BMW X2 are toate premisele să arate cât se poate de bine

BMW X2

BMW X2 va fi un nou „jucător” bavareze în segemntul crossoverelor premium și care va încerca să atragă de partea bavarezilor un public mai tânăr, care pune accent de design, care-și dorește o mașină premium, dar care să nu sufere foarte mult la capitolul caracter practic. Deocamdată, singurul singurul model din clasa SUV-urilor compacte care respectă atributele de mai sus este Range Rover Evoque și, dacă stăm să ne gândim la succesul avut de crossoverul britanic, un viitor BMW X2 ar avea toate șansele de reușită.

Cel mai probabil, viitorul BMW X2 va intra în luptă cu Range Rover Evoque și cu viitorul Audi TTQ, și va avea la bază platforma noului BMW X1. Prin urmare, noul BMW X2 va fi, la bază, un model cu tracțune față, dar care va avea și posibilitatea de a fi configurat cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. Gama de modele BMW s-a extins destul de recent cu două monovolume, ambele cu tracțiune față, iar odată cu BMW Seria 2 Active Tourer și Gran Tourer, împreună cu noul BMW X1, dar și cu viitorul BMW X2, e clar că bavarezii își doresc să atragă un public mai tânăr cu modele premium, dar care să aibă un cost de achiziție mai redus în comparație cu modelele „clasice” BMW, adică Seria 3, Seria 5, X3 sau X5. De exemplu, BMW Seria 2 Active Tourer are un preț de pornire, pentru motorizarea 218i, de 28.272 de euro, cu TVA inclus, în timp ce noul BMW X1 în versiunea sDrive18d pornește de la 33.666 de euro, cu TVA inclus.

BMW X2

 

Viitorul BMW X2 ce va fi construit pe platforma noului BMW X1, va fi un model ceva mai mic decât BMW X4, dar se va bucura de o linie arcuită și căzută a plafonului, dar va avea și o gardă la sol mai redusă. În plus, credem că viitorul BMW X2 va avea cinci portiere. Noua linie de design, ce va debuta în 2017 odată cu noul BMW X3, va încerca să aducă pe piață o nouă identitate SUV-urilor compacte bavareze. Chiar dacă designul va fi ușor recognoscibil ca „BMW”, liniile vor mai dinamice, mai agresive și mult mai atractive decât în prezent. În randările efectutae de Auto Motor und Sport, blocurile optice față înguste și liniile musculoase ale capotei, împreună cu grila de dimensiuni generoase ne aduce în față un model despre care noi zicem că ar avea un succes aproape garantat.

BMW X2

În partea din spate, blocurile optice sunt „întrerupte” de deschiderea hayonului și sunt alungite spre lateralul mașinii, tocmai pentru a intensifica senzația de dinamică. Eșapamentul dublu are și el un rol asemănător, însă nu credem că așa va fi implementat și în cazul versiunilor de serie. Viitorul BMW X2 va fi, cel mai probabil, echipat numaicu motorizări cu trei sau patru cilindri, de 1,5 sau 2,0 litri. Sigur, așa cum am văzut și în cazul modelului de test, surprins de papparazzi auto, vom avea partea și de una sau două versiuni de tip plug-in hybrid. Pentru modele convenționale, transmisiile vor fi fie manuale și șase rapoarte, fie automate cu opt trepte. Cel mai probabil, BMW X2 va fi lansat în 2018.

Sursă: BMWBLOG.COM via Auto Motor und Sport

Citește și testul nostru cu noul BMW X1:

BMW-X1_2016_800x600_wallpaper_02

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account