Mercedes-Benz MLC Coupe Crossover 2014 – viitor rival pentru BMW X6

Potrivit publicatiei germane AutoBild, Mercedes-Benz pregateste un nou produs ce va concura cu BMW X6. Denumit MLC, modelul Mercedes-Benz Coupe Crossover este construit pe platforma clasei ML, dar cu elemente de design preluate de la actualul CLS.

Vehiculul BMW X6 Sports Activity Coupe a deschis un nou segment, unde si alti constructori sunt asteptati sa intre cu modele noi. Se pare ca Mercedes-Benz pune accentul pe forma mai degraba decat functionalitate in ce priveste acest crossover si propune un design puternic si indraznet care va atrage clienti de la concurenta.

Mai mult, raportul indica faptul ca Mercedes-Benz pregateste si o versiune AMG, care ar dezvolta peste 544 CP si va utiliza cele mai noi tehnologii, preluate de pe modelele high-end. Vehiculul MLC va beneficia si de sistemul de tractiune integrala pe care il regasim pe modelele clasa M, dar va avea suspensii mai putin rigide si va fi orientat catre condusul pe drumuri normale, asfaltate.

Modelul este asteptat pe piata ca model de an 2014. Crossoverul de lux va fi construit la uzina din Alabama, devenind astfel al cincilea model construit acolo.

Detaliile legate de pret inca sunt in curs de finalizare, dar zvonurile de pana acum indica un pret de baza de cca. 62.000 Euro.

In 2010 BMW a anuntat ca numarul de unitati BMW X6 Coupe vandute pe tot globul a atins cifra de 100.000, iar anul trecut au mai fost produse inca 20.000 unitati.

Primit initial cu scepticism, BMW X6 a fost unul din cele mai controversate modele ale deceniului, dar in ultimii ani vehiculul X6 SAC a cunoscut un succes enorm, fiind cel mai bine apreciat pe pietele din Orientul Mijlociu, Rusia dar si SUA.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account