Directorul executiv al BMW declara: „Suntem pregatiti pentru FWD”

BMW arkadan itis ilan9stx26 ing

Epopeea despre BMW si tractiunea fata continua. Apar rapoarte dupa rapoarte care confirma ca planurile BMW de a construi un vehicul cu tractiune fata au trecut de faza de planificare. Dupa parerea noastra, datorita faptului ca cei de la BMW sunt deschisi in legatura cu planurile lor viitoare legate de FWD, au efectuat si un studiu de piata pentru a testa reactiile consumatorilor si raspunsul analistilor din industrie.

Conform unui articol recent publicat de revista britanica Autocar, care-l citeaza pe Norbert Reithofer, CEO al BMW, marca BMW este suficient de puternica pentru a reusi sa construiasca masini cu tractiune fata.

In cadrul unui eveniment recent, Reithofer a enuntat strategia de produs a BMW pe termen mediu si a mentionat si cel mai recent sondaj efectuat despre BMW Seria 1 si parerea eronata a detinatorilor despre masina pe care o conduc, aceea de vehicul cu tractiune fata.

“E adevarat ca cca 80% din posesorii de Seria 1 pe care i-am chestionat au crezut ca masina lor are tractiune frontala, sau n-au stiut tipul de tractiune. Dar acestia erau conducatori ai modelelor hatchback cu trei si cinci usi.”

Asadar, cu alte cuvinte, entuziastii Seria 1 sunt grupati in jurul modelului Coupe, si doar acestia sunt constienti de diferentele intre tractiunea fata si cea spate.

Se pare ca asa ar fi, deoarece in urmatorul comentariu, Reithofer declara:

“Totusi, aproape toti posesorii de modele Seria 1 coupe au stiut ca masina lor era cu tractiune spate. Acesti cumparatori apreciaza dinamica rularii asociate unei tractiuni spate. Dar ceilalti cumparatori au ales Seria 1 datorita tehnologiilor, calitatii, performantei motoarelor, si asa mai departe.”

Acum, desi acest lucru a fost demonstrat de mai multe ori pana acum, tot ne surprinde faptul ca exista o separare atat de clara intre posesorii acestor variante de Seria 1.

Apare o intrebare logica: care a fost rostul acestui sondaj? Marketing? Perceptia asupra marcii?

“Acest studiu ne-a ajutat sa fim increzatori in capacitatea BMW de a construi masini cu tractiune frontala, intr-un nou segment al pietei. Dar viitoarea Seria 1, atunci cand va fi lansata in circa 18 luni, va fi tot cu tractiune spate, si asa vor fi toate versiunile sale viitoare.”

Stati pe-aproape, epopeea va continua cu siguranta…

[Sursa: Autocar]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account