BMW va lansa cel puțin 20 de modele noi în următorii 3 ani

BMW are toate șansele să lupte pentru supremația vânzărilor în segmentul premium, urmând să își actualizeze complet gama de modele până în 2020.

BMW nu va întârzia să prezinte facelift-ul Seriei 4 în 2017. Printre modificările estetice ale modelelor Coupe, Cabriolet și Gran Coupe vor fi blocurile optice ușor restilizate. Totodată, Seria 4 va primi și noua versiune a sistemului iDrive.
Un motor puternic al vânzărilor BMW în 2017 va fi noua generație Seria 5. Aceasta va fi comercializată din februarie. Pe parcursul lui 2017 ne putem aștepta la prezentarea versiunii cu ampatament lungit, destinată pieței din China. De asemenea, Seria 5 Touring și versiunea GT au fost deja surprinse în timpul testelor. În ciuda camuflajului este evident că atât Seria 5 Touring, cât și modelul GT sunt gata de producție. De aceea, este foarte posibilă lansarea ambelor modele în 2017. Ce nu se știe sigur la acest moment este dacă Seria 5 GT va fi redenumită Seria 6 GT.
Cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Geneva va fi lansat și X2. Aceasta este versiunea coupe a lui X1 și va permite bavarezilor să ispitească o clientelă tânără, preponderent cosmopolită. Totodată, X2 îi oferă lui BMW o nouă armă împotriva popularului Mercedes-Benz GLA.


Informații recente spun că noua generație X3 va fi prezentată în august 2017, urmând să debuteze la Salonul Auto din Frankfurt în toamnă. Ca și Seria 5, X3 este un pilon important pentru vânzările la nivel mondial. Deși activează din 2010, X3 se bucură în continuare de vânzări consistente, însă schimbarea generației este imperativă, în contextul în care Mercedes-Benz a introdus modelul GLC, iar Audi a lansat a doua generație Q5. Foarte relevant despre evoluția adusă de noul X3 este că BMW a confirmat oficial pentru 2020 lansarea unei versiuni 100% electrică. CLICK AICI pentru mai multe informații despre viitorul X3.


2017 va marca debutul mult-așteptatului i8 Roadster. Lansarea a fost deja anunțată oficial. Iar zvonurile spun că odată cu lansarea i8 Roadster va fi actualizat și coupe-ul i8. CLICK AICI pentru detalii despre facelift-ul lui i8.
Tot anul acesta, fanii diviziei BMW M ar putea să primească o mare surpriză sub forma lui M2 CS. Despre această versiune se zvonește că va avea motorul lui M4 cu un plafon de putere scăzut la 400 CP. Din partea diviziei M așteptăm anul acesta și noul M5. CLICK AICI pentru detalii tehnice despre noul M5.
Judecând după pozele spion vehiculate online putem spune că 2017 nu se va încheia înainte să vedem și facelift-ul Seriei 2 Coupe și Cabrio.
Trecând în 2018, pentru vara anului ce urmează este preconizată lansarea lui X4, care va debuta astfel la un an după noul X3. Fiind prezentată în 2018, a doua generație X4, cu nume de cod G02, va întrerupe astfel ciclul de circa 7 ani pe care îl au în mod normal modelele BMW. Primul X4 a fost dezvăluit mai întâi sub formă de concept în 2013, iar apoi a debutat ca model de serie în 2014. Ca și X6, modelul Sports Activity Coupe de dimensiuni compacte a conturat la rândul său o nișă și a îndemnat Mercede-Benz să producă un rival sub forma lui GLC Coupe. Deși este un deschizător de drumuri și se remarcă prin calități dinamice, BMW X4 își arată vârsta, deoarece este produs pe baza X3-ului lansat în 2010. De aceea, introducerea noii generații după doar 4 ani ar fi binevenită.
Informația despre lansarea lui X4 G02 în 2018 este livrată de bmwblog.com, care mai spune că sursele sale menționează și faptul că un X4M este planificat pentru 2019.


Ca și X4, actualul X5 (lansat în 2013) va avea o carieră mai scurtă. Prototipurile camuflate ale noii generații au fost pozate atât pe drumuri publice, cât și pe Nurburgring, alimentând zvonurile că viitorul X5 cu nume de cod G05 va fi prezentat cel mai devreme în ultima parte a lui 2018.
Nu ar trebui să mire că X5-ul din prezent își va încheia cariera mai rapid, deoarece este construit pe o platformă evoluată a fostei generații. În schimb noul X5 va avea platforma CLAR, pe care o va utiliza și X7. Și despre dezvăluirea lui X7 se zvonește că se întâmpla în 2018, comercializarea sa urmând să demareze cel mai târziu în 2019. Deci rămâne de văzut dacă BMW va prefera să nu introducă ambele SUV-uri în același an. CLICK AICI pentru detalii și poze spion cu X7.


Pentru 2018 este preconizată și intrarea în producție a următoarei generații Z4. Încă este incert dacă se va face trecerea la denumirea Z5, dar BMW a făcut clar faptul că noul roadster este dezvoltat împreună cu un nou model sport Toyota. Prototipurile ambelor modele au fost surprinse în timpul testelor și par în stadii avansate de dezvoltare. Producția celor două mașini va fi cel mai probabil făcută la Magna Steyr. CLICK AICI pentru informații suplimentare despre Z5.


Înainte de încheierea lui 2018 am putea să asistăm și la dezvăluirea Seriei 8 Coupe. De fapt este vorba despre urmașul actualei generații Seria 6. Nu există o confirmare oficială că Seria 6 va deveni Seria 8, însă există informații conform cărora BMW a înregistrat denumiri precum 825, 830, 835, 845, 850 și chiar și M850 și M8. Până în prezent au fost surprinse în repetate rânduri prototipuri camuflate ale modelelor Seria 6 Coupe și Cabriolet, despre care se bănuiește că vor fi rebotezate. Prototipuri ale Seriei 6 Gran Coupe nu și-au făcut încă apariția. Comercializarea noii game Seria 6 este preconizată să înceapă cel mai târziu în 2019, când va fi dezvăluită și versiunea cabriolet.
În 2019 se va afla deja în activitate următoarea generație Seria 3, cu nume de cod G20. Debutul lui G20 ar putea să aibă loc deja din 2018, dacă judecăm după stadiul avansat de dezvoltare pe care îl arată prototipurile pozate deja în numeroase ocazii.


Nu în cele din urmă, trebuie să luăm în calcul că până în 2020 va veni timpul pentru un facelift al modelelor Seria 7, X1, Seria 2 Active Tourer și Gran Tourer. Iar modelele hatchback ale Seriei 1 ar trebui la rândul lor să fie înlocuite cu o nouă generație. Despre acestea planează inclusiv zvonuri că ar putea să treacă la o platformă cu tracțiune pe puntea față. Cel târziu în 2020 vom vedea și noul X6. Și, ca să nu omitem nici un zvon despre viitoarele modele BMW, mai avem de amintit ipoteza că Seria 2 va fi produsă și într-o versiune de caroserie tip Gran Coupe cu 4 uși, pentru a-l rivaliza pe Mercedes-Benz CLA. Acesta ar fi un model pretabil pentru piețele tradiționale BMW, spre deosebire de Seria 1 Sedan cu tracțiune față pe care bavarezii îl rezervă momentan pentru China.
Oricum, putem spune că până în 2020 BMW pare pregătit să își actualizeze complet gama.

Surse foto: bimmerpost.com, bmwblog.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account