VIDEO: Noul BMW M2 Coupe face teste intense pe Salzburgring și va debuta în octombrie

Noul BMW M2 Coupe

Noul BMW M2 Coupe va fi dezvăluit în octombrie 2022, urmând să fie lansat pe piață în aprilie 2023. Iar acum divizia BMW M GmbH ne prezintă noi imagini și informații, cu ocazia testelor intensive la care este supus coupe-ul sportiv pe circuitul Salzburgring din Austria.

Noul BMW M2 Coupe împrumută motorul de la BMW M3 și M4

BMW confirmă că a doua generație M2 preia de la BMW M3 Sedan și M4 Coupe propulsorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo. Constructorul bavarez nu comunică încă specificațiile tehnice ale noului M2. Dar precizează că acesta va oferi performanțe similare cu ale modelului BMW M2 CS din prima generație.
BMW M2 CS livrează 450 CP și 550 Nm dintr-un motor care are tot 6 cilindri în linie. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 4 secunde, dacă are transmisia automată cu ambreiaj dublu și 7 trepte, sau în 4,2 secunde, dacă se alege cutia de viteze manuală.

Rămâne de văzut dacă noul M2 va dezvolta tot 450 CP. Dar cert este că va avea o versiune temperată a motorului care produce 480 CP și 510 CP pentru M3 și M4.

De asemenea, viitorul BMW M2 va fi ultimul model M cu propulsie fără hibridizare. Acestă informație a fost confirmată pentru BimmerToday.de chiar Frank van Meel, directorul executiv BMW M GmbH.

Tracțiune doar la puntea din spate și transmisie manuală sau automată

Noul BMW M2 Coupe va avea doar tracțiune la puntea din spate și va fi disponibil și în varianta cu transmisie manuală. Așadar, împreună cu motorul cu 6 cilindri, noul coupe va oferi rețeta pură a condusului sportiv, în buna tradiție a mărcii BMW.

De asemenea, noul M2 va putea fi configurat și cu transmisie automată M Steptronic cu 8 trepte. Și motorul va produce același nivel de putere, indiferent dacă se alege cutia de viteze manuală sau transmisia automată.

Iar un element important pentru versatilitatea lui M2 este și noul șasiu adaptiv M. Șoferul va putea selecta diferite reglaje, din meniul afișat de noul panou de bord digital. Acestea sunt pentru parametri precum răspunsul motorului, suspensiilor și direcției. Și există inclusiv un mod Track, pentru circuit, în care sunt dezactivate toate sistemele de asistare a condusului.

Opționale care amplifică latura sportivă

Din lista de opționale pentru noul BMW M2 Coupe va face parte acoperișul din fibră de carbon. Și vor fi propuse și scaunele tip scoică, a căror structură este tot din fibră de carbon. Desigur, nu va lipsi o colecție de accesorii M Performance.

Colegii de la BMWBlog.com au avut ocazia să conducă prototipul noului BMW M2 în cadrul testelor de la circuitul Salzburgring. Cu această ocazie au aflat detalii precum faptul că M2 nu va fi oferit opțional și cu discuri din ceramică și carbon pentru sistemul de frânare. Dar beneficiază de frânele de performanță înaltă regăsite la M3 și M4.

Vedeți mai jos clipul video în care BMWBlog.com prezintă și alte aspecte despre M2.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account