BMW Seria 2 Coupé a primit echipări și sistem infotainment evoluate

BMW Seria 2 Coupé

BMW Seria 2 Coupé este un concept auto unic în segmentul compact, care combină sportivitatea extravertită, dinamica perfect controlabilă şi caracteristicile premium moderne. Modelul cu două uşi este acum şi mai atractiv datorită unui design modificat în detaliu, echipării standard extinse şi digitalizării consecvente. Toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 Coupé vin standard cu pachet Sport M şi dotări suplimentare de confort. Noile finisaje de culoare, jantele din aliaj uşor, volanele, benzile ornamentale şi tapiţeria scaunelor adaugă o notă modernă exteriorului şi interiorului automobilului. Noul BMW iDrive cu QuickSelect şi serviciile digitale inovatoare bazate pe sistemul de operare BMW 8.5 contribuie, de asemenea, la ergonomia modernă a noului model.

Cu proporţiile compacte, designul mai clar, motoarele puternice şi suspensiile M Sport disponibile acum standard, noul BMW Seria 2 Coupé oferă o experienţă de condus mai emoţionantă ca niciodată. Modelul cu două uşi calcă pe urmele legendarului BMW Seria 02, care în anii 1960 era deja considerat simbolul plăcerii de a conduce. Gama sa de motoare include propulsoare cu patru cilindri, pe benzină şi diesel, extrem de eficiente, care îşi transferă puterea către şosea printr-o transmisie Steptronic cu opt trepte şi tracţiune spate clasică, precum şi un motor cu şase cilindri în linie pentru noul BMW M240i. xDrive Coupé, care este unic în segment.

Noul BMW Seria 2 Coupé va fi lansat pe piaţă în august 2024. Acesta va fi produs la uzina BMW Group din San Luis Potosi (Mexic), unde este construit şi noul BMW Seria 3 Sedan cu motor termic şi propulsie plug-in hybrid. Fabrica, care a fost deschisă în 2019, prezintă procese de producţie deosebit de eficiente şi durabile.

Elemente de design fresh, pachetul M Sport acum standard

Dimensiunile, structura caroseriei, conceptul de propulsie şi tehnologia şasiului BMW Seria 2 Coupé sunt concepute pentru a transmite plăcerea de conducere distinctă a mărcii într-o formă deosebit de concentrată. Partea frontală distinctă cu faruri rotunde individuale, grila BMW a radiatorului orizontal şi cupola de pe capota lungă, suprafeţele modelate atletic ale liniei laterale, pasajele largi ale roţilor şi hayonul scurt care se termină într-o priză de aer atractivă oferă BMW Seria 2 Coupé un aspect inconfundabil. Cu caracteristicile de design ale pachetului M Sport disponibil acum standard, noua ediţie a modelului compact cu două uşi îşi exprimă caracterul dinamic şi mai intens. Designul specific M include prize de aer foarte mari în partea din faţă a automobilului, praguri laterale puternice şi un difuzor spate atractiv cu reflectoare verticale şi o inserţie asemănătoare difuzorului.

În partea din faţă a noului BMW Seria 2 Coupé, conturul grilei BMW a radiatorului este finisat acum în crom sidefat. Pragurile laterale şi partea inferioară a difuzorului spate nu mai sunt vopsite în negru, ci în culoarea automobilului. Inserţia difuzorului este finisată în negru lucios pentru un efect de contrast.

BMW M240i xDrive Coupé are propria versiune a caracteristicilor de design specifice M. Acestea optimizează alimentarea cu aer de răcire şi echilibrul aerodinamic și include inserţiile negre lucioase pentru prizele de aer laterale, aripa neagră a spoilerului de pe difuzorul faţă, spoilerul spate specific modelului şi ţevile de eşapament trapezoidale din stânga şi dreapta ale difuzorului spate. Capacele oglinzilor exterioare ale automobilului BMW M sunt finisate acum în negru lucios.

M Shadow Line lucioasă face parte acum din echiparea standard atât pentru noul BMW M240i xDrive Coupé, cât şi pentru toate celelalte modele. Pachetul M Pro Sport, disponibil ca opţiune pentru toate variantele noului BMW Seria 2 Coupé, completează designul exterior dinamic cu lumini M Shadow Line, un spoiler spate M în negru safir şi M Shadow Line M lucios cu caracteristici extinse. De asemenea, sunt disponibile un sistem de frânare sport M cu etriere de frână vopsite în roşu şi centuri de siguranţă M.

Culori pentru exterior şi jante din aliaj uşor noi

Vopseaua pentru noul BMW Seria 2 Coupé include două culori solide şi şapte culori metalizate. Sunt disponibile şi cele două finisaje BMW Individual Frozen Pure Grey metalizat şi Frozen Portimao Blue metalizat. Fire Red metalizat şi Skyscraper Grey metalizat sunt disponibile pentru prima dată pentru modelul cu două uşi. Acum, culoarea Zandvoort Blue este disponibilă exclusiv pentru BMW M240i xDrive Coupé.

Toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 Coupé sunt dotate standard cu jante M de 18 inchi (BMW M240i xDrive Coupé: 19 inchi), din aliaj uşor. Noile jante M de 19 inchi, din aliaj uşor, cu design double-spoke, sunt disponibile ca echipament opţional. Sunt disponibile fie în Jetblack, fie într-un finisaj bicolor. Gama BMW Individual include, de asemenea, o varietate de jante noi de 19 inchi, din aliaj uşor, cu design Y-spoke şi finisaj bicolor. Toate jantele de 19 inchi, din aliaj uşor, sunt combinate cu anvelope mixte.

Noi note de sportivitate şi digitalizare la interior

Mai mult decât oricând, interiorul BMW Seria 2 Coupé oferă atmosfera ideală pentru o experienţă intensă de condus a modelului cu patru locuri. Linia din spate a plafonului, consola centrală înaltă şi suprafeţele combinate armonios ale panoului de bord şi panourilor uşilor creează un sentiment de spaţiu. Acest lucru este îmbunătăţit şi mai mult de tapiţeria de culoare antracit, parte a pachetului M Sport.

Modificările interioare se concentrează şi pe digitalizare. Ecranul central curbat BMW joacă un rol din ce în ce mai important în operarea intuitivă a funcţiilor automobilului. Sistemul de afişare complet digital cuprinde un monitor de informaţii de 12,3 inchi (31,24 cm) şi un display central de 14,9 inchi (37,85 cm). Acesta serveşte drept platformă pentru BMW iDrive dezvoltat suplimentar cu QuickSelect, bazat pe sistemul de operare BMW 8.5. Aceasta înseamnă că funcţiile automate de reglare a climei şi, dacă există, încălzirea scaunului şi a volanului pot fi operate tactil pe displayul central sau prin comandă vocală. Acest lucru este însoţit de o reducere suplimentară a numărului de butoane şi comenzi din cockpit şi de o reproiectare corespunzătoare a panoului de bord. Noile butoane de control de pe orificiile de ventilaţie din centrul planşei de bord şi pe partea conducătorului şi a pasagerului permit reglarea direcţiei fluxului de aer prin rotire şi înclinare.

Iluminarea ambientală standard a noului BMW Seria 2 Coupé include şi o nouă iluminare în cascadă integrată în capacele gurilor de aerisire centrale. Culoarea şi intensitatea pot fi ajustate pentru a se potrivi preferinţelor individuale, cu nouă scheme de culoare din care puteţi alege. Setările individuale de culoare şi luminozitate sunt stocate într-un profil. Acestea afectează, de asemenea, iluminarea din zona pentru picioare, compartimentul de depozitare din partea frontală a consolei centrale şi contururile panourilor uşilor. Gama de funcţii de iluminare interioară include şi o animaţie Welcome & Goodbye, inclusiv un covor de lumină în zona de intrare şi semnale luminoase pentru a indica apelurile primite şi, opţional, o uşă deschisă.

Volane, suprafeţe ale scaunelor şi ornamente interioare noi

Noul BMW Seria 2 Coupé vine cu un volan M din piele ca dotare standard. Noua versiune are o ramă a volanului care este aplatizată în partea de jos, braţe modificate şi marcaje centrale discrete. Imaginea sportivă este subliniată şi de un marcaj central roşu în poziţia ora 12 şi cusături contrastante în culorile BMW M GmbH.

Scaunele sport încălzite pentru conducător şi pasagerul din faţă, oferite standard, contribuie la experienţa intensă de condus în noul BMW Seria 2 Coupé. Opţiuni de reglare prin acţionare electrică, inclusiv o funcţie de memorie şi suport lombar sunt disponibile ca echipamente opţionale. Scaunele sport M, disponibile şi ca dotare opţională, oferă o gamă largă de opţiuni de reglare prin simpla apăsare a unui buton, precum şi suport lombar şi tetiere parţial integrate. Prin forma specifică a scaunului-scoică şi a lăţimii reglabile a spătarului, acestea oferă un sprijin lateral optim în timpul virajelor dinamice. Contururile scaunelor din spate şi tetierele lor integrate le conferă un caracter individual distinctiv.

Noile scaune negre M Performtex sunt simbolul sportivităţii moderne. Ele vin ca echipare standard pentru toate versiunile de model ale noului BMW Seria 2 Coupé. Această tapiţerie inovatoare din velur combină materiale de înaltă calitate şi un design sportiv cu masă redusă şi un proces de producţie optimizat pentru dezvoltare durabilă. Opţional, tapiţeria Sensatec perforată este disponibilă acum în negru şi coniac, precum şi în noua versiune Tacora Red cu matlasare decorativă. Noua versiune neagră a ornamentelor din piele Vernasca cu accente roşii este, de asemenea, disponibilă opţional.

Gama de ornamente interioare opţionale include şi câteva completări atractive. Ca o alternativă la finisajul standard din aluminiu antracit Rhombus, finisajele din lemn fin poros Fineline şi gri-albăstrui Ash, precum şi ornamentele interioare M Carbon Fiber sunt disponibile acum. Opţiuni suplimentare pentru personalizarea atmosferei premium a interiorului într-un mod şi mai exclusivist sunt oferite de echipamente speciale noi. Aplicaţiile din sticlă „CraftedClarity” conferă selectorului de viteze, controlerului BMW şi butonului start/stop un aspect şi o senzaţie de înaltă calitate.

Motoare puternice şi eficiente, suspensie M Sport ca dotare standard

Portofoliul de sisteme de propulsie are o poziţie unică în  segment datorită motorului de 3,0 litri, cu şase cilindri în linie, ca vârf de gamă. Cu ajutorul tracţiunii integrale inteligente, motorul de 275 kW/374 CP îşi livrează puterea la drum într-o manieră foarte sigură şi dinamică, accelerând BMW M240i xDrive Coupé de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Pe lângă motorul cu şase cilindri în linie al modelului BMW M, noul BMW Seria 2 Coupé este disponibil cu o gamă de alte trei motoare pe benzină, cu patru cilindri, şi un motor diesel de 2,0 litri. Modelul entry-level este noul BMW 218i Coupé, care este propulsat de un motor pe benzină de 115 kW/156 CP şi care accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde.

Apoi vin noul BMW 220i Coupé, cu motor de 135 kW/184 CP şi o timp de sprint de 7,5 secunde, şi noul BMW 230i Coupé, a cărui putere maximă de 180 kW/245 CP permite sprintul standard în 5,9 secunde.

Motorul diesel al noului BMW 220d Coupé oferă o combinaţie specială de putere de tracţiune şi eficienţă într-un model sportiv cu două uşi. Acesta generează o putere maximă de 140 kW/190 CP şi este combinat cu tehnologia mild-hybrid 48V. Generatorul de pornire, care este integrat în transmisia cu curea, susţine motorul termic cu o putere suplimentară de 8 kW/11 CP. Acest lucru îi permite noului BMW 220d Coupé să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie Steptronic cu 8 trepte. Noua versiune a modelului compact cu două uşi nu este disponibilă standard doar la BMW M240i xDrive Coupé, ci şi la BMW 230i Coupé, BMW 220i Coupé şi BMW 220d Coupé în versiunea de transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte. Această versiune a transmisiei automate este disponibilă opţional pentru noul BMW 218i Coupé. Îmbunătăţeşte experienţa de condus sportiv cu o dinamică îmbunătăţită a schimbării şi clapete de schimbare pe volan. Funcţia Sprint este disponibilă şi pentru o acceleraţie deosebit de dinamică. De îndată ce conducătorul trage clapeta de pe partea stângă a volanului timp de cel puţin o secundă, maşina coboară până în treapta cea mai de jos disponibilă. În acelaşi timp, modul de experienţă de condus SPORT este activat cu setările corespunzătoare pentru toate sistemele de propulsie şi suspensie. Această schimbare de mod este vizualizată acum şi de graficele corespunzătoare de pe monitorul de informaţii.

Suspensia M Sport, care este disponibilă standard la modelele cu motoare cu patru cilindri ale noului BMW Seria 2 Coupé, oferă o creştere vizibilă a agilităţii şi a dinamicii în viraje prin configurarea fermă a suspensiei şi amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă. Aceasta este completată de un sistem de direcţie sport variabilă cu un raport variabil în funcție de de unghiul de virare. Opţional, noul BMW M240i xDrive Coupé este disponibil cu şasiu M adaptiv, inclusiv direcţie sport variabilă. Amortizoarele controlate electronic oferă trei programe caracteristice, care pot fi activate în funcţie de modul de experienţă de condus selectat. Automobilul BMW M este echipat standard cu un diferenţial sport M în raportul finală şi un sistem de frânare sport M, care este disponibil şi opţional pentru celelalte variante de model.

Operare intuitivă, servicii digitale inovatoare: sistemul de operare BMW 8.5 şi BMW iDrive cu QuickSelect

În noua versiune a BMW Seria 2 Coupé, sistemul de operare BMW 8.5 oferă baza pentru o operare deosebit de intuitivă şi convenabilă prin BMW iDrive îmbunătăţit cu QuickSelect şi utilizarea serviciilor digitale inovatoare. Sistemul poate fi operat folosind funcţia tactilă pe displayul central şi limbajul natural prin intermediul Asistentului Personal Inteligent BMW. Versiunea actuală a BMW iDrive prezintă un nou ecran de pornire care afişează permanent vizualizarea hărţii a sistemului de navigaţie sau un alt afişaj selectabil individual pe o suprafaţă mare. Pe partea conducătorului, widgeturile sunt afişate la acelaşi nivel într-o bară verticală şi pot fi selectate direct folosind comanda rapidă QuickSelect fără a fi necesară comutarea într-un submeniu. Noua structură plată de meniu face mult mai uşoară navigarea între diferitele funcţii şi ajută conducătorul noului BMW Seria 2 Coupé să se concentreze asupra situaţiei din trafic.

Sistemul de navigaţie BMW Maps, care este disponibil standard în noul BMW Seria 2 Coupé ca parte a BMW Live Cockpit Plus, se bazează pe sistemul de operare BMW 8.5 şi oferă o introducere şi mai uşoară a destinaţiei, informaţii suplimentare în timpul condusului şi optimizări suplimentare pentru orientare rapidă şi precisă pe traseu. Împreună cu BMW Live Cockpit Professional opţional, BMW Head-Up Display color este completat de funcţia Augmented View. Îmbunătăţeşte afişarea hărţii sistemului de navigaţie cu informaţii contextuale, în timp real. Imagini live sunt afişate pe displayul central sau pe monitorul de informaţii şi este completat cu informaţii relevante în prezent, cum ar fi săgeţi direcţionale pentru orientare precisă pe traseu.

Noul BMW Seria 2 Coupé facilitează conectarea vehiculului la BMW ID al clientului şi la aplicaţia My BMW. Integrarea smartphone-ului cu Apple CarPlay şi Android Auto este disponibilă ca facilitate standard.

Echipament standard extins semnificativ, individualizare specială

Pe lângă conţinutul pachetului M Sport, noul BMW Seria 2 Coupé oferă o gamă largă de echipamente standard suplimentare pentru a spori plăcerea de a conduce. Aceasta include scaunele din faţă încălzite, pachetul de oglinzi exterioare şi sistemul de alarmă. Noul BMW M240i xDrive Coupé este echipat standard şi cu geamuri pentru protecţie solară.

Gama de sisteme standard disponibile pentru condusul şi parcarea semiautonome a fost extinsă şi ea. În noul BMW Seria 2 Coupé, asistentul de parcare preia toate sarcinile de accelerare, frânare, direcţie şi schimbare a vitezelor în timpul manevrelor de parcare. Gama de funcţii include şi controlul distanţei de parcare cu senzori faţă şi spate, precum şi asistentul pentru marşarier Reversing Assistant. Alte echipamente standard includ avertizare de coliziune frontală, avertizare de părăsire a benzii, tempomat cu funcţie de frânare şi informaţii despre limita de viteză, care recunoaşte semnele de circulaţie şi include o alertă privind interdicţia de depăşire.

Sistemele opţionale includ asistent de condus, tempomat activ cu funcţie Stop & Go şi Parking Assistant Plus. Gama de echipamente opţionale include, de asemenea, asistent pentru faza lungă, BMW Drive Recorder, o trapă panoramică din sticlă acţionată electric, cârlig de remorcare cu cap detaşabil, sistem de sonorizare Harman Kardon Surround.

Sunt disponibile pachete noi de echipamente pentru individualizare specială. Pentru prima dată, pentru noul BMW Seria 2 Coupé este disponibil un pachet Premium, care include Comfort Access, faruri LED adaptive şi un sertar de încărcare wireless pentru smartphone-uri. Noul pachet Innovation include acum opţiunile Driving Assistant şi Parking Assistant Plus, precum şi BMW Live Cockpit Professional cu BMW Head-Up Display.

Gama include, de asemenea, pachetul M Technology specific modelului pentru BMW M240i Coupé. Cu un sistem de răcire optimizat pentru motor şi răcirea aerului de alimentare, precum şi cu discuri de frână mai mari pentru sistemul de frână sport M, creează condiţiile ideale pentru o experienţă de performanţă palpitantă pe circuit.

CLICK AICI pentru a citi și interviul cu Emanuel Varga, românul care este Senior Product Manager pentru actuala generație BMW Seria 2 Coupé.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account