eSports: Cristian Berindea își apără cu succes titlul în Racing League Romania powered by BMW

Al cincilea sezon Racing League Romania powered by BMW s-a încheiat odată cu disputarea finalei de la Brands Hatch. Acțiunea din campionat a totalizat aproape 250 de mii de vizualizări de-a lungul celor 10 etape programate în al cincilea sezon. Pentru a doua oară în istoria RLR, un pilot reușește “dubla”, Cristian Berindea venind astfel alături de Victor Nicolae în fruntea ierarhiei all-time.. Finala poate fi văzută în reluare marți, 19 mai, pe Telekom Sport 3, de la ora 17:00.

Într-o demonstrație de forță în materie de sportivitate și racing spectaculos, ultima etapă din Racing League Romania powered by BMW a reprezentat un demn ultim tribut adus legendarului BMW M3 E30 DTM după 10 weekend-uri de curse virtuale. Cel mai mare campionat de sim racing din România și-a încoronat un campion ce a avut de înfruntat opoziția a mai bine de 280 de piloți înscriși în acest sezon.

Cursa 1
După o absență de două etape, consacrarea poziției a treia la final de sezon l-a motivat pe Victor Nicolae să revină pentru finală. Cu toate acestea, ritmul s-a dovedit foarte bun chiar și după pauză, pilotul East Friendly Racing reușind să învingă în prima manșă, spărgând astfel monopolul Apex Hunters Red. În urma sa a terminat Cristian Berindea, care o bună parte din cursă s-a duelat cu coechipierul Andrei Bechir. Pretendentul la titlu n-a putut converti pole position-ul într-o victorie, Nicolae afișând un ritm superior în cursă. O greșeală pe final de cursă i-a năruit șansele la titlu, dar și la un podium în prima manșă.

Cursa 2
Lider preliminar al manșei cu grilă inversată, Akos Szabo i-a predat ștafeta lui Alex Cascatău după câteva tururi la conducerea întrecerii. La rândul său, pilotul West Competition Racing s-a menținut în frunte până la duelul cu Andrei Bechir, care în cele din urmă a și bifat victoria în ultima cursă din acest sezon. Bechir a ajuns la 7 succese stagionale, devansându-l la acest capitol pe Berindea (6). Noul campion l-a secondat pe acest ultim podium la Brands Hatch, al treilea fiind Victor Taraș, care a profitat de o greșeală în penultimul tur a lui Cascatău pentru a-și adjudeca primul podium în Racing League Romania.

Imaginile din comunicatele de presă sunt compuse de către Claudiu Morar, fotograf The Car Guys, într-o nouă încercare de a folosi skill-urile dobândite în realitate și pe plan virtual. Modul foto din Assetto Corsa a fost folosit pentru a capta grila de BMW M3 E30 DTM în acțiune și a reda în fotografii viteza celui mai de succes turism de competiție din istorie.

Premii și gală de premiere pentru învingători
Victoriile de la Brands Hatch vor fi răsplătite de către PC Coolers, Motul și Crama Histria – parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Câștigătorii de manșă vor primi un scaun de gaming Playseat Challenge, respectiv o carcasă PC Aqirys. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising învingătorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

La final de sezon, BMW România va premia primii trei piloți din clasament precum și echipa câștigătoare în cadrul galei de premiere a campionatului. Data și locația se vor stabili odată ce măsurile de prevenție ale autorităților pot fi respectate.

Sezonul al șaselea în parteneriat cu BMW România
Racing League Romania va veni în întâmpinarea comunității de sim racing cu provocări și curse variate în perioada dintre sezoane, iar următoarea iterație a campionatului va reprezenta al doilea episod al parteneriatului cu BMW România. Detaliile exacte referitoare la calendar, circuite și mașina aleasă vor fi comunicate ulterior.

Informații și clasament
Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Reluarea etapei a zecea, de pe Brands Hatch Grand Prix Circuit, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa10.

Al șaselea episod al podcastului RLR este disponibil aici:  bit.ly/RLR_Podcast_E6

Clasament Piloți (provizoriu)        

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 296p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 270p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 199p
 4. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 193p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 170p
 6. Cristian Moisescu – 156p
 7. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 128p
 8. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
 9. Bogdan Mutu – 113p
 10. Robert Prepeliță – 92p

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 611p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 394p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 205p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 170p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 143p


West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

 

Parteneri: BMW România, PC Coolers, Aqirys, Playseat, Motul, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria, MotorPark România

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport, Telekom Sport

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account