Facelift-ul lui BMW ALPINA B3 aduce și creșterea puterii la 495 CP

BMW ALPINA B3

BMW ALPINA B3 este alternativa pentru BMW M3 Sedan și are acum un plus de putere, primit odată cu actualizările aduse de facelift-ul modelelor BMW Seria 3.

BMW ALPINA B3 are acum un nivel de putere încadrat între BMW M3 și M3 Competition

Modelele BMW ALPINA B3 utilizează propulsorul cu benzină și 6 cilindri în linie. Acest motor de 3 litri are sistem bi-turbo preparat de ALPINA. Iar odată cu facelift-ul, resursele au fost amplificate de inginerii ALPINA. Acum dezvoltă 495 CP și 730 Nm, ceea ce reprezintă o evoluție cu 33 CP și 30 Nm față de varianta acestui motor dinainte de facelift.

Drept reper, BMW M3 Sedan dezvoltă 480 CP în varianta de bază, cu tracțiune doar la puntea spate. Dar poate fi ales și în versiune M3 Competition, care dezvoltă 510 CP și poate fi configurat cu tracțiune integrală.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre BMW M3 Competition cu tracțiune integrală M xDrive.

Ce performanțe are BMW ALPINA B3?

Varianta actualizată a lui BMW ALPINA B3 gonește de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde. Sprintul 0-200 km/h este realizat în 12,2 secunde. Iar viteza maximă este de 305 km/h. În cazul modelului Touring timpii de accelerare până la 100 și 200 km/h sunt de 3,7 secunde, respectiv 12,7 secunde. Viteza maximă a lui B3 Touring este de 302 km/h.

Noul B3 strunește cei 495 CP prin intermediul transmisie ZF cu 8 trepte și sistem ALPINA SWITCH-TRONIC. Aceasta permite selectarea manuală a treptelor de viteză. Iar șoferul poate adapta regimul de schimbare a vitezelor în funcție de modul de rulare pe care îl alege.

De asemenea, sistemul de tracțiune integrală contribuie la transformarea cât mai eficientă a cuplului substanțial de 730 Nm în forță motrică.

Suspensii cu reglaje versatile, care accentuează latura sportivă sau confortul

BMW ALPINA B3 dispune de suspensiile ALPINA Sport, care utilizează un sistem de control variabil al amortizării. Astfel, șoferul poate alege între modurile de reglaj denumite sugestiv COMFORT+, COMFORT, SPORT și SPORT+.
Ținuta de drum agilă este susținută și de implementarea unor arcuri și bare stabilizatoare specifice ALPINA. Totodată, sistemul de direcție cu asistare variabilă are calibrări special făcute de ALPINA.

Facelift-ul aduce și o nouă interfață digitală pentru sistemul infotainment

La nivel estetic, BMW ALPINA B3 preia retușurile aduse de facelift-ul modelului BMW Seria 3 la nivelul blocurilor optice și spoilerelor. Dar adaugă extensii la spoilerul frontal și un difuzor pentru spoilerul din spate. De asemenea, jantele cu multe spițe subțiri completează look-ul tipic ALPINA.

Postul de conducere are acum noua interfață digitală cu panou curbat, care alătură două diplay-uri de mari dimensiuni. Este vorba despre instrumentarul de bord complet digital de 12,3 inch (31,24 cm), aliniat pe orizontală cu ecranul tactil de 14,9 ţoli (37,85 cm) inch.

Grafica noului sistemului de operare 8 pentru iDrive este personalizată cu detalii colorate în nuanțele de albastru și verde tradiționale ALPINA.

Nu lipsesc sistemul head-up display, precum și Asistentul Personal BMW care recunoaște comenzile vocale pentru o multitudine de funcții ale mașinii.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre facelift-ul modelelor BMW Seria 3.

Prețurile lui BMW ALPINA B3

În Germania, prețurile modelelor BMW ALPINA B3 încep de la 88.600 de euro pentru cei care aleg varianta sedan. Dacă se preferă versiunea Touring, atunci prețurile pornesc de la 89.900 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account