VIDEO: BMW M4 CSL apare pentru prima oară în clipul dedicat aniversării de 50 de ani a BMW M

În 24 mai 2022 se vor aniversa 50 de ani de la înfiinţarea BMW M GmbH. Iar divizia de performanță alimentează deja anticipirarea pentru festivitățile aniversare cu un clip video în care apar actualele modele BMW M, comunitatea de posesori a acestor mașini, modele BMW M clasice și primele modele pur electrice care poartă litera M. Interesant este că acest scurt film ascunde și o surpriză. Este vorba despre BMW M4 CSL, cea mai sportivă și puternică versiune a noului Coupe.

BMW M a anunțat că în 2022 va lansa diverse modele aniversare. Iar după cum au dezvăluit și prototipurile surprinse în teste pe circuitul Nurburgring, BMW M4 CSL va fi unul dintre modelele speciale. În clipul de mai jos publicat de canalul de You Tube CarSpyMedia puteți vedea coupe-ul fiind împins la limită pe celebrul carusel de asfalt din Germania.

La fel ca în cazul fostelor variante CSL (Coupe Sport Lightweight), este de așteptat ca M4 CSL să beneficieze de o greutate scăzută și reglaje și mai sportive pentru șasiu. De asemenea, și este anticipat și un surplus de putere.
Puteți accesa site-ul Carscoops.com pentru a vedea poze recente cu un prototip BMW M4 CSL surprins în timp ce era alimentat într-o benzinărie publică. Pozele publicate de Carscoops.com arată că M4 CSL se va distinge printr-o grilă frontală care păstrează decupajele verticale, dar au cadre noi. Se poate vedea că scaunele din spate au fost înlăturate, iar scaunele tip scoică pentru șofer și pasagerul din față au design nou și sunt făcute în mare parte din fibră de carbon.

Site-ul Bimmerpost.com a aflat din sursele sale, care de obicei nu prea dau greș, că M4 CSL va avea opțional și un nou tip de faruri cu design M. În plus, se pare că puterea motorului de 3 litri, cu 6 cilindri și tehnologie M TwinPower Turbo, va dezvolta 540 de cai. Asta ar însemna o creștere cu 30 CP față de BMW M4 Competition, care produce 510 CP și sprintează de la 0 la 100 km/h în secunde, dacă are tracțiune spate, sau în secunde, dacă are tracțiune integrală M xDrive. Bimmerpost.com raportează că BMW M4 CSL va fi oferit doar în configurație cu tracțiune spate, pentru un caracter sportiv cât mai clasic și nărăvaș. Dar transmisia va fi automată, nu manuală, pentru a suporta nivelul ridicat de cuplu și putere. Bimmerpost.com mai precizează că BMW M4 CSL va fi produs între iulie 2022 și februarie 2023. Dacă se confirmă acest interval limitat de producție, atunci varianta CSL va avea un argument în plus pentru a deveni un adevărat model de colecție.

Până în prezent BMW nu a oferit oficial informații despre specificațiile tehnice, performanțele sau designul lui M4 CSL. Însă, după cum menționam la începutul articolului, clipul aniversar publicat de BMW M în februarie 2022 include un foarte scurt moment în care poate fi văzut presupusul M4 CSL. Spunem asta deoarece se poate remarca așa-zisa „coadă de rățușcă” a lui BMW M4 CSL. Adică buza extinsă a portbagajului care are o poziție înălțată pentru a avea rol de eleron. Această coadă de rățușcă sporește apăsarea aerodinamică pe puntea spate, ceea ce crește stabilitatea la viteze mari. Iar rol aerodinamic vor avea și extensiile de la nivelul spoilerului frontal.

Puteți vedea mai jos clipul aniversat în care apar legendarele BMW M1 Procar și BMW 3.0 CSL, alături de BMW Concept XM, BMW iX M60, BMW i4 M50. Prezența veteranului BMW 3.0 CSL în acest scurt film este esențială, fiindcă a fost primul touring coupé preparat de divizia BMW Motorsport GmbH formată în 1972. Iar inițialele CSL, dar și genele lui sportive, vor fi acum transmise și lui BMW M4 CSL, pe care îl putem vedea pentru un scurt moment la minutul 00:38 al clipului video de mai jos.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account