[P] Cum știu când trebuie schimbat uleiul cutiei automate?

Motul EVO

Așa cum am mentionat și în materialele anterioare despre conceptul Motul EVO, uleiul din transmisia automată trebuie schimbat la intervale regulate, la fel ca orice alt fluid implicat în funcționarea mașinii tale. Dar cum îți dai seama când trebuie schimbat?

De multe ori, se întâmplă ca producătorii să nu specifice un interval clar la care trebuie efectuat schimbul uleiului din transmisiile automate, mai ales că totul depinde foarte mult de regimul de exploatare al mașinii. Totuși, transmisiile automate ne pot da semne destul de clare că uleiul trebuie înlocuit : schimbarea mai lentă a treptelor, selectarea necorespunzătoare a treptelor, vibrații anormale în timpul maneverlor de oprire și parcare. De cele mai multe ori, contaminarea și uzura sunt cele care deteriorează performanțele cutiei de viteze automată. Astfel, un serviciu de întreținere realizat la intervale regulate, de un atelier specializat, este esențial pentru o viață cât mai lungă a transmisiei automate. În plus, înlocuirea la timp a uleiului din transmisie duce la evitarea unor potențiale reparații destul de costisitoare. 

Motul EVO

Motul EVO este un concept lansat acum șase ani, devenind un succes în peste 30 de țări. În România, atelierele partenere formează o rețea de specialiști extinsă și acoperă întreg teritoriul țării, astfel că vei găsi cu siguranță un service partener în proximitate. Înlocuirea completă a uleiului de transmisie ajută la eliminarea contaminării, iar într-un circuit de ungere curat, noul ulei își atinge potențialul maxim. Harta interactivă cu atelierele specializate este disponibilă aici: Hartă Interactivă.

Motul EVO

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account