Lexus NX: O nouă motorizare disponibilă în România

Lexus a lansat în România în luna noiembrie a anului trecut noul model Lexus NX, primul model al mărcii în segmentul SUV-urilor de talie medie. Cu un design influențat în mod clar de vehiculul concept LF-NX, prezentat la Saloanele Auto din 2013 de la Frankfurt și Tokyo, modelul NX reprezintă cea mai recentă și mai progresistă expresie de până în prezent a limbajului de design Lexus și setează noi standarde pentru viitoarele modele ale mărcii.

Lexus NX 200t

Lexus NX  a fost disponibil la momentul lansării în varianta NX 300h, un hibrid integral benzină-electric deosebit de eficient, care consumă 5.1 l/100km în ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totală de 197CP; începând cu luna ianuarie a anului 2015 va fi oferităşi varianta NX 200t, o premieră Lexus, cu motorizare de 2.0 litri benzină, turbo, de 238 CP. Ambele versiuni oferă posibilitatea optării intre tracţiunea integrală sau cea frontală.

Lexus NX utilizează intensiv nivelul de dezvoltare al electronicii și dinamicii șasiului pentru crearea unui pachet ce înglobează caracteristici superioare ale ținutei de drum și manevrabilității.Versiunea F SPORT beneficiază de un design mai agresiv și mai îndrăzneț, precum și de finisaje specifice. Caracteristicile dinamice ale conducerii sunt de asemenea imbunătăţite prin adoptarea unei noi suspensii adaptiv variabile, cu un reglaj mai rafinat al ratei de amortizare, ce include creșterea numărului nivelelor de reglaj de la 9 la 30.

Lexus NX 200t

Inginerul şef al proiectului NX, Takeaki Kato, a spus: “Maşina a fost dezvoltată de la bun început având ca obiectiv adaptarea la un stil de viaţă urban, activ. Pe parcursul fazelor de dezvoltare, am abordat toate aspectele din perspectiva unui conducător auto de segment premium, tânăr, activ, din mediul urban.”

Cu un aspect exterior uimitor, NX apare ca turnat dintr-o singură piesă metalică, cu forme indrazneţe şi bine legate, care adăpostesc roţi cu jante pe 17 sau 18 inci, o postură musculoasă, puternică. Forma unghiulară beneficiază ca punct central de agresiva grilă fusiformă devenită semnatura Lexus, susţinută de farurile inovative cu lămpi LED si lumini de zi.

Lexus NX 200t

NX dispune de o gamă de tehnologii on-board inovative, în care regăsim şi o premieră Lexus: dispozitivul de încărcare Wireless Charging Tray, ce permite incărcarea unui dispozitiv mobil. De asemenea, observăm in premierăşi prima utilizare a noii interfeţe Lexus Remote Touch cu Touch Pad. Din aceeaşi categorie, a tehnologiilor inovative, mai pot fi menţionate: un sistem monitorizare cu vedere panoramică 360˚, ce utilizează patru camere (Panoramic View Monitor); un nou ecran multi-informaţie; o altă premieră Lexus, senzorul G  – pentru monitorizarea forţei gravitaţionale care actionează lateral şi longitudinal asupra maşinii – ; sistemul audio Mark Levinson Premium Surround, de data aceasta cu tehnologie Clari-Fi™,- ce analizează și imbunătăţeşte calitatea tuturor tipurilor de fișiere audio digitale comprimate – premieră în segmentul auto.

Lexus NX 200t

Noul NX beneficiază de cele mai sofisticate sisteme de siguranță ale mărcii, incluzând avansatul sistem de siguranță pre-impact (PCS), sistemul de control al stabilității vehiculului (VSC), Cruise Control adaptativ (ACC), sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSM), sistemul de comutare automată între faza lungăşi faza scurtă (AHB) și sistemul de avertizare la ieșirea din parcare (RCTA).

In luna decembrie a anului 2014, Lexus NX a obţinut 5 stele Euro NCAP, cu scoruri de 82% pentru ocupanţi adulţi, 82% pentru ocupanţi copii, 69% pentru protecţia pietonilor şi 71% pentru sistemele de siguranţă asistată. Aceste rezultate se situează mult peste minimul solicitat, clasând modelul printre cele mai sigure din segmentul său.

Lexus NX 200t

„Noul Lexus NX reprezintă o veritabilă  nouă provocare în peisajul pieţei auto premium. Prin designul său expresiv, prin oferta unică a performantului sistem de propulsie Lexus Hybrid Drive, prin materialele de calitate superioarăşi atenţia acordată finisajelor, precum şi prin dinamica excelentă, noul model nu poate trece neobservat. Este o alegere care te evidenţiazăîntr-un mod discret şi distinct, o opţiune pentru cunoscători şi pentru cei care setează trenduri, nu le urmeaza pe cele setate de alţii,“ a declarat Anca Dumitrescu, Brand Manager Lexus în cadrul Toyota Romania.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account