BMW Seria 9 ar putea fi lansat în 2020

BMW Seria 9 (1)

BMW Seria 9 apare din nou în lista de zvonuri și, conform publicației Automobile Mag, viitorul model va fi poziționat în gama BMW Group între noul BMW Seria 7 și Rolls-Royce Ghost. Nu e prima oară când se discută despre un posibil BMW Seria 9, iar zvonurile despre o reinterpretare a modelului BMW Seria 8 circulă și ele de ceva vreme.

Conform tradiției, BMW a desemnat nume cu numere pare modelelor „coupe” însă conducerea BMW pare să fie reticentă în a refolosi numele „Seria 8” și se pare că „Seria 10” nu este un nume care să fie încadrat în trademark-ul bavarez. În versiunea de producție, viitorul BMW Seria 9 va fi un „Gran Coupe”, cu patru locuri și patru portiere, bazat pe versiunea lungă a lui BMW Seria 7. Lansarea pe piață este, din nou, prognozată ca fiind în anul 2020 și, în cazul în care își va face apariția, BMW Seria 9 ar putea prelua multe elemente din limbajul de design pe care ni l-a arătat conceptul BMW Vision Future Luxury.

Randare BMW Seria 9

Sub capotă, viitorul BMW Seria 9 va avea, cel mai probabil, o versiune de tip plug-in hybrid bazată pe una dintre motorizările cu șase cilindri în linie, dar și un V8 biturbo de 4,4 litri, urmând ca vârful de gamă să fie un motor V12, de 6,0 litri, similar cu cel care echipează în acest moment modelele Rolls-Royce. Despre posibilitatea introdcerii unui motor V12, de 6,0 litri pentru noul BMW Seria 7 am tot discutat și sunt șanse mari ca acest motor să echipeze și o versiune ce se va numi M760i. Viitorul BMW Seria 9 va avea și o gamă de motorizări diesel, cu cilindree de 3,0 litri și șase cilindri în linie. Cel mai probabil, în cazul în care va deveni realitate, BMW Seria 9 ar putea beneficia și de motorul quad-turbo pe motorină despre care se zvonește.

BMW Seria 9 (5)

Dacă BMW Seria 9 își va face apariția, se va lupta direct cu modele precum Mercedes-Benz Clasa S Coupe sau chiar Mercedes-Maybach Clasa S. În interior, ne așteptăm ca viitorul BMW Seria 9 să beneficieze de toată tehnologia prezentată acum pe noul Seria 7, dar și cu ceva în plus. Probabil că o atenție deosebită va fi acordată materialelor din interior, iar o serie de sisteme autonome mai avansate decât cele de acum își vor face apariția la bordul viitorului BMW Seria 9.

Sursă: BMWBLOG.COM

Citește și informațiile despre un posibil nou BMW Seria 8:

BMW Seria 8

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account