Inovațiile BMW prezentate în Las Vegas

La Consumer Electronics Show, ce se va desfășura în perioada 6-9 ianuarie, în Las Vegas, BMW va prezenta în premieră o serie de inovații menite să ne dezvăluie tehnologia la care ne putem aștepta de la viitoarele modele, inclusiv de la noul BMW Seria 7.

Prima, și poate cea mai importantă, dintre tehnologiile ce vor fi prezentate la CES 2015 este sistemul de iluminare BMW Laserlight. Pentru salonul din acest an dedicat pasionaților de tehnologie, BMW a pregătit un concept care va ilustra noua tehnologie de iluminare. Tehnologia BMW Laserlight a fost introdusă în producția de serie odată cu BMW i8 și a stabilit noi standarde în materie de instensitate și distanță de acțiune. Cu o rază de acțiune de până la 600 de metri, noua tehnolologie BMW Laserlight luminează drumul pe o distanță aproape de două ori mai lungă decât farurile convenționale. Noutatea ce va fi prezentată la CES 2015 constă în conectarea “farurilor” Laserlight la o serie de camere video, senzori și sisteme de asistență, deschizând astfel calea pentru o nouă serie de inovații tehnologice ce pot fi implementate în viitor.

BMW la CES 2015

Tehnologia OLED oentru blocurile optice spate a fost deja prezentată pe conceptul BMW Vision Future Luxury, concept ce a fost arătat în 2014. Spre deosebire de tehnolgia LED, OLED generează o lumină uniformă pe toată suprafața blocului optic, iar elementele ce intră în componența sistemului sunt extrem de subțiri, cu o grosime de numai 1,4 mm. Acest lucru permite luminarea separată a unui bloc optic, acest putând fi împărțit în mai multe module, lăsând astfel mult mai mult loc de “joacă” pentru designeri.

BMW la CES 2015

O altă serie de inovații ce vor fi prezentate de BMW la CES 2015 constau în aplicații ce vor spori conectivitatea dintre șofer și mașină. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, prezența unei serii de servicii digitale la bordul mașinii este aproape obligatorie. Prin urmare, aplicația BMW ConnectedDrive va avea sub umbrela ei o nouă serie de aplicații digitale, menite să rezolve cât mai multe lucruri, chiar de la bordul mașinii. BMW este singurul producător auto din segmentul premium care oferă în prezent un “magazin” digital.

BMW la CES 2015

Numit BMW ConnectedDrive Store, serviciul a fost deja lansat în Luxemburg și Belgia în primăvara lui 2014, iar în octombrie 2014 a fost introdus și în Germania. Acest nou serviciu este controlabil prin intermediul sistemului iDrive și permite accesul la cele mai cunoscute magazine de aplicații digitale, precum AppStore sau GooglePlay. Mai multe, aplicațiile pot fi sincronizate fie de pe telefonul mobil inteligent, fie prein intermediul computerului de acasă.

BMW la CES 2015

BMW ne demonstrează din nou că “lupta” pentru un viitor digital, cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii, precum și găsirea de noi soluții pentru a duce conectivitatea dintre mașină și șofer la un alt nivel nu contenește niciodată.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account