Raliul Dakar 2017 – etapa a cincea: Tupiza – Oruro, scurtată de la 692 km la 219 km

Toţi concurenţii s-au confruntat cu un traseu mult mai scurt decât se aşteptau de-a lungul etapei a cincea a Raliului Dakar 2017, ca urmare a deciziei luată de organizatorii cursei de a reduce traseul de la 692 de kilometri la 219 kilometri. Condiţiile meteorologice dificile de-a traseului spre destinaţia iniţială Oruro au făcut ca a doua parte a traseului zilei să nu mai poată fi abordată.

– Patru modele MINI se menţin în Top 10 al clasamentului general
– Al Rajhi revine în Dakar 2017, aşteptând decizia apelului
– Terranova a încheiat etapa pe locul al optulea, Przygonski a fost al nouălea

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Michel Perin (Franţa) au reuşit un start excepţional în etapă, trecând pe la al doilea punct de reper în poziţia a doua, la mai puţin de patru minute de lider. Cu toate acestea, prima eroare a echipajului #303 MINI John Cooper Works Rally a venit în următoarea secţiune, care includea câteva dificultăţi de navigaţie. Cei doi au încheiat etapa pe locul al 15-lea, astfel că au coborât pe poziţia a cincea în clasamentul general, dar nu la foarte mare distanţă de plutonul fruntaş.

Hirvonen: „Ne-a, pierdut, am fi putut recupera tot acel deficit, dar a urmat o nouă rătăcire. A fost dificil, fără îndoială, pentru toată lumea în această etapă”.

303 HIRVONEN MIKKO (fin) PERIN MICHEL (fra) MINI X-RAID MINI JOHN COOPER WORKS RALLY TEAM action during the Dakar 2017 Paraguay Bolivia Argentina , Etape 4 – Stage 4, San Salvador de jujuy – Tupiza , January 5 – Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

O zi mult mai bună a avut echipajul maşinii #308 MINI John Cooper Works Rally, format din Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul Andreas Schulz (Germania), care a urcat un loc în ierarhia competiţiei, regăsindu-se pe poziţia a şaptea după ce a încheiat pe locul al optulea în această etapă dificilă a raliului. Terranova a spus: „Astăzi, navigaţia a fost foarte dificilă”.

Cel de-al treilea MINI John Cooper Works Rally a revenit în competiţie, urmând a aştepta rezultatul apelului, după ce Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) s-a simţit mai bine faţă de precedentele două zile în care a fost puternic afectat de răul de înălţime. Cu ajutorul navigatorului Timo Gottschalk (Germania), Al Rajhi a condus maşina #306 spre locul al 13-lea în etapă. Poziţia sa oficială în clasamentul general urmează a fi confirmată.

Al Rajhi: „Totul a fost în regulă astăzi, m-a simţit mult mai bine până când ne-am rătăcit, dar cred că mulţi piloţi au fost astăzi în aceeaşi situaţie. Tu mergi într-o direcţie, ceilalţi merg în direcţie opusă, aşa că este derutant, dar am încercat să menţinem ritmul”.

Jakub Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) s-au descurcat bine cu #316 MINI ALL4 Racing, având o performanţă consistentă care i-a menţinut în Top 10 atât în etapă, unde au ocupat locul al nouălea, cât şi la „general”, unde sunt pe poziţia a şasea.

Przygonski: „Astăzi a fost o etapă bună, apoi ne-am rătăcit şi ne-a luat cam 30 de kilometri până când am reuşit să regăsim traseul. Toţi s-au rătăcit astăzi, aşa că este bine că ne aflăm acolo unde ne-am dorit. Vremea nu este cea mai bună şi trebuie să fim pregătiţi pentru ceea ce urmează”.

314 GARAFULIC BORIS (chl) PALMEIRO FILIPE (prt) MINI X-RAID TEAM action during the Dakar 2017 Paraguay Bolivia Argentina , Etape 4 – Stage 4, San Salvador de jujuy – Tupiza , January 5 – Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

În ciuda provocărilor dificile din etapă, Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) au reuşit să-şi menţină poziţia în clasamentul general, a noua, după ce au ocupat locul al 14-lea la finalul zilei.

Alte două echipaje MINI ALL4 Racing au încheiat dificila etapă a cincea pe locurile al 31-lea, Mohamed Abu Issa (Qatar) – Xavier Panseri (Franţa), o poziţie înaintea tandemului Sylvio deBarros (Brazilia) – Rafael Capoani (Brazilia). Echipajul #325 format din experimentaţii Stephan Schott (Germania) şi Paulo Fiuza (Portugalia) au fost ceva mai în faţă în clasamentul zilei, locul al 25-lea.

Planificată iniţial să se desfăşoare între Oruro şi La Paz, pe o distanţă totală de 786 de kilometri, etapa a şasea a fost anulată.

Raliul Dakar 2017: poziţiile echipajelor MINI în clasamentul general după etapa 5

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account