Rinspeed Budii – Plăcerea de a nu conduce?

Rinspeed Budii este un BMW i3 care nu mai are nicio legătură cu un BMWi3, ci cu un roboțel mașină în care poți călători activ-pasiv.

Suedezii de la Rinspeed, responsabili pentru multe alte proiecte aflate la limita dintre mașină și…orice altceva, au pregătit un nou concept bazat pe un BMW i3 care va fi prezentat în cadrul salonului de la Geneva de anul acesta. Intitulat Rinspeed Budii, prototipul încearcă să prezinte înainte de termen viitorul mașinilor autonome și rolul pe care-l vor juca acestea în siguranța și confortul șoferilor care vor să facă orice altceva numai să conducă nu.

Rinspeed Budii 1 (12)

Dotat cu un braț robotic multifuncțional, mașina este gândită să-ți ofere maximă versatilitate de deplasare, indiferent că vrei să apuci volanul și să conduci personal, ori să lași mașina să facă asta de capul și de softul ei. Sistemul de infotainment, dezvoltat de Harman&Kardon, este și el inspirat din viitor și e pregătit să învețe preferințele șoferilor pentru a facilita interacțiunea dintre acesta și multiple servicii. Altfel spus, mașina învață din mers ce-ți place și ce nu-ți place pentru a-ți servi fix ceea ce ai nevoie în cel mai scurt timp. Chiar dacă sună a Big Brother și invadarea intimității, ne e greu să credem că mașina va divulga secretele tale unor terți, dar nu găsim imposibilă varianta de a-i sparge codul cu ajutorul unui IT-ist priceput.

Rinspeed Budii 1 (4)

Display-ul central este stă bine dispus într-un cadru frumos din aluminiu și-ți oferă acces la funcții mega importante cum sunt încărcatul bateriei prin wireless ori plata parcării prin conexiune NFC.

Rinspeed Budii 1 (15)

La exterior mașina arată ca o corcitură între un BMW i3 și un mini Range Rover Evoque, cu jante Borbet de 19 inci și suspensie pneumatică care poate coborâ sau urca garda la sol cu 100 de mm. Unde mai pui că vine dotat și cu un telescop laser care scanează drumul în 3D și ajustează suspensiile în funcțiile de informația primită în timp real. Și ca să ai impresia că vei primi mai mult decât vei plăti, Rinspeed Budii vine dotat standard și cu două mini vehicule electrice dispuse în sertarele din spate. Da, are și sertare…

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account