Inceputurile gigantului BMW: De la producator de avioane la automobile de lux

Advertorial Best Tires Shop

BMW (Bayerische Motoren Werke AG) este unul dintre cei mai mari producatori de automobile din lume al carei istorie incepe acum un secol si pare ca nu se va termina prea curand. Fiind o companie organizată pe acțiuni și înregistrată în DAX, la bursa din Frankfurt, producătorul german a reușit să vândă de-a lungul timpului milioane de exemplare de automobile, motociclete si motoare. Celebra sigla a BMW, sugerand o elice alba care se invarteste pe un fundal albastru, trimite de fapt catre steagul Bavariei, regiune inclusa de altfel chiar si in numele oficial al companiei.

Istoria companiei incepe in anul 1913, odata cu infiintarea firmei precursoare „Rapp Motorenwerke GmbH”, de catre Karl Rapp. Aceasta a fost initial o fabrica de motoare in cadrul careia Max Fritz a inventat motorul de avion cu supracomprimare in anul 1917. Daca pana la sfarsitul Primului Razboi Mondial compania a functionat in domeniul productiei de avioane, odata cu interzicerea acestui domeniu de activitate de catre Tratatul de la Versailler, BMW a fost obligata sa se orienteze catre productia de materiale rulante pentru cai ferate, specializandu-se in primul rand pe producia de frane. Ulterior, in anul 1923, Max Fritz si Martin Stolle au creat impreuna prima motocicleta BMW R 32 intr-un timp record (nu mai mult de 5 saptamani). Dupa doar 6 ani, in anul 1929, BMW producea deja primul autoturism in serie, modelul BMW 3/15 DA 2, cu licenta furnizata de catre British Austin Seven.

Advertorial Best Tires Shop

Conform Best Tires, istoria companiei BMW este dovada eficientei unui management profesionist care nu a cedat niciodata provocarilor impuse de zbuciumarile vremurilor respective. In ciuda numeroaselor piedici si schimbari care au afectat enorm compania in timpul celor doua razboaie mondiale, conducerea a reusit mereu sa gaseasca o cale de a supravietui si de a se reinventa in mod constant in vederea obtinerii de performanta. Nu degeaba putem spune astazi ca automobilele BMW se numara printre cele mai bune automobile din lume, la absolut toate capitolele: de la motoare si pana la acumulatori auto.

In Romania, BMW a inregistrat un record in anul 2010, fiind vandut in peste 1500 de exemplare in valoare de aproximativ 85 de milioane de euro. Cu o cota de piata de 31% in segmentul premium, BMW a depasit in anul respectiv chiar si giganti precum Audi (1315 de unitati vandute) si Mercedes-Benz (1201 de automobile).

Advertorial furnizat de Best Tires Shop: www.best-tires.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account