VIDEO: AC Schnitzer oferă creșteri de putere pentru BMW M4 Cabriolet și Coupé până la 590 și 610 CP

Tunerul AC Schnitzer, care de la fondarea sa acum 35 de ani și-a creat o reputație mai ales în rândul tunerilor de automobile BMW, oferă acum kit-uri dedicate noii generații de modele M4 Coupé și M4 Cabriolet, care includ și un surplus consistent al puterii.

Motorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, al modelelor M4 Coupé (G82) și BMW M4 Cabriolet (G83) dezvoltă în varianta de serie 480 CP și 550 Nm în varianta de bază sau 510 CP și 650 Nm, dacă se aleg versiunile Competition. Dar AC Schnitzer oferă două pachete de creștere a puterii pentru propulsorul cu tehnologie M TwinPower Turbo al modelelor Competition. Primul amplifică resursele până la 590 CP și 750 Nm. Iar al doilea crește resursele până la 610 CP și 750 Nm. Tunerul nu menționează cât de mult vor fi îmbunătățite performanțele modelelor M4 Coupé și Cabriolet, dar în mod clar ar trebui să fie superioare versiunilor de serie. Modelul M4 Competition Coupé cu specificații de fabrică accelerează de la 0 la 100 km în 3,9 secunde, dacă se alege configurația cu tracțiune spate, sau în 3,5 secunde, dacă se optează pentru tracțiunea integrală M xDrive. BMW M4 Cabriolet este oferit în serie doar cu tracțiune M xDrive și gonește de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde.

Totodată, AC Schnitzer instalează și un sistem de evacuare sport din oțel inoxidabil, care potențează și timbrul motorului și este disponibil cu ornamente de carbon pentru țevile de eșapament cu diametru de 110 mm.
Ținuta de drum dinamică poate fi accentuată și prin opțiunile de modificare care vizează suspensiile. Se poate alege un kit de arcuri AC Schnitzer, care reduc garda la sol cu 15-20 mm față de cea a modelelor de serie. Astfel este coborât centrul de greutate, ceea ce influențează pozitiv stabilitatea în viraje. Dar, se poate opta și pentru montarea kit-ului de suspensii AC Schnitzer RS care permit reglarea compresiei și detentei. Această suspensie reduce garda la sol cu 30-40 mm.

Posesorii noilor BMW M4 Coupé sau Cabriolet au la dispoziție și două versiuni de jante AC Schnitzer, ambele cu diametru de 20 de inch. Se pot alege jantele forjate AC3 Lightweight, sau modelul AC1 din aliaj ușor.
În buna sa tradiție, AC Schnitzer a propune și o diversitate de elemente pentru personalizarea caroseriei. Iar important este că acest elemente au și rolul de a spori stabilitatea. Splitter-ul spoilerului frontal crește cu 40 de kilograme apăsarea aerodinamică pe puntea frontală, ceea ce optimizează stabilitatea la viteze ridicate. Exclusiv M4 Coupé poate fi echipat cu un eleron de carbon care sporește cu 20 kg apăsarea aerodinamică pe puntea spate. De asemenea, este oferit și un eleron Racing de mari dimensiuni care crește cu 50 kg apăsarea aerodinamică, în forma sa standard. Pentru aceste sunt disponibile și extensii laterale care amplifică de la 50 la 70 kg apăsarea aerodinamică. Toate aceste plusuri aduse de splitter și eleroane sunt calculate la viteza de 200 km/h.

Sursa informațiilor și imaginilor: ac-schnitzer.de

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account