BMW Z4 GTLM cu machiajul de război CSL.

BMW Z4 GTLM se dă cu farduri de război și se pregătește de luptele bară la bară.

Săptămâna trecută vă povesteam despre o petrecere pe care BMW o dă în cinstea aniversării a 40 de ani de când au obținut prima victorie în America, pe circuitul de la Sebring. Mașina câștigătoare a cursei de 12 ore de la Sebring din 1975 a fost un BMW 3.0 CSL cu numărul 25, iar piloții de curse care făceau parte din echipa BMW Motorsport de atunci erau Hans Joachin Stuck, Brian Redman și Sam Posey.

DCIM100GOPROG0050201.

 

Cum victoriile sunt prețioase și rare pentru unii, BMW au pus-o de o petrecere pe insula Amelia, care a găzduit anul acesta și Concursul de Eleganță și unde a fost făcută și dezvelirea unui BMW Z4 GTLM, mașină construită pentru a sărbători victoria din 1975. BMW Z4 GTLM este de fapt un bolid de curse al echipei  BMW RLL care poartă același machiaj de război ca și predecesorul său, BMW-ul 3.0 CSL.

BMW Z4 GTLM (7)

La eveniment au fost prezenți tătucul și inițiatorul BMW Motorsport, Jochen Neerspasch, directorul BMW Motorsport,  Jens Marquardt și victorioșii de atunci, oamenii care au dus tot greul în spatele volanului, Brian Redman, Sam Posey și Hans-Joachin Stuck.

BMW Z4 GTLM (10)

Mare lucru nu s-a întâmplat, în afară de faptul că actualul pilot BMW RLL, australianul Bill Auberlen, a făcut un tur de prezentare cu noul BMW Z4 GTLM prin fața oamenilor care în urmă cu 40 ani făceau istorie pe același circuit.

BMW Z4 GTLM (5)

 

Anul 1975 a fost unul foarte important pentru BMW, fiind perioada când a luat naștere BMW North America, când motorsportul reintra în atenția publicului după pauza ce a urmat  crizei petrolului și când a apărut și această victorie de la Sebring. Să fie cu noroc și de acum încolo…

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account