BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S: Cavalerii integrali

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S este un nou comparativ foto care încearcă să deosebească două dintre cele mai puternice și mai scumpe SUV-uri disponibile pe piață.

Cu două V8-uri supraalimentate, cu sisteme deștepte de tracțiune integrală, dar și cu gabarite impresionante, cele două modele din comparativul foto BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S propun senzații de supercar, dar nu de la nivelul asflaltului, ci de undeva de sus.

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S: motorizări

Ambii producători au mers pe rețete similare în procesul de producție al celor două super-SUV-uri, astfel că sub cele două capote așteaptă nerăbdătoare două V8-uri, cuplate unor transmisii automate care livrează mai departe puterea și cuplul sistemelor de tracțiune integrală. Pentru a obține performanțele necesare pentru a te lăsa cu gura căscată, era evidentă necesitatea sistemelor turbo. Prin urmare, BMW X5 M se bucură de aportul tehnologiei TwinPower Turbo, de injecție directă, precum și de un sistem Double-VANOS, dar și de VALVETRONIC. Rezultatul se traduce într-un V8 de 4,4 litri care dezvoltă fix 575 de cai-putere și un moment motor de 750 Nm. De cealaltă parte, divzia AMG a echipat GLE-ul 63 S tot cu un V8, dar de 5,5 litri, a cărui putere maximă este de 585 CP, în timp ce cuplul atinge 760 Nm. Ce-i drept, în cazul AMG-ului există și o versiune mai „domoală”, care furnizează doar 557 CP și 700 Nm. Dar, pentru a nu fi acuzați că ținem cu bavarezul, am luat în calcul cea mai potentă versiune a SUV-ul trecut prin mâinile celor de la AMG.

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S: performanțe

Pe hârtie, la capitolul performanțe dinamice, cele două modele promit același nivel de performanță. Atât BMW X5 M, cât și Mercedes-AMG GLE 63 S accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde și ambele au o viteză maximă limitată la 280 km/h în cazul în care se optează pentru M Driver’s Package, respectiv pentru AMG Driver’s Package. Puterea brută dezvoltată de GLE 63 S este ceva mai mare decât cea a lui X5 M (10 CP în plus), în timp ce momentul maxim este disponibil la 1.750 rpm pentru AMG și la 2.200 rpm pentru X5 M. Totuși, în timp ce BMW X5 M este echipat cu o transmisie automată cu opt rapoarte, GLE 63 S beneficiază de o cutie automată cu șapte rapoarte. În cazul consumului de combustibil – asta dacă interesează pe cineva – BMW-ul este cu 0,7 l/100 km mai economic decât AMG-ul și emite cu 20 g mai puțin CO2 pe fiecare kilometru parcurs.

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S: prețuri

Nici la acest capitol nu apar diferențe majore în cazul comparativului BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S. Practic, AMG-ul este mai scump decât X5 M cu aproape 7.600 euro, iar acest lucru nu poate influența hotărâtor o decizie de cumpărare atunci când vorbim despre mașini care depășesc lejer granița celor 100.000 de euro. Ținând cont de cilindreea mai mare a AMG-ului toate costurile vor fi ceva mai mari (impozit, RCA, CASCO), dar, din nou, în cazul acestei comparații aceste diferențe nu au un impact major.

Comparativul foto BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S aduce față-n față două SUV-uri care vor să impresioneze prin puterea uriașă pe care o pun la dispoziție și își propun să-și asigure proprietarul că rezervele de putere vor fi întotdeauna acolo atunci când va fi nevoie. X5 M și GLE 63 S nu pot fi diferențiate doar privind datele tehnice, iar cei care se gândesc la o achiziție trebuie să fie împăcați 100% cu decizia pe care o vor lua. După toate probabilitățile, X5 M este mașina mai dinamică și mai plăcută pentru șofer, în timp ce AMG-ul poate compensa lipsurile dinamice printr-un nivel mai ridicat la confortului.

BMW X5 M vs Mercedes-AMG GLE 63 S

Noul număr al revistei BMW Blog România este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio.

BMW Blog numărul 5

Urmărește și testul nostru video cu BMW X6 M50d:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account