Prototipuri ale lui BMW i Hydrogen NEXT încep testele pe șosele publice din Europa

Constructorul bavarez a anuțat că proiectul BMW i Hydrogen NEXT înaintează în faza testelor pe șosele publice. Astfel, vor putea fi întâlnite pe drumurile din Europa prototipuri ale modelului BMW X5 echipat cu sistem de propulsie electric cu pile de combustie cu hidrogen.

Anunțul publicat de BMW Group pe conturile sale de Facebook, Instagram și Twitter vine însoțit de două noi poze cu prototipul BMW i Hydrogen NEXT. De asemenea, BMW Group transmite în acest anunț aprecierea pentru inițiativa Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania de a susține implementarea propulsiilor cu hidrogen în automobilele pentru pasageri.
Planul comunicat de BMW Group în prealabil menționa că următoarea generaţie a sistemelor de propulsie electrică cu pile de combustie cu hidrogen va fi prezentată în 2022, într-un automobil de serie mică bazat pe actualul BMW X5. Intenția declarată de BMW Group este de a oferi clienţilor automobile cu pile de combustie cel mai devreme în 2025.
Însă, compania germană subliniază că planul depinde foarte mult de cerinţele pieţei şi de condiţiile generale. De aceea, este înțeles de ce salută inițiativa Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania. De exemplu, pentru fabricarea flotei-pilot e modele BMW i Hydrogen NEXT se folosește o instalaţie de cercetare automatizată pentru producţia stivelor de pile de combustie, care a fost înfiinţată ca parte a proiectului „Auto Stack Industrie” finanţat de Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale.
De asemenea, BMW Group colaborează din 2013 cu Toyota Motor Corporation pentru dezvoltarea propulsiilor cu pile de combustie. Din vara lui 2015, BMW Group a testat modele BMW Seria 5 Gran Turismo cu sistem de pile de combustie dezvoltat în comun cu Toyota. Iar în cazul proiectului BMW i Hydrogen NEXT celulele individuale ale pilei de combustie provin de la Toyota.

BMW i Hydrogen NEXT a fost dezvăluit în stadiu de concept la salonul auto din Frankfurt din 2019. Din informațiile oficiale preliminare despre acest SUV, știm că propulsia acestuia dezvoltă per total 275 kW (374 CP). Iar din acest total, „sistemul de pile de combustie generează o putere electrică de până la 125 kW (170 CP), care este obţinută prin reacţia chimică dintre hidrogenul şi oxigenul din aer”, după cum explică Jürgen Guldner, vicepreşedinte BMW Group pentru tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen şi proiecte de vehicule.
BMW i Hydrogen NEXT intergrează cea de a cincea generație a propulsiei electrice, introdusă de BMW iX3. Însă oferă și avantajul alimentării mult mai rapide decât poate un automobil 100% electric. Are două rezervoare care împreună au o capacitate de 6 litri de hidrogen. Alimentarea lor durează doar 3-4 minute. Rezervoarele țin hidrigenul în stare gazoasă, la 700 bar, fiind astfel în pas cu noua generație a stațiilor de alimentare care au evoluat și ele la tehnologia cu 700 bar. Asta înseamnă o standardizare a tehnologiei, ceea ce va crea contextul favorabil dezvoltării unei infrastructuri. Iar astfel va fi încurajată producția de serie a mașinilor cu hidrogen.
De asemenea, sistemul de propulsie al lui BMW i Hydrogen NEXT este creditat cu o autonomie de circa 500 km. Jürgen Guldner precizează: “Propulsia cu pile de combustibil poate deveni o opțiune pentru clienții noștri. În deosebi pentru cei care conduc distanțe lungi și au nevoie de flexibilitate, sau pentru acei clienți care nu au acces la surse de alimentare cu electricitate în mod regulat.” Așadar, ar fi o opțiune viabilă pentru cei care vor mașină electrică, dar nu au acces rapid la stațiile de încărcare cu curent. Nu în cele din urmă, ca și un automobil electric, BMW i Hydrogen NEXT reîncarcă bateria în timpul decelerărilor și frânărilor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account