VIDEO: Va face noul Mercedes-Benz Clasa S ca BMW Seria 7 să pară istorie?

Mercedes-Benz a prezentat primul clip care prefigurează lansarea noii generații Clasa S. Clipul oficial a fost publicat la scurt timp după ce au scăpat online filmări și poze neoficiale, care dezvăluie noua limuzină complet necamuflată.

În clipul postat de Daimler AG pe canalul său oficial de You Tube, constructorul ne arată reînceperea producției în uzinele din Wörth și Sindelfingen. Iar la finalul clipului supriza vine prin prezentarea noului Mercedes-Benz Clasa S purtând camuflaj sumar. Astfel, avem putem deduce faptul că imaginile foto și video neoficiale ne arată într-adevăr noul model de lux.

Pagina de Instagram a site-ului CocheSpias.net este una dintre cele care au publicat imaginile cu Clasa S necamuflată, ceea ce înseamnă și că lansarea oficială va veni în curând.

După cum se poate vedea clar în imaginile neoficiale, noul Mercedes-Benz Clasa S urmează o evoluție deloc dramatică la nivelul caroseriei. Se observă grila frontală cu dimensiunio mărite, decupajul diferit al farurilor, stopurile dispuse pe orizontală, cu contur ce ne aduce aminte de CLS. Însă schimbările radicale au avut loc la interior. Noul S nu mai are ecranul dublu dispus pe orizontală în partea superioară a planșei de bord. Ci introduce o configurație cu un instrumentar de bord digital în spatele volanului și un ecran uriaș care unește ca o “cascadă” planșa de bord cu tunelul median dintre scaunele frontale. Se remarcă și un proiector pentru head-up display de mari dimensiuni. Configurația aduce aminte de cea a conceptului Mercedes-Benz Vision EQS, care prefigurează o limuzină cu propulsie pur electrică. De altfel, este foarte posibil ca EQS să debuteze tot în 2020, ca și noul S.

În ceea ce privește motorizările noului Mercedes-Benz Clasa S, rămâne de văzut dacă mai păstrează propulsorul V12. Cu atât mai mult cu cât, zvonurile spun că BMW va renunța la motorizarea cu 12 cilindri pentru generația următoare a Seriei 7. Lansarea noului 7 este preconizată pentru 2022. Iar până atunci va trebui să țină piept ultra-tehnologizatului S. Desigur, versiunea pur electrică a viitoarei Serii 7 va fi o alternativă pentru Mercedes-Benz EQS. Iar limuzina bavareză va aduce atunci tehnologii de condus autonom pe care le va introduce în 2021 SUV-ul electric BMW iNEXT.

Dar, între timp, noul Clasa S are oportunitatea de a se lăuda mai repede cu funcții de condus autonom extinse. Mercedes-Benz a dus într-un stadiu avansat de dezvoltare și farurile inteligente, care proiectează pe șosea diverse indicații pentru șofer, sau chiar și zebre luminioase pentru pietoni. Deci nu ar fi de mirare ca noul S să le preia în lista sa de dotări.
Așadar, întrebarea este evidentă: Va face noul Mercedes-Benz Clasa S ca BMW Seria 7 să pară istorie?
Voi ce părere vă faceți, luând în seamă imaginile neoficiale cu noul S?

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account