VIDEO: BMW Concept XM este dezvăluit cu propulsie plug-in hybrid de 750 CP

La ediţia 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH prezintă în premieră mondială un nou concept de automobil expresiv. BMW Concept XM înseamnă cel mai puternic automobil BMW M vi fi cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW în serie, cu startul producţiei programat la sfârşitul anului viitor. În acelaşi timp, BMW Concept XM pune în centrul atenţiei aspectele remarcabile ale mărcii M. Electrificarea stă la baza unei experienţe extraordinare de condus, care îi permite conducătorului să ruleze în linişte sau să se bucure de plăcerea înaltei performanţe în stil M. BMW Concept XM oferă o avanpremieră asupra noului design al părţii frontale pentru viitoarele modele BMW din clasa de lux. De asemenea va prezenta publicului o abordare avangardistă şi distinctivă a designului modelului BMW X şi o formă complet nouă de lux şi o nouă experienţă a spaţiului interior.

Modelul de serie – BMW XM – va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA, în ţara care este şi mai importantă piaţă pentru noul automobil de înaltă performanţă. Prin urmare, BMW M va prezenta primul său automobil de sine stătător după legendarul BMW M1 în anul în care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.

Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă excepţionale ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.

„BMW Concept XM reprezintă o reimaginare completă a segmentului de automobile de înaltă performanţă”, declară Franciscus van Meel, directorul executiv al BMW M GmbH. „Subliniază capacitatea BMW M GmbH de a se detaşa de convenţiile consacrate şi de a depăşi graniţele pentru a oferi fanilor mărcii experienţa supremă de condus. Automobilul de serie – primul model BMW M pur de la legendarul BMW M1 – arată şi cum abordăm pasa cu pas electrificarea mărcii noastre.”

BMW M merge pe drumul său în segmentul de lux
BMW Concept XM ilustrează cum BMW M GmbH alege un drum distinctiv în segmentul de lux. Exteriorul maşinii se concentrează pe prezenţă şi atracţie extrovertită. În interiorul, o abordare specială a cockpitului axat pe conducător pentru care modelele M sunt renumite se întâlneşte cu un design complet nou al compartimentului din spate: cu scaunele sale confortabile şi tapiţeria sculpturală iluminată, conceptul M Lounge oferă pasagerilor un refugiu de lux.

„Designul BMW Concept XM este o declaraţie extravagantă a BMW M în inima segmentului de lux”, spune Domagoj Dukec, directorul BMW Design. „Are o identitate unică şi întruchipează un stil de viaţă expresiv precum nici un alt model din gama BMW.”

Partea frontală: design progresiv pentru prezenţă maximă
BMW Concept XM lansează noul design progresiv al părţii frontale pentru modelele de lux ale BMW, a cărui versiune va fi prezentată pentru prima dată în 2022, ca parte a ofensivei de modele BMW în segmentul de lux. Farurile au fost împărţite în două module separate, o nouă caracteristică de design care creează un aspect vizual captivant. Semnătura luminilor de zi în modulul superior subţire, cu stil clar, este deosebit de elegată. Grila orizontală se plasează cu încredere între faruri şi se îngustează spre marginile exterioare, producând un contur aproape octogonal care subliniază caracterul dinamic al părţii frontale. Elementele negre ale grilei sunt incluse într-un contur cu forme elaborate şi par aproape să plutească liber într-o suprafaţă neagră lucioasă. Barele duble în stil M din interiorul grilei amplifică percepţia lăţimii automobilului. Iluminarea atractivă a conturului pune în evidenţă grila cu un efect fin, astfel încât compoziţia uimitoare a gilei duble şi a luminilor de zi să poată fi recunoscută imediat şi în întuneric. Noul logo XM de pe grilă şi prizele de aer mari sunt un indiciu asupra puterii motorului V8, care se asociază cu motorul electric pentru a forma sistemul M Hybrid.

Detaliile specifice M indică performanţe fără compromisuri

Habitaclul BMW Concept XM se ridică vertical, accentuând expresivitatea puternică a părţii frontale. Culoarea acoperişului contrastează cu finisajul negru al montanţilor A. Ca rezultat, parbrizul pare să aibă o înclinaţie şi mai mare, aducând un dinamism modern în partea frontală. Proiectoarele LED subţiri au fost încorporate în acoperiş deasupra montanţilor A. Capota sculptată cu forme puternic profilate extinde contururile grilei sub forma a două domuri puternice. O pereche de prize de aer din capotă imită aspectul proiectoarelor LED de pe acoperiş şi adaugă un plus de dinamism. Suprafeţele negre, curate, ale spoilerului din faţă încadrează caroseria la limita sa inferioară. Lamele triunghiulare de culoarea caroseriei de la marginile exterioare accentuează prizele de aer verticale, subliniind în acelaşi timp atitudinea sportivă şi robustă a BMW Concept XM.

Linia laterală: o expresie a dinamicii dezlănţuite
Proporţiile puternice şi puternic conturate ale BMW Concept XM evidenţiază identitatea distinctă şi evidenţiază caracterul de coupé al caroseriei. Partea frontală impresionantă vizual, capota lungă şi linia acoperişului întinsă şi înclinată prezintă un design caracteristic, în două volume, cu un contur distinctiv. Grafica geamurilor se îngustează semnificativ pe măsură ce se apropie de spate, îmbogăţind dinamica imaginii laterale.

Finisarea în două nuanţe a BMW Concept XM îi accentuează şi mai mult liniile distinctive: secţiunea superioară este din bronz-auriu mat, în timp ce secţiunea inferioară are nuanţa Space Grey metalizat. Sub grafica geamurilor, o linie neagră lucioasă amplă – „centura neagră” – separă cele două culori exterioare. Oglinzile exterioare specifice M conferă maşinii un aspect sportiv, curat şi high-tech. Clapeta de încărcare, din spatele roţii stânga faţă, reaminteşte de sistemul de propulsie M Hybrid disponibil.

Privite din lateral, liniile de caracter scurte în mod deliberat, încep îndrăzneţ înainte de a se estompa încet, accentuează imagina agilă şi modernitate a maşinii. Stopurile expresive se extind bine în flancurile maşinii şi creează o tranziţie atrăgătoare spre spate. Decoraţiunile negre, tipice modelelor BMW X, de deasupra roţilor şi pe praguri sunt foarte clar definite şi conferă caroseriei un aspect de înălţime. Caroseria alungită stă pe jante de 23 de ţoli, din aliaj uşor, care aduc un plus de putere şi soliditate imaginii laterale.

Spate: statură puternică şi design nou interpretat
Designul spatelui accentuează, de asemenea, silueta puternică a maşinii. BMW Concept XM are o line joasă şi sportivă din acest unghi. Luneta este inclusă aproape perfect în partea din spate. Interpretarea proaspătă a designului poate fi văzută şi în aranjamentul logo-ului BMW, care este gravat cu laser în geamul de sub fiecare dintre cele două şine de suprafaţă. Aceasta este o referinţă stilistică la BMW M1, până în prezent singurul exemplu de model independent dezvoltat exclusiv de BMW M GmbH.

Mai jos, în partea din spate, pasajele roţilor evazate proeminent atrag atenţia asupra poziţiei puternice a maşinii pe şosea. Stopurile deosebit de subţiri şi în formă de L, se extind pe aproape toată lăţimea spatelui şi contribuie la acest efect. Stopurile au un aspect întunecat atunci când nu sunt active, făcând loc unei nuanţe precise şi uniforme de roşu atunci când sunt aprinse. Difuzorul este dominat de ţevile de eşapament duble caracteristice modelelor BMW M. Sistemul de evacuare, cu două ramuri şi două ţevi de eşapament, generează, de asemenea, coloana sonoră plină de emoţie, tipică M, care însoţeşte puterea impunătoare a motorului. Aranjamentul vertical şi interpretarea hexagonală a ţevilor de eşapament oferă o nouă imagine acestei caracteristici emblematice clasice.

Designul interior – înaltă performanţă şi lux extrovertit
În interiorul BMW Concept XM, conducătorul va găsi o interpretare M distinctă a designului cockpitului orinetat către cel de la volan. Designul liniilor şi suprafeţei panoului de bord, consolei centrale, ornamentelor uşilor şi scaunelor conferă atmosferei din compartimentul din faţă imagine de avangardă, cu geometria lor puternică şi materialele de înaltă calitate. Pielea maro, cu aspect vintage, cuprul şi fibra de carbon creează o punte între lux şi motorsport. Un element de ornamentare îndrăzneţ asigură o separare vizuală clară între zona conducătorului şi celelalte secţiuni ale maşinii.

În interiorul cockpitului, o suprafaţă decorativă din fibră de carbon cu fir de cupru împletit creează o bază sportivă şi exclusivă pentru afişaje, orificii de aerisire şi elemente de control/operare. Noul set de monitoare ce formează ecranul central curbat BMW, poziţionat deasupra, creează un echilibru perfect între orientarea tradiţională către conducător şi caracterul digital modern. Accentele roşii de pe volan şi consola centrală sunt referinţe specifice M şi la abilităţile sportive ale maşinii. Un trio de elemente verticale prezentate în cele trei culori ale logo-ului mărcii BMW M formează inima consolei centrale.

Spaţioasă şi luxoasă: M Lounge
Concentrarea clară către conducător din compartimentul din faţă contrastează cu atmosfera extravagantă şi luxoasă de lounge din spatele. Materialele speciale, suprafeţele puternice din punct de vedere vizual şi detaliile expresive transformă scaunele din spate într-un M Lounge unic, geamurile laterale din spate colorate în negru amplificând atmosfera intimă, separarea cu exteriorul. În timp ce pielea maro deschis domină cockpitul, partea din spate este îmbrăcată în nuanţa puternică Petrol. Bancheta mare, cu adâncituri pentru scaune, formează un spaţiu primitor pentru relaxare. Doar zona în formă de romb a tetierelor – care asigură funcţia de susţinere cunoscută de la scaunele BMW M Sport prezente la alte modele – este îmbrăcată cu piele. Secţiunile inferioare ale scaunelor oferă un confort ridicat şi un caracter exclusivist de canapea prin tapiţeria luxoasă cu catifea şi matlasarea în formă de diamant. Mocheta adâncă, cu un model de romb, contribuie la atmosfera de exclusivitate.

Iluminată şi sculpturală: tapiţeria plafonului
Punctul culminant vizual al habitaclului este tapiţeria cu o structură prismatică tridimensională. O combinaţie de iluminare indirectă şi directă produce o structură ca de relief, care prezintă tapiţeria ca o operă de artă exclusivă. Împreună cu iluminarea ambientală, evidenţiază amestecul de lux şi confort al BMW Concept XM într-o manieră extrem de atractivă. Iluminarea ambientală poate fi activată în cele trei culori BMW M.

Ecran central curbat BMW cu interfaţă de utilizator specifică M
Bazată pe cea mai recentă generaţie BMW iDrive, versiunea specifică M a sistemului de control/operare transpune caracterul de înaltă performanţă al BMW Concept XM în lumea digitală. Prezentat în cele trei culori M familiare, interfaţa de utilizator se pretează perfect pentru o experienţă de condus sportiv. Printr-o atracţie estetică deosebită vizualizează modurile sistemului de propulsie hibrid, precum şi modul de condus pur electric. Ecranul central curbat BMW oferă scena perfectă pentru a evidenţia acest design personalizat şi previzualizează interfaţa de utilizator care va aduce un plus de intensitate experienţei de condus la toate viitoarele modele BMW M.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account