VIDEO: BMW M5 CS transformă circuitul Nürburgring în propriul parc de distracții

Nu este prima oară când vedem presupusul BMW M5 CS gonind pe circuitul Nürburgring. Acum îl putem vedea din nou în timpul testelor intensive, mulțumită filmărilor publicate de canalul de You Tube Automotive Mike.

Ce ne-a atras în mod deosebit atenția sunt preconizările menționate în descrierea clipului video, care vorbesc despre faptul că versiunea CS ar putea avea un V8 nou, de cilindree mai mică. Este precizat și că acest nou propulsor este conceput și pentru a primi un potențial sistem de electrificare. Aceste zvonuri circulă din toamna anului trecut și au fost punctate și de BMWBlog.com, care spunea la acea vreme că acest nou V8 electrificat ar putea debuta chiar cu modelul BMW M5 CS.

Avantajele unui V8 mai compact nu pot fi negate. Și sunt cu atât mai bine primite de o variantă CS, care trebuie să fie mai ușoară și mai agilă decât modelul din care este derivată. Iar electrificarea poate avea un efect pozitiv atât asupra performanțelor, cât și la capitolul emisiilor nocive. Astfel, BMW ar continua tradiția motoarelor V8 respectând și normele de poluare din ce în ce mai stringente.

Desigur, acesta aeste un scenariu pe care BMW încă nu l-a confirmat oficial. Tot ce știm este că în urmă cu mai puțin de 2 luni, Wieland Brúch, purtător de cuvânt pentru BMW i și electromobilitate, ne-a declarat că în câteva săptămâni Markus Flasch, CEO-ul BMW M GmbH, va prezenta informații despre cum va fi adoptată electrificarea de către divizia M.

Mai mult de atât, Markus Flasch a confirmat pentru site-ul driven.co.nz că a condus deja modele electrificate pe care le-a proiectat divizia M: “Nu trebuie să fii primul, trebuie să fii cel mai bun. Vă pot asigura că lucrăm la electrificare. Am condus vehicule cu benzină și electricitate făcute de echipa M. Am condus modele plug-in hybrid făcute de echipa M. Suntem acolo. Dar nu pot divulga date. Nu pot divulga o dată de start a producției. Dar lucrăm la asta. Este pe raft.”

Dacă ipoteza unui nou V8 mai compact și eventual electrificat nu se adeverește, cu certitudine BMW M5 CS tot va fi un model inedit. Deoarece aceasta ar fi prima generație M5 cu o derivare CS. Teoretic ar fi loc de încă puțină putere extrasă din V8-ul de 4,4 litri utilizat acum de M5 și M5 Competition. De altfel, BMW M GmbH nu a crescut puterea celor două modele odată cu facelift-ul prezentat în această primăvară. Cei 600 CP ai M5-ului de bază și cei 625 CP ai variantei Competition nu sunt deloc timizi. Dar, la fel de bine, cei 650 CP care se vehiculează neoficial pentru BMW M5 CS ar reprezenta o creștere ce nu pare greu de obținut. Adică este plauzibil că actualul V8 de 4,4 litri poate livra fără sudoare încă 25 de cai putere.

Inevitabila electrificare ar putea omite actuala generație M5. Însă zvonurile prefigurează că generația următoare ne va ține cu adevărat în priză. Se vorbește despre două variante de motorizare. Una ar fi plug-in hybrid de 750 CP, cu V8 și motor electric, iar cealaltă ar fi pur electrică și capabilă să producă 1.000 CP! Dar până la lansarea viitorului BMW Seria 5 și a noului M5 mai avem de așteptat circa 3 ani.

Având în vedere că în ultima săptămână a lunii septembrie BMW M GmbH va dezvălui noua generație a modelelor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe, putem doar spera că bavarezii ne vor oferi atunci niște indicii sau informații despre eventualul BMW M5 CS sau despre planurile de electrificare. Ca să știm cât să aplecăm urechea la zvonurile despre „cai verzi”.

Până atunci anticiparea crește, fiind alimentată de prototipurile care au transformat circuitul Nürburgring în propriul parc de distracții. Și, nu în cele din urmă, a fost publicat pe contul de Instagram bmwfansschweiz.bfs un clip video care pare să dezvăluie un exemplar BMW M5 CS necamuflat.

În poza de deschidere puteți vedea un BMW M5 cu facelift care poartă elementele din noul catalog de accesorii M Performance. Se așteaptă ca M5 CS să se diferențieze prin măsuri de reducere a greutății și reglaje care îi sporesc abilitățile dinamice și precizia. Nu ar trebui să lipsească frânele din ceramică și carbon. Iar vizual ar urma să fie distins prin noua extensie a spoilerului frontal și eleronul mai pronunțat, cu design în stilul celor pe care le vedem la versiunile CS ale modelelor BMW M2, M3 sau M4.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account