Jeff Koons va desena viitoarea masina BMW Art Car

bmw-art-cars-181-655x436

Artist apreciat la nivel internaţional, Jeff Koons va crea cel de-al 17-lea BMW Art Car cu ocazia celei de-a 35-a aniversări a programului.

Koons şi Jim O’Donnell, preşedintele BMW North America, au făcut anunţul cu ocazia unui eveniment ce a avut loc la studioul pe care Koons îl deţine în New York City. „Dintotdeauna am considerat că ar fi o onoare pentru mine să lucrez la BMW Art Car”, a declarat Jeff Koons. „Am fost încrezător că vor participa la o tradiţie ale cărei baze au fost puse de artişti legendari precum Calder, Lichtenstein, Stella şi Warhol.”

„BMW Group este încrezător cu privire la proiectul pe care îl va realiza Jeff Koons, unul dintre cei mai mari artişti ai timpurilor noastre, pentru această aniversare”, a spus O’Donnell cu ocazia anunţului.

Koons se va alătura unui grup de artişti remarcabili care îi include pe Andy Warhol, David Hockney, Jenny Holzer, Roy Lichtenstein, Frank Stella, Robert Rauschenberg şi Alexander Calder – fiecare dintre aceştia realizând o declaraţie unică cu privire la înfăţişarea şi percepţia automobilelor BMW.

BMW Art Car al lui Koons va fi dezvăluit în cursul acestui an. Detaliile modelului şi primele schiţe de design vor fi făcute publice în viitorul apropiat.

Koons si BMW

Primele forme ale ideii au apărut în 2003, atunci când Koons şi-a exprimat dorinţa de crea BMW Art Car. Relaţia pe care acesta o are cu BMW a început în urmă cu mai bine de două decenii, pe când conducea un model BMW în vremea când locuia în München, acolo unde se află sediul central BMW Group. Koons este cunoscut pentru aprecierea sinceră pe care o are faţă de automobile. La începutul acestui an, el a fost recunoscut de Bono, solistul vocal al grupului U2, ca fiind unul din artiştii ideali pentru a concepe un model care ar face întregul mapamond să se reîndrăgostească de automobile.

„Suntem deosebiţi de încântaţi de contribuţia deosebită pe care Jeff Koons o va avea la seria BMW Art Car, care îşi va sărbători a 35-a aniversare”, a declarat Frank-Peter Arndt, membru al Consiliului Director BMW AG şi responsabil pentru proiectele culturale internaţionale ale BMW Group. „Aşa cum s-a manifestat în ultima lucrare de sculptură a lui Koons, ceea ce ne uneşte este credinţa că nimic nu este imposibil. Compania noastră şi Jeff Koons au o atracţie permanentă pentru inovaţie şi tehnologiile revoluţionare.”

BMW Art Cars

Cu începere din 1975, artişti din lumea întreagă au transformat automobile BMW în artă care a semnificat o anumită perioadă prin intermediul programului Art Car. În 2007, cea din urmă realizare a fost dezvăluită de Olafur Eliasson, având titlul „Your Mobile Expectations: BMW H2R project”. Multe dintre aceste opere au fost expuse în muzee renumite din lumea întreagă printre care Luvru, Muzeul Guggenheim şi Muzeul de Artă din Shanghai. De asemenea, au fost expuse şi în cadrul Muzeului BMW din München, în 2006 şi 2010, iar multe au făcut parte din caravana care a efectuat un turneu mondial prin Asia, Rusia, Africa, India, SUA şi Mexic.

Cu peste 100 de proiecte majore la nivel mondial, programele culturale ale BMW Group au fost o parte integrantă în contribuţia companiei asupra societăţii de-a lungul a patru decenii.

Pe lângă arta contemporană, arhitectură şi design, muzica clasică şi cea jazz sunt alte componente principale ale angajamentului.


Cronologia BMW Art Car

Alexander Calder (USA) 1975 BMW 3.0 CSL
Frank Stella (USA) 1976 BMW 3.0 CSL
Roy Lichtenstein (USA) 1977 BMW 320I Group 5 Race Version
Andy Warhol (USA) 1979 BMW M1 Group 4 Race Version
Ernst Fuchs (A) 1982 BMW 635 CSi
Robert Rauschenberg (USA) 1986 BMW 635 CSi
Michael Jagamara Nelson (AUS) 1989 BMW M3 Group A Race Version
Ken Done (AUS) 1989 BMW M3 Group A Race Version
Matazo Kayama (J) 1990 BMW 535i
César Manrique (E) 1990 BMW 730i
A.R. Penck (D) 1991 BMW Z1
Esther Mahlangu (ZA) 1991 BMW 525i
Sandro Chia (I) 1992 BMW 3-Series Racing Touring Car Prototype
David Hockney (GB) 1995 BMW 850CSi
Jenny Holzer (USA) 1999 BMW V12 LMR
Olafur Eliasson (DEN) 2007 BMW H2R World Speed Record Hydrogen Car

[Sursa: BMW ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account