Istoria numelui BMW

BMW ne oferă un scurt istoric al genezei numelui său, care este strâns legat de lunga tradiție a landului Bavaria în producția de motoare.

BMW AG ne amintește că originile sale datează din 1913, când Rapp-Motorenwerke GmbH a început să producă motoare de avioane în München, capitala landului Bavaria. Rapp-Motorenwerke GmbH a fost furnizor pentru forțele aeriene ale Imperiului German în Primul Război Mondial. Tot în München se afla și fabrica Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, unde motoarele erau montate la avioane.

În 1916, compania Gustav Otto Flugmaschinenfabrik a falimentat și a fost redenumită Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW). Un an mai târziu și Rapp-Motorenwerke GmbH avea să se redenumească, devenind Bayerische Motoren Werke GmbH.

 

La finalul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles a interzis construirea de avioane în Germania. Astfel, Bayerische Motoren Werke GmbH s-a reprofilat producând cu succes frâne pentru industria feroviară și motoare. Activitatea sa a atras atenția Knorr-Bremse AG, o companie producătoare de frâne din Berlin. Knorr-Bremse AG a cumpărat pachetul major de acțiuni al BMW în 1920 și avea să se mute în Munchen. Drept urmare, compania Bayerische Motoren Werke GmbH a dispărut pentru o scurtă vreme ca și companie independentă.

Camillo Castiglioni, un pionier în construcția de avioane și principalul acțional al Knorr-Bremse AG, a cumpărat în 1922 numele și logo-ul BMW și a preluat activitatea de construire a motoarelor, incluzând facilitățile de producție și angajații. Apoi a transferat totul la Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW). Pe parcursul lui 1922 a fost mutat totul în clădirile de producție ale Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW), aflate în München pe strada Lerchenauer. Odată cu această mutare, BFW și-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke AG.

BMW AG subliniază că acest istoric îl atestă drept succesorul legal al BFW. De altfel, data de 7 martie 1916 când a fost fondată BFW este considerată ziua de naștere a BMW. Astăzi, sediul central și uzina originară se află tot în Milbertshofen, München, unde a funcționat BFW.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account