BMW M4 MotoGP Safety Car a fost dezvăluit oficial

După ce a ne-a tachinat cu un teaser la începutul lunii, BMW a prezentat oficial noul M4 MotoGP Safety Car.

Programat să își facă prima apariție în public pe 23 Martie, noul safety car a fost accesorizat cu un topping de elemente BMW M Performance, menite să amplifice și mai mult agresivitatea mai mult decât evidentă a lui M4. Astfel, mașina de siguranță de la MotoGP dispune de un nou splitter frontal, asortat cu calandrul de culoare neagră, în timp ce în spate se face remarcată noua evacuare din titan, încadrată de un difuzor aerodinamic din fibră de carbon. Același material a fost folosit și pentru carcasele oglinzilor, pentru pragurile aerodinamice și pentru eleronul discret de pe capacul portbagajului. În plus, M4 MotoGP Safety Car a primit și o capotă a motorului din gama M Performance, iar pe plafon a fost montat un girofar cu LED-uri.

bmw-m4-motogp-09

BMW nu a publicat încă fotografii care surprind interiorul lui M4 MotoGP Safety Car, însă se pare că acesta va dispune de un volan îmbrăcat în Alcantara, un selector al transmisiei din fibră de carbon și un pedalier in oțel inoxidabil. Scaunele sunt semnate de Recaro, centurile de siguranță vin de la Schroth, ba chiar și covorașele sunt unele speciale BMW M Performance. Pentru a respecta reglementările de siguranță pentru această categorie de vehicule, M4 MotoGP va dispune de un roll-bar și de extinctor de incendii.

bmw-m4-motogp-06

Pentru a ține pasul cu motocicletele din clasa regină, safety car-ul BMW se bazează pe resursele  propulsorului S55B30 de 3,0 litri TwinPower Turbo, care dezvoltă 440 CP și 500 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se întâmplă în 4,1 secunde, iar viteza maximă este de așteptat să nu mai fie îngrădită la 250 km/h, precum în cazul unui M4 de serie.

Foto: BMW

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account