Roțile de iarnă originale BMW oferă performanțele optime pentru modelele mărcii bavareze

Roțile de iarnă originale BMW

Anvelopele cu simbol stea (★) folosesc cele mai avansate tehnologii și sunt create de elita industriei special pentru specificațiile fiecărui model din gama BMW. Împreună cu jantele originale BMW acestea sunt recomandate drept roțile de iarnă care oferă nivelul optim de performanță, eficiență și calitate pentru automobilele mărcii bavareze.

Anvelopele sunt singurul punct de contact dintre automobil și șosea. Calitatea lor influențează abilitățile dinamice ale automobilului, siguranța, confortul, zgomotul rulării și consumul de combustibil.

Drept urmare, BMW echipează automobilele sale cu anvelope create special pentru fiecare model din gamă. În acest sens constructorul bavarez se implică în dezvoltarea anvelopelor
alături de elita producătorilor din domeniu, precum Michelin, Pirelli, Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Dunlop etc..

Aceste anvelope se disting prin faptul că au simbolul stea (★) pe peretele lateral. Simbolul confirmă faptul că anvelopa a fost proiectată cu specificații exclusive pentru fiecare model BMW. Anvelopele cu simbol stea (★) sunt derivate din modele de anvelope care pot fi găsite în piață cu specificații generale. De asemenea, același model de anvelopă poate avea versiuni create și pentru alți constructori auto. Dar anvelopele cu simbol stea (★) sunt cele care fructifică calibrajele modelelor BMW și le permit să etaleze nivelul lor ideal de performanță și eficiență.

Anvelopele originale BMW cu simbol stea beneficiază de cele mai avansate tehnologii

După cum menționam, aceleași modele de anvelopă precum cele care au simbol stea pot fi găsite și cu specificații universale. Însă designul și compoziția anvelopelor cu simbol stea (★) sunt personalizate într-un mod exclusiv pentru cerințele și standardele pe care BMW le impune pentru fiecare model pe care îl produce. Iar aceste standarde se datorează implementării celor mai avangardiste tehnologii dezvoltate de producătorii de anvelope premium.

Anvelopele de iarnă trebuie să aibă compoziție și design care să performeze la temperaturi foarte scăzute și pe carosabil cu aderență limitată. Astfel, elita producătorilor de anvelope care concep și anvelopele originale BMW apelează la soluții inovatoare, precum nanotehnologia și proiectarea virtuală. Acestea ajută la dozarea ideală a compușilor din anvelope, în funcție de anotimpurile pentru care sunt adresate.

Când termometrele indică sub 7 grade Celsius, anvelopele de vară se întăresc și își pierd substanțial din aderență, ceea ce afectează siguranța, performanțele dinamice și consumul de combustibil (sau energie în cazul autoturismelor electrice). În schimb, anvelopele pentru iarnă au un mix de compuși care păstrează elasticitatea și aderența și în condiții de ger. Exemplu este silica, un compus care dictează elasticitatea cauciucului.

Totodată, mulțumită nanotehnologiei, anvelopele premium dezvoltate cu specificații speciale pentru BMW au compoziții care reduc impactul asupra mediului înconjurător. De exemplu, cantitatea negrului de fum a fost deja diminuată până la o pondere foarte scăzută.

De asemenea, era automobilelor cu propulsie pur electrică accelerează rapid și a condus la evoluția exponențială a tehnologiilor pentru anvelope. Concret, anvelopele pentru mașini electrice au adus îmbunătățiri majore în mod deosebit la capitolele eficiență energetică și rulare silențioasă. Adaptarea compoziției anvelopelor a jucat un rol important în reducerea rezistenței la rulare, ceea ce are drept rezultat creșterea autonomiei oferită de automobilele electrice. Iar pentru reducerea zgomotului de rulare, anvelopele pot include straturi de spumă poliuretanică, menită să estompeze vibrațiile. Desigur, aceste soluții au fost preluat și de anvelopele pentru automobile cu motoare termice. Iar modelele BMW beneficiază de tot acest avans din industria producătoare de anvelope.

Evoluții impresionante se remarcă și în cazul designului benzii de contact cu șoseaua. Aceste caneluri sunt adaptate special pentru modelele BMW și includ o varietate de fante pentru disiparea apei și zăpezii, ceea ce evită acvaplanarea. Mai mult de atât anvelopele cu simbol stea (★) recomandate de BMW pentru modelele sale pot avea și fante cu design evolutiv. Adică folosesc chiar și tocirea în favoarea menținerii unei aderențe optime. Este vorba despre faptul că dimensiunile fantelor cresc odată cu tocirea cauciucului. Dar pot exista și fante ascunse în straturile benzii de rulare, care apar pe măsură ce cauciucul se uzează.

Anvelopele originale BMW trec prin teste de iarnă inclusiv lângă Cercul Polar

Dezvoltarea anvelopelor cu simbol stea (★) cu specificații dedicate modelelor BMW poate dura chiar și trei ani. Fiindcă anvelopele sunt adaptate pe parcurs ce sunt dezvoltate prototipurile care devin modele de serie BMW. Așadar, sute sau chiar mii de versiuni de anvelope sunt testate în decursul anilor în care acestea trec prin aceleași sesiuni de uzură la care sunt supuse și prototipurile BMW. În acest mod anvelopele sunt adaptate la caracteristice dinamice pe care le vizează constructorul bavarez pentru automobilele sale.

În ceea ce privește testele de iarnă, atât mașinile, cât și anvelopele trebuie să îndure cele mai aspre
condiții de ger și uzură. Totodată, trebuie să ofere siguranță și eficiență pe drumuri cu aderență redusă.

Din acest motiv BMW Group deține unu dintre cele mai avansate centre de testare lângă Cercul Polar. Acest centru aflat în zona Arjeplog din nordul Suediei permite testarea anvelopelor și automobilelor la temperaturi care scad cu zeci de grade Celsius sub limita înghețului. Iar testele dinamice sunt realizate pe rute montane acoperite de nămeți, dar și pe trasee improvizate pe lacuri înghețate. Drept urmare, inginerii BMW și specialiștii producătorilor de anvelope observă concret cum pot fi îmbunătățite designul și compoziția anvelopelor de iarnă.

Puteți vedea în imaginile din acest articol secvențe din sesiunile de testare desfășurate lângă Cercul Polar cu noile modele electrice BMW i7 și BMW i5.

La aceste probe în condiții de iarnă extremă se adaugă simulări constante în laboratoare, teste în trafic pe drumuri publice și teste intense pe circuite care găzduiesc și competiții celebre. Exemplu este caruselul de viraje al circuitului Nürburgring.

Per ansamblu, anvelopele din echiparea originală BMW parcurg sute de mii de kilometri în teste. În acest mod minuțios sunt optimizate peste 50 de criterii de performanță și calitate ale anvelopelor cu simbol stea (★).

Eticheta UE certifică standardele de calitate ale anvelopelor BMW

Standardele anvelopelor originale BMW sunt confirmate și de eticheta care însoțește obligatoriu toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană. Pe etichetă sunt înscrise cotațiile de performanță pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică. Clasa A desemnează cel mai înalt nivel de performanță pentru categoriile acestea. Așadar, eticheta UE, precum și simbolul stea (★) care figurează pe anvelopele originale BMW, sunt repere esențiale care ajută clienții să aleagă cea mai bună anvelopă în funcție de propriul buget.

Pe eticheta UE sunt înscrise și simboluri utile pentru selectarea anvelopelor adecvate sezonului de iarnă. Specific pentru anvelopele de iarnă este simbolul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake), care confirmă că acestea sunt certificate pentru tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață. Anvelopele pot purta și simbolul M+S, care atestă performanțele pe noroi și zăpadă. Acesta este foarte important în România, unde sunt recunoscute drept anvelope de iarnă și cele care poartă unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Și, conform Ordonanței de Guvern nr. 5 din 2011, echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă este obligatorie în țara noastră când se circulă pe carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, fără a se preciza un interval din perioada anului.

Dealerii autorizați BMW oferă asigurare de 36 de luni pentru anvelopele originale cu simbol stea (★)

Asigurarea oferită de dealerii autorizați BMW este o dovadă a faptului că achiziționarea anvelopelor cu simbol stea (★) este o investiție în calitate. Este vorba despre o asigurare de 36 de luni, ceea ce face eficientă achiziționarea anvelopelor cu simbol stea. Practic înseamnă că anvelopele originale BMW pot fi folosite timp îndelungat, păstrând nivelul de performanță înalt.

În primul an după achiziționare anvelopelor rambursarea acoperită de asigurare este de până la 100% din valoarea acestora. În al doilea an se rambursează până la 75%, iar în al treilea an cuprins de asigurare se oferă până la 50% din prețul anvelopelor.

Asigurarea BMW pentru anvelope include oferirea de despăgubiri pentru diverse situații. Exemple sunt deteriorările cauzate de obiecte ascuţite (cum ar fi un cui sau sau o sticlă spartă) sau deteriorările produse de lovirea bordurii (fără daune la suspensie și șasiu, precum și fără fisurarea jantei). De asemenea, sunt acoperite de asigurare și daunele provocate de acte de vandalism sau chiar și furtul anvelopelor.

În site-ul bmw.ro puteți descoperi toate condițiile pentru asigurarea acordată în cazul anvelopelor originale BMW, inclusiv a celor achiziționate după cumpărarea mașinii.

Dealerii autorizați BMW oferă servicii de montare specializată a roților, precum și servicii pentru depozitarea acestora

Poate că schimbarea anvelopelor pare o operațiune simplă, de rutină. Însă neglijența și montarea inexactă influențează direct siguranța din timpul condusului, performanțele automobilului, consumul de combustibil și, desigur, uzura anvelopelor.

Este vorba atât despre fixarea și echilibrarea corectă a roților, cât și despre calibrarea sistemelor de monitorizare a presiunii în anvelope. Autoturismele moderne au senzori diverși pentru măsurarea presiunii în pneuri, deci aceștia necesită și aparatură specializată și tehnicieni instruiți. De exemplu, senzorii de presiune pot fi montați direct pe jantă, dar unele automobile folosesc senzorii sistemului ABS. Din aceste motive, dealerii autorizați BMW oferă servicii de montare specializate pentru roțile de iarnă.

Mai mult de atât, este recomandată o verificare tehnică înainte de fiecare sezon rece, odată cu schimbarea roților. Astfel, când montează roțile de iarnă, tehnicienii BMW verifică și starea sistemului de frânare și gradul de uzură al anvelopelor. Este o rutină necesară pentru roțile de iarnă, deoarece acestea sunt folosite timp de mai mulți ani. Deci, pentru siguranță, este indicat să se verifice dacă anvelopele au suferit perforări, zgârieturi, gâlme, sau dacă nivelul lor de tocire este prea ridicat.

De adâncimea fantelor și canelurilor din banda de rulare depinde aderența anvelopelor și capacitatea lor de a disipa apa, zăpada. Din aceste motive, în țările europene se recomandă sau se impune ca adâncimea profilului să nu fie mai mică de 1,6 mm pentru anvelopele de vară și 4 mm pentru cele de iarnă.

Pe lângă montarea și verificarea anvelopelor, dealerii autorizați BMW oferă clienților și serviciul de depozitare în condiții optime. Astfel posesorii de modele BMW se asigură că anvelopele de vară și jantele acestora pot fi depozitate la dealerii BMW peste iarnă, în cele mai bune condiții. Roțile sunt ferite de umiditate, praf, murdărie, zgârieturi.

Jantele originale BMW au tehnologie de vopsire creată special pentru a rezista la uzura din timpul iernii

La fel ca și anvelopele cu simbol stea (★), jantele originale BMW sunt proiectate special pentru specificațiile fiecărui model din gama BMW. De altfel, ele au și design conceput pentru a se integra armonios în limbajul estetic al modelelor BMW.

Jantele originale BMW sunt produse folosindu-se cele mai avansate tehnologii și metode de turnare și forjare. Există variante de jante monocolore sau bicolore, cu finisări lucioase, parțial lucioase sau complet mate. Deci clienții pot alege dintr-o mare varietate stilistică. Dar indiferent de look, tehnologia de vopsire multistrat a fost creată special pentru ca vopseaua să nu se cojească și să reziste la mătuire și zgâriere, atât vara, cât și iarna.

Vopseaua jantelor originale BMW va suporta condițiile aspre ale gerului, gheața, murdăria de pe șosele și sarea care este folosită pentru dezghețarea carosabilului.

Detaliile și prețurile anvelopelor și jantelor originale BMW pot fi descoperite și în configuratorul virtual din site-ul bmw.ro.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account