

Un alt avantaj al sistemului standardizat de producţie îl reprezintă procesele stabile şi uniforme care sporesc nivelul calităţii. În acelaşi timp, producţia modulară ce nu depinde de locaţie este foarte flexibilă: sistemele şi procesele standardizate permit companiei să reacţioneze rapid la schimbările din piaţă şi cerinţele clienţilor. Toate procesele de producţie de la uzina de motoare BMW Brilliance Automotive îndeplinesc standardele înalte pe care BMW Group le impune la nivel global în ceea ce priveşte calitatea, siguranţa şi dezvoltarea durabilă. Cunoştinţele din reţeaua globală a BMW Group pentru producţia motoarelor au fost benefice nu doar pentru planificarea şi construcţia noii uzine, ci au contribuit şi la introducerea unor procese şi tehnologii de producţie cu dezvoltare durabilă pentru cea mai recentă generaţie de motoare modulare: urmând exemplul uzinei BMW Group din Steyr (Austria), activitatea de prelucrare utilizează un sistem de recuperare a apei, al cărei rezultat este o producţie fără nici un fel de ape reziduale. Acest proces utilizează tehnologii inovatoare cu membrană combinată pentru tratarea tuturor apelor reziduale provenite din producţia mecanică şi retrimiterea acestora în producţie.

BMW Brilliance Automotive

Turnătoria pentru metale uşoare realizează producţie practic fără emisii
Turnătoria stabileşte noi standarde pentru producţia sustenabilă şi are o capacitate anuală de până la 15.000 de tone de aluminiu. Aceasta este modelată după uzina parteneră din Landshut (Germania), a cărei experienţă vastă a fost integrată în procesele de producţie.

Procesele de producţie inovatoare permit o producţie fără emisii a miezurilor din nisip. Pentru prima dată în China, lianţi anorganici sunt utilizaţi şi conduc la o reducere cu 98% a emisiilor reziduurilor de ardere în comparaţie cu procesele de turnare organică utilizate în mod obişnuit în industrie. În plus, 90% din nisipul folosit pentru turnare poate fi reciclat pentru a reduce deşeurile la minimum. În 2009, BMW Group a devenit primul care a utilizat, în întreaga lume, exclusiv această tehnologie de ultimă oră şi ecologică în producţia de serie a turnării. Aluminiul necesar pentru turnare va continua să fie livrat în formă solidă şi apoi lichefiat la aproximativ 760 de grade în topitoria de la faţa locului. „Retururile” din procesul de turnare, adică reziduurile metalice separate din turnarea brută în timpul curăţării, sunt topite în furnalele şi cuptoarele proprii ale turnătoriei, după care sunt reutilizate.

BMW Brilliance Automotive

Tehnologia inovatoare de pulverizare cu arc voltaic (LDS) a fost şi ea introdusă pentru producţia carterelor din aluminiu turnat: feţele cilindrilor de la toate carterele sunt acoperite cu un strat foarte subţire de particule de fier pulverizare în formă lichidă. Rezultatul este o masă mai mică şi o frecare redusă în motor, ceea ce conduce la un consum mai mic de combustibil.

Viitorul: producţia acumulatorilor de înaltă tensiune

Pe lângă motoarele termice, noua uzină de propulsoare va produce şi acumulatori de înaltă tensiune pentru viitoarele modele hybrid plug-in. Ca şi în cazul organizaţiei de asamblare a motoarelor, acest proiect va implica o strânsă colaborare între BMW Brilliance Automotive şi BMW Group pentru a asigura transferul de cunoştinţe din Germani în ceea ce priveşte producţia bateriilor de înaltă tensiune.

BMW Brilliance Automotive

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account