Gerovital
Gerovital
Gerovital

Speculatii: Viitorul modelelor 1M, M2 si al masinilor M in general

Incepem articolul prin a spune ca noi consideram unele din urmatoarele declaratii ca fiind pure speculatii, pana la acest moment. Sursa binecunoscuta Scott27, un membru activ al mai multor site-uri si forumuri auto, revine cu declaratii care vor starni cu siguranta dezbateri contradictorii.

Haideti sa vedem mai intai care sunt acestea, inainte sa incepem sa le analizam:

  • E posibil ca viitoarea generatie 1M (bazata pe Seria 1 F20) sa fie redenumita M2 pentru ca BMW se gandeste sa redenumeasca versiunile coupe/cabrio ale Seria 1 in Seria 2
  • E posibil ca viitorul 1M (sau M2) si viitorul M3 sa primeasca si versiuni speciale (de ex. modele speciale de circuit/superusoare)

  • Multi sunt de parere ca Divizia M a devenit prea axata pe lux, si ca aceste modele aditionale 1M si M3 vor fi modele sport compacte si premium de referinta.
  • Viitorul 1M (sau M2) va fi propulsat de un motor cu 4 cilindri
  • Viitorul M3 va fi propulsat de un motor cu 6 cilindri
  • Viitorul 1M (sau M2) ar putea veni in mai multe versiuni – coupe si cabrio
  • Productia lui M3 se va termina la mijlocul spre sfarsitul anului 2012, ceea ce va insemna ca nu vor fi alte modele M3 pana in 2014.
  • E posibil sa apara un Z4M sau X3M ca sa umple termporar golul, si va folosi motoare imbunatatite de la 1M Coupe.

Haideti sa incepem cu declaratiile care ni se par adevarate, sau cel putin apropiate de realitate.

In primul rand, fara indoiala ca viitoarea generatie BMW M3 va fi propulsata de un motor cu sase cilindri. Au existat multe zvonuri in acest sens, si mai multe surse BMW au indicat acest lucru. Trist dar adevarat, dar M3-urile V8 sunt deja istorie.

In al doilea rand, viitorul 1M se va indrepta spre o noua serie de motoare cu patru cilindri, dezvoltate special pentru micutul model M care va aparea din nou la viitoarea generatie Seria 1.

In al treilea rand, X3M…desi acest lucru nu a fost confirmat inca de nicio sursa BMW, exista oarecare buzz in jurul acestui model, iar vanzarile viitoare ale lui X3 vor determina sau nu productia sa.

Acum sa vedem si aspectele pe care le consideram pure speculatii…cel putin la acest moment.

BMW M2. De cateva luni circula pe net zvonuri legate de un nou BMW Seria 1. Aceste zvonuri indica faptul ca noul Seria 1 coupe si cabrio vor trece in alta clasa pentru a se diferentia de celelalte modele Seria 1. Asa se ajunge la concluzia ca un posibil model M2 va fi incadrat in aceeasi familie de modele. Parerea noastra? Mult prea devreme pentru BMW sa decida denumirea, asa ca M2 ar putea sa ramana pur si simplu 1M, pentru a sustine noul brand creat.

Z4M. Aici avem indoieli ca BMW va incerca sa pozitioneze inca un Z4 deasupra modelului „is”, care e considerat de multi aproape un model M, minus cateva caracteristici ici si colo.

Mai multe versiuni ale lui 1M. Aici e un fel de egalitate, si credem inca o data ca vanzarile si cererea pentru 1M vor indica daca o versiune cabrio e necesara sau dorita.

Cam asta ar fi parerea noastra despre aceste zvonuri, si ca intotdeauna, va sfatuim sa tratati totul cu circumspectie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account