SPION: Bordul viitorului BMW Seria 5 LCI fotografiat pentru prima dată

La mijlocul anului viitor, BMW va lansa în producție modelul LCI pentru actuala generație Seria 5 (G30/G31). De curând, vehiculele camuflate pentru testare au apărut pe străzile Germaniei. Sub straturile de banda adezivă neagră folosite pentru a ascunde detaliile caroseriei de ochii curioșilor se regăsește un design îmbunătățit și împrospătat, aliniar cu cele mai noi tendințe stilistice ale brand-ului din München.

Actualizările aduse imaginii viitorului Seria 5 LCI se reflectă în primul rând în partea frontală. Masca a fost restilizată prin adoptarea unor faruri cu un design nou ce prezintă filamente LED dispuse într-un model similar cu cel ce a debutat pe Seria 7 LCI (G11/G12). De asemenea, este de așteptat ca grila de radiator să devină mai tridimensională și ușor mai mare comparativ cu versiunea curentă, cele 2 părți componente ale acesteia urmând a fi unite ca în cazul majorității noilor automobile BMW lansate.

Este de așteptat ca și bara de protecție să fie redesenată și personalizată în funcție de linia de echipare aleasă (Sport Line, Luxury Line sau M Sport). Noul Seria 5 LCI va fi disponibil în echiparea standard cu faruri cu tehnologie BMW Adaptive LED, în timp ce farurile Laser vor putea fi comandate opțional. Profilul lateral al mașinii nu va fi afectat de modificări de design semnificative, însă în partea din spate se vor evidenția noile blocuri optice cu semnătură vizuală nouă. Acesta vor utiliza tehnologie full LED și vor fi inspirate stilistic și estetic după Seria 7 si Seria 3.

În interior, modificările nu vor substanțiale, însă se vor răsfrânge asupra unor detalii și componente primordiale. În primul rând, arhitectura vizuală a bordului va fi puternic impactată de echiparea cu instrumentar digital și de noul display digital de dimensiuni generoase plasat central. Oferit în pachetele BMW Live Cockpit Plus și BMW Live Cockpit Professional, ecranul digital care va înlocui vechile ceasuri analogice va avea o dimensiune de 10,5 inci. Display-ul de control al centralei de infotainment BMW iDrive OS 7.0 se va mândri cu o diagonală de 12,3 inci și va putea fi operativ și prin intermediul tehnologiei touch-sensitive.

Opțional, va fi oferit și un sistem de comandă vocală care va putea accesa funcțiile iDrive. De asemenea, controller-ul rotativ cu suprafață capacitivă și sistemul Gesture Control vor completa experiența de utilizare a sistemului de infotainment. Sunt de așteptat ușoare îmbunătățiri și pe latura lansării unor tapițerii și inserții noi, însă arhitectura bordului va rămâne una tipică pentru Seria 5: sobră și elegantă, în cel mai pur stil BMW.

În ceea ce privește trenul de rulare, noul Seria 5 LCI va păstra o mare parte din paleta actuală de motorizări, existând posibilitatea extinderii cu noi modele de tip plug-in hybrid. Ne așteptăm de asemenea ca oferta de modele de tip mild hybrid folosind un alternator de 48 V pentru turbo-boost sa fie extinsă și pe alte agregate (de exemplu, 530i, 525d și 530d). Nu în ultimul rând, este posibil ca oferta de versiuni xDrive să devină mai bogată.

 

[Foto spion: Motor1 ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account