Noul centru de testare a aerodinamicii, construit in Munchen

O investitie in viitor: Centrul de testare a aerodinamicitatii.

Nici un alt producator de masini nu este la fel de devotat cum este Grupul BMW cand vine vorba de a face investitii substantiale, de durata pentru a marii eficienta viitoarelor modele de productie. Prin construirea noului centru Aerodynamic Test Centre (ATC), Grupul BMW are acum si mai multa competenta si calificare in domeniul tehnologiilor inovatoare, decat inainte, contribuind pe termen mediu si lung la imbunatatirea tuturor modelelor BMW si MINI.

Optimizarea aerodinamicitatii masinii, duce la imbunatatirea performantei si a eficientei, dar ajuta si la stabilitatea masinii pe drum. Tocmai din acest motiv aerodinamica optima este deja un factor fundamental in prezent, in dezvoltarea de noi modele.

P90048215

Optimizare aerodinamica are un impact direct asupra consumului de carburant al masinii si a managementului emisiilor, o reducere a frecarii cu aerul de 10 %, ofera clientilor o reducere a consumului de combustibil la drum cu mai mult de 2,5 % – si chiar o astfel de imbunatatire “nesemnificativa”, la prima vedere, este de o mare importanta Grupului BMW, ca parte a unui pachet de sporire a eficientei.


Cele mai avansate tehnologii a tunelului de vant pentru masuratori realiste.
Centrul de testare a aerodinamicii a Grupului BMW, este cea mai moderna facilitate de acest gen din toata industria auto. ATC cuprinde un tunel de vant, ce deserveste la analiza vehiculele la dimensiunile lor originale. Pentru a reproduce cele mai importante efecte şi fenomene, in timpul rularii masinii pe diverse carosabile, drumul de suprafata din tunelul de vant este modelat printr-un proces de simulare, folosind nu mai putin de cinci piste de rulare.

Un al doilea tunel permite ingineriilor sa mute modelele testate dintr-o pozitie in alta, printr-un sistem de operare, controlat deasupra celei mai mari piste rulante dintr-un tunel de vant. Ambele tuneluri pot genera curenti de aer pana de pana la 300km/h.

In total, Grupul BMW a investit 170 milioane Euro in construirea centrului Aerodynamic Test Centre si in echipamentele necesare acestuia. Pe parcursul a trei ani de zile, cladirea de 5 etaje construita pe o suprafata de 25.000m² a fost terminata in vecinatatea Centrului de Cercetare si Inovatie FIZ din Munchen.

Pentru mai multe detalii va rugam sa cititi articolul complet

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account