Rinspeed Etos – Un BMW i8 cu mini-eliport

Rinspeed Etos este o mașină autonomă care se duce la cumpărături în locul tău, dă bacșiș în locul tău și chiar joacă la bursă în locul tău. În locul tău mi-aș lua una. Are propria ei dronă…

Personalizarea mașinilor este o industrie de sine stătătoare. Multe firme care se ocupă de asta se gândesc la personalizare ca la un tuning exterior sau un uprgrade de performanță, altele se ocupă să-ți ofere un interior cât mai diferit de cel de fabrică, dar oamenii ăștia de la Rinspeed duc personalizarea mașinilor la un alt nivel.

Rinspeed Etos (15)

Etos este ultima creație  Rinspeed, o mașină autonomă construită pe platfoma unui BMW i8. Ce-i drept, nu a mai rămas foarte mult din i8-ul original în urma modificărilor aduse, dar poți să-i recunoști silueta. Au ales s-o prezinte înaintea Consumer Electronics Show din Las Vegas – pentru că Etos este un gadget-mașină sau o mașină-gadget.

Rinspeed Etos (22)

La exterior Rinspeed Etos se deosebește de un BMW i8 atât din față cât și din spate, iar la interior aproape că nu are mai are nimic în comun cu mașina de serie. Nici jantele nu le-au păstrat, ci le-au înlocuit cu unele Borbet GTX de 20 inch.

Rinspeed Etos (13)

Întreg interiorul a fost înlocuit cu unul nou, mult mai accesorizat și mai futurist. Bordul este acum format din două ecrane curbate Ultra HD de 21 de inch, iar volanul este unul retractabil, care se ascunde frumos în bord pentru a-ți lăsa ție mai mult loc de citit – pentru că, așa cum vedem în clipul de promovare, mașina are până și o bibliotecă.

Rinspeed Etos (12)Printre altele, observăm și pedalele din titan, inserțiile de ceramică și scaunele brodate cu o panoramă a orașului San Francisco (probabil că poți să-ți brodezi și Feteștiul dacă asta îți dorești). La capitolul „jucării fine” Rinspeed Etos vine dotat cu un sistem multimedia de la Harman care anticipează nevoile tale (urgente sau mai puțin urgente), dar și un ceas mecanic Patravi Traveltech de la Carl F. Bucherer.

Rinspeed Etos (28)

Cea mai surprinzătoare jucărie însă este drona care are propriul ei eliport în miniatură format din 12.000 de LED-uri. Aceasta este un quadcopter DJI care poate fi trimisă la cumpărături, să livreze un colet în locul tău ori să-ți filmeze călătoria și s-o transmită prin livestreaming. Ar mai trebui să enumerăm și cele opt camere de luat vederi ale conceptului care monitorizează împrejurimile mașinii și detectează automat pietonii și animalele.

Rinspeed Etos (18)

La final tragem concluzia că acest Rinspeed Etos este mai mult o piesă tehnologică, o mașină unde hardware-ul se întâlnește cu software-ul pentru a-ți aduce o experiență unică, personală, dar care se va putea adapta constant la noile trenduri. Ce nu am înțeles noi – unde aiba au avut loc pentru o placă de surf?

 

Sursa – BMW Blog

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account