BMW M5 la duel în linie dreaptă

În clasa sedanurilor sportive de lux orgoliile sunt foarte mari, la fel și prețurile de listă, numărul de cai putere și dârele de cauciuc ars.

BMW M5, Mercedes E63 AMG, Jaguar XFR și Porsche Panamera sunt foarte atenți unul la celălalt când vine vorba de performanțe și dacă ne uităm sub capotelele lor observăm că mai toți, cu excepția Porsche, au ales un V8 pentru acest război, cu turbine și tot ce le trebuie pentru a escalada pragul de putere. BMW M5 pune la bătaie 560 CP, Mercedes E63 AMG 585 CP, Jaguar XFR 550 CP și Porsche Panamera S 420 CP. Nu ne întrebați ce caută în acest context un Panamera S și nu un Panamera Turbo, probabil că tracțiunea integrală nu avea ce să caute pe o pistă udă lângă niște mașini doar cu tracțiune spate. Din același motiv probabil nici Audi RS6 nu a făcut prezența.

Un total de 2.115 CP sunt lansați în linie dreaptă pentru a decide care-i cel mai rapid și cel mai voinic sedan pe o distanță de 1.000 de metri. Rezultatul este unul surprinzător pentru cei care se așteptau ca mașina cea mai puternică să câștige, deloc surprinzător însă pentru cei care știu că într-o astfel de dispută nu contează neapărat doar numărul cailor putere, ci și viteza de reacție a cutiei de viteze, aderența și livrarea cuplului și a puterii pe o plajă cât mai largă de turații, iar BMW M5 stă bine la capitolul ăsta…

Vă lăsăm pe voi să urmăriți clipul și să ne spuneți dacă cineva a trișat…

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account