Rolls-Royce brevetează un “panou de intimitate”, care are și funcție de display digital

Noua tehnologie ar transforma Rolls-Royce în cel mai luxos cinema mobil. Și ar fi o continuare firească pentru tradiția pe care Rolls-Royce a făcut-o din a oferi un panou de sticlă care separă pasagerii din spate de cei din față.

Pasagerii au intimitate totală, fiind izolați vizual și fonic. La o simplă apăsare de buton panoul de geam electrocromatic devine opac sau transparent. Și, fiindcă izolarea fonică între cele două compartimente ale habitaclului este desăvârșită, pasagerii pot vorbi cu șoferul prin intermediul unui interfon. Iar șoferul poate iniția un apel, dar pasagerii au opțiunea de a respinge apelul.

Rolls-Royce explică faptul că această separare are rolul de a oferi intimitatea necesară pentru pasagerii influenți care deseori iau decizii importante călătorind cu mașinile sale. De aceea, Rolls-Royce a făcut tot posibilul pentru a le oferi confidențialitate maximă.

Acum, se pare că BMW AG dorește să breveteze noi funcții pentru panoul de intimitate, oferindu-i și rolul de display digital. Link-ul către patent a fost publicat de site-ul i4talk.com. CLICK AICI pentru a vedea documentul de patentare depus de BMW AG.

Documentul publicat online este ilustrat cu imaginile panoului despărțitor din noul Rolls-Royce Phantom. Deși asta lasă de înțeles că se intenționează folosirea noii tehnologii în cazul modelelor Rolls-Royce, ne putem imagina că aplicațiile pot fi din ce în ce mai numeroase, dacă ne gândim că intrăm în era automobilelor autonome. Genul acesta de panou vitrat, care poate fi transparent, opac sau ecran, s-ar potrivi la fix pentru momentele când automobilele sunt comutate pe pilot automat. Dar și în cazul mașinilor fără funcții de condus autonom, pur și simplu pot să îmbunătățească experiența multimedia pentru pasageri.

Documentul de brevetare BMW AG mai explică faptul că este vorba despre un panou cu două straturi. Primul pare să fie de fapt un panou precum cel pe care îl folosește în prezent Rolls-Royce. Adică suprafața de geam care poate fi transparentă sau opacă la o apăsare de buton. Pentru acest strat este un al doilea strat/panou care include elemente de emitere a luminii, precum OLED (organic light emitting diodes). În pozele care ilustrează documentul de patentare, panoul afișează o imagine cu conceptul BMW iNEXT. Și, nu în cele din urmă, documentul precizează că această tehnologie poate fi folosită pentru panouri despărțitoare din compartimentele mașinilor, precum și pentru geamuri și plafoane.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account