BMW Group si PSA extind colaborarea in domeniul sistemelor hibride pentru vehicule cu tractiune fata

Dezvoltarea componentelor hibrid pentru vehicule cu tracţiune faţă

BMW Group şi PSA Peugeot Citroën intenţionează să-şi extindă cooperarea de succes prin introducerea componentelor hibrid pentru vehiculele cu tracţiune faţă. Documentul prin care această înţelegere intră în vigoare a fost semnat de Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director BMW AG, şi de Philippe Varin, preşedintele Consiliului de Conducere PSA Peugeot Citroën.

Componentele vor fi utilizate la vehicule cu tracţiune faţă ce folosesc propulsie electrică. Dezvoltarea şi producţia comună a componentelor, precum şi furnizarea comună vor aduce o optimizare a costurilor pentru ambili parteneri. De asemenea, fiecare parte va putea să-şi standardizeze elementele principale pentru electrificarea vehiculelor.

„Această cooperare va oferi o contribuţie majoră pentru o structură competitivă a costurilor în domeniul propulsiei electrice. De asemenea, reprezintă un nou pas important pentru drumul unei mobilităţi durabile”, a declarat Reithofer.

„Suntem încântaţi că am extins această colaborare de lungă durată care se bazează pe relaţia solidă existentă între cele două companii”, a adăugat Philippe Varin. „Combinarea experienţei pe care ambii parteneri o deţin în tehnologiile hibrid va crea un avantaj competiţional clar.”

Cele două părţi au fost de acord să nu dezvăluie vreun detaliu financiar al acestui acord.

De-a lungul anilor, BMW Group şi PSA Peugeot Citroën au cooperat cu succes în domeniul motoarelor. În februarie 2010, cele două companii au ajuns la un acord privind dezvoltarea noii generaţii a unui motor pe benzină, cu patru cilindri – conceput în comun -, care va îndeplini normele EU 6. Motorul comun este utilizat acum la mai multe modele ale mărcilor MINI, Peugeot şi Citroën.

[Sursa: BMW ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account