De ce in Australia a fost interzisa reclama TV „Expression of Joy”?

Herald Sun Australia raporteaza ca noua campanie BMW Z4 , „Expression of Joy” a fost interzisa posturilor de televiziune. Motivul: [reclama] „ar incuraja soferii masinii sa o invarta si sa le arde cauciucurile.” Entitatea care a fortat interdictia este CNA-ul Australian , Advertising Standard Bureau.

Acum, pentru noi, cei care traim in Europa sau Statele Unite, gasim acest lucru ca fiind destul de ridicol, deoarece suntem obisnuiti sa vedem o mare varietate de reclame TV, care sunt cel putin indoielnice din punct de vedere moral, dar adevarul este ca, chiar si dupa ce ne uitam la clipul Z4 „Expression of Joy”, noi nu putem vedea la fel ca ei. Adevarat, exista unele rasuciri in clipul comercial, dar totul se rezuma la un ritm lent de “cerculete” care au un singur scop: de a picta suprafata de sub roti, in scopul de a crea opera de arta din viziunea artistului Robin Rhode si a directorului Jake Scott.

Partea interesanta este ca, campanie este utilizata in intreaga lume si ruleaza cu succes in SUA sau Europa de o buna perioada de timp.

Deci intrebarea este: sunt acele persoane cu adevarat atat de conservatoare? “Consiliul a constatat ca reclama surprinde intr-un numar de locuri, intentia soferului care permite masinii sa piarda controlul si sa indeplineasca . . . . un drift pe patru roti”. Nu cred….serios? Pierde controlul….derapeaza…. acest clip comercial este numai despre arta si nu intentioneaza sa promoveze vreo cursa de strada, sau “Tokyo drifting” sau cum vor ei sa-i spuna …

z4-expression-of-joy

Andreevski Toni, purtatorul de cuvant a celor de la BMW, a raspuns afirmatiilor CNA-ului australian: „Noi credem ca publicul poate distinge intre fantezie si realitate.”

Noi sincer, nu vedem cum ar putea cineva sa confunde acest clip comercial cu altceva, atunci cand l-am vazut prima data, ne-am concentrat in cea mai mare parte, pe arta pictata de rotile masinii.

BMW a decis sa mearga mai departe: „…. Siguranta este importanta pentru noi, si am horat sa nu facem recurs.”


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-EVOu8kz71o&eurl=http%3A%2F%2F74.125.87.132%2Ftranslate_c%3Fhl%3Dro%26sl%3Den%26tl%3Dro%26u%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.bmwblog.com%2F2009%2F07%2F01%2Fwhy-would-australia-ban-the-expression-of&feature=player_embedded[/youtube]

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account