Viitoarea generație BMW Seria 7 ar putea avea o versiune electrică denumită i7

BMWBlog.com a reluat de curând zvonul pe care îl mai anunțase la începutul acestui an, conform căruia următoarea generație BMW Seria 7 va fi propusă și în variante cu propulsii 100% electrice. Acestea ar urma să poarte numele i7.

Regăsim acest scenariu și într-un articol publicat de automobilemag.com, care spune că noua limuzină, cu nume de cod G70, va fi oferită cu motoare cu ardere internă, cu propulsie plug-in hybrid, dar și sub o formă diferențiată estetic, care se va numi i7 și va avea propulsie pur electrică.

Până în prezent, constructorul german nu a confirmat acest model. Însă i7 pare mai plauzibil ca niciodată. În primul rând BMW a accelerat programul lansărilor de modele electrice. În cel mai recent raport, constructorul declară astfel: „BMW Group îşi măreşte semnificativ ritmul atunci când vorbim de mobilitate electrică: cele 25 de modele electrificate anunţate iniţial pentru 2025 vor fi disponibile din 2023, cu doi ani înainte de planul iniţial. Peste jumătate din acest 25 de modele vor fi integral electrice. Baza pentru aceste modele o reprezintă arhitecturile de automobil flexibile pentru modele integral electrice, plug-in hybrid şi cu motoare termice, precum şi sistemul de producţie foarte flexibil care permite companiei să reacţioneze uşor la cerinţele fluctuante ale pieţei. În 2021, livrările de automobile electrificate se presupune că se vor dubla în comparaţie cu 2019. De acolo, BMW Group se aşteaptă să vadă o curbă abruptă de creştere până în 2025, volumul de automobile electrificate livrate urmând a avea o creştere medie de peste 30% pe an.”

De altfel, BMW este constrâns să reacționeze cât mai repede la avalanșa de modele electrice care vor debuta în fiecare segment al pieței de automobile premium. JaguarLandRover au confirmat deja că viitoarea generație a limuzinei XJ va avea propulsie 100% electrică. Grupul britanic promite că va oferi versiuni electrificate pentru fiecare model al celor două mărci.

La rândul său, Mercedes-Benz a anunțat că va lansa o ofensivă cu produse electrice care se vor adresa tuturor segmentelor de vehicule, de la cel compact la cele de lux. Iar cele mai recente poze spion arată că modelul EQ S, unui coupe cu 4 portiere și profil stil fastback, este în ultimele stadii de testare înainte de lansarea pe piață, ce va avea loc în 2021. Prin formatul caroseriei sale, Mercedes-Benz EQ S pare mai apropiat de CLS, decât de Clasa S, dar este capabil să atragă clienți interesați de diverse modelele electrice, precum Tesla Model S și viitoarele Porsche Taycan sau Audi e-tron GT. Așadar, vor exista opțiuni diverse în piața modelelor de lux electrice.

În acest context, BMW a confirmat până în prezent SUV-urile electrice iX3 și iNext și gran coupe-ul cu 4 portiere i4, care se încadrează ca dimensiuni sub toate modelele electrice menționate mai sus. Deci, un sedan, sau un gran coupe cu propulsie electrică și dimensiuni superioare ar fi binevenit.

Este de așteptat ca viitoarea generație BMW Seria 7 să fie lansată în 2022. Drept urmare, varianta i7 ar sosi ulterior. Conform previziunilor BMWBlog.com, BMW i7 va fi oferit cu versiuni de baterii a căror capacitate va fi de la 80 la peste 120 kWh. Modelul i7 de top ar putea livra circa 650 CP. BMW a comunicat deja că a cincea generație a propulsiei sale electrice va putea asigura autonomii de la 550, până la 700 km. Această generație de propulsie eDrive ar urma să fie utilizată și de BMW i7.

BMW Motorrad

Comentarii

©2019 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account