Sportiv şi versatil: Noul MINI John Cooper Works Countryman

A doua generaţie MINI Countryman este cel mai mare şi mai versatil model din întreaga gamă a mărcii britanice. Acum, un alt superlativ se aplică motorului ce echipează MINI John Cooper Works Countryman. Cu o putere de 170 kW/231 CP, este cel mai puternic motor ce a fost disponibil vreodată la MINI. La aceasta se alătură sistemul de tracţiune integrală ALL4 – disponibil standard – şi un concept de automobil robust, astfel că noul MINI John Cooper Works Countryman completează familia John Cooper Works.

Noul MINI John Cooper Works Countryman sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde – atât cu transmisia manuală cu şase trepte ce este disponibilă standard, cât şi cu cea opţională, Steptronic cu opt trepte. Prin aceasta, modelul este mai rapid cu 0,8 sau 0,7 secunde faţă de MINI Cooper S Countryman ALL4. Performanţele superioare ale noului MINI John Cooper Works Countryman sunt reflectate în elasticitate sa pe sprinturile intermediare, agilitatea în viraje şi deceleraţie. Aceste calităţi sunt produsul unui pachet general care a fost alcătuit pe baza experienţei competiţionale John Cooper Works, incluzând nu doar motorul şi sistemul de tracţiune integrală, ci şi suspensia sport cu jante John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor, sistemul de frânare Brembo, dotările speciale ale caroseriei pentru optimizarea proprietăţilor aerodinamice şi prize de aer pentru răcire, precum şi cockpitul specific modelului cu scaune sport John Cooper Works. Poziţia excepţională a noului MINI John Cooper Works Countryman în cadrul segmentului premium al clasei compacte este subliniată prin intermediul dotărilor standard exclusive, care inclue MINI Driving Modes (moduri de condus), faruri LED, Comfort Access şi radio MINI Visual Boost.

Noul MINI John Cooper Works Countryman – principalele caractersitici

Motor turbo, cu patru cilindri, cu o putere de 170 kW/231 CP şi un cuplu de 350 Nm.
Sistem de tracţiune integrală ALL4, cu eficienţă optimizată, disponibil standard.
Suspensie sport cu sistem de frânare Brembo şi jante de 18 ţoli, din aliaj uşor.
Motor, suspensie şi aerodinamică armonizate pe baza experienţei de curse John Cooper Works.
Sprint de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde, cu 0,8 secunde mai repede decât MINI Cooper S Countryman ALL4, viteză maximă: 234 km/h.
Kit aerodinamic John Cooper Works cu prize de aer foarte mari în partea frontală.
Interior specific modelului cu scaune sport John Cooper Works.
Echiparea standard exclusivă include faruri LED, MINI Driving Modes (moduri de condus) şi Comfort Access.
Cinci locuri integrale şi o creştere semnificativă a spaţiului, a capacităţii portbagajului şi a versatilităţii în comparaţie cu modelul anterior.

Mai multă putere, mai mult spaţiu şi sentiment de circuit mai puternic pe orice suprafaţă

Noul MINI John Cooper Works Countryman este succesorul primului sportiv al mărcii ce a fost conceput pentru clasa compactă şi echipat standard cu sistem de tracţiune integrală ALL4. Evoluţiile noului automobil sunt reflectate nu doar de puterea crescută cu 10 kW/13 CP şi de designul optimizat ca eficienţă al sistemului ALL4, ci şi de dimensiunile externe mărite şi de creşterea considerabilă a spaţiului, versatilităţii şi funcţionalităţii. Cu un plus de 17 centimetri în lungime şi de 3 cm în lăţime, alături de o extindere a ampatamentului cu 7,5 centimetri, spaţiul disponibil pentru cele cinci locuri integrale este optimizat semnificativ. Portbagajul poate fi extins, prin rabatarea banchetei spate, de la 450 de litri la un maxim de 1.390 de litri.

Premieră mondială la Shanghai, lansare pe piaţă în primăvara 2017

Noul MINI John Cooper Works Countryman va fi prezentat publicului în premieră mondială în luna aprilie 2017 cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Lansarea pe piaţă va avea loc în cursul primăverii 2017.

Dezvoltat pe baza experienţei îndelungate pe circuite şi trasee de raliu

Alături de tehnologia de ultimă oră, caracterul distinctiv al noului MINI John Cooper Works Countryman este derivat şi din tradiţia îndelungată şi de succes pe care marca o are în motorsport. În urmă cu 55 de ani, versiunea clasică Mini a obţinut prima sa victorie – când Mini Cooper a câştigat British Touring Car Championship (campionatul de turisme al Marii Britanii). De atunci, numele legendarului designer de maşini sport John Cooper a fost sinonim cu succesul mărcii în competiţii şi cu plăcerea extremă a condusului pe care o oferă pe şosele.

Exact la 50 de ani de la ultima dintre cele trei victorii ale clasicului Mini în Raliul Monte Carlo, noul MINI John Cooper Works Countryman arată potenţialul pentru noi succese în această disciplină. Noua ediţie a modelului versatil reprezintă baza pentru versiune de competiţii dezvoltată de MINI şi X-raid Team pentru raliuri de anduranţă. MINI John Cooper Works Rally a acceptat provocarea celor mai dure maratoane din lume, începând cu Raliul Dakar 2017.

Pachet general perfect armonizat pentru performanţe de vârf

De aproape un deceniu, marca John Cooper Works a fost integrată sub umbrela MINI. Această conexiune strânsă datează din primii ani ai clasicului Mini, al cărui talent sportiv a fost descoperit şi promovat de John Cooper. În prezent, are un impact pozitiv asupra plăcerii extreme condusului pe care o oferă MINI John Cooper Works Countryman. Motorul, transmisia, tracţiunea integrală, suspensia, aerodinamica şi designul cockpitului sunt orientat nu doar sore performanţe de vârf, ci sunt şi armonizate perfect cu conceptul de automobil al noului MINI Countryman. În consecinţă, cel mai nou model John Cooper Works este un pachet general pentru performanţe captivante, combinat cu experienţa din curse.

Motor: livrarea a puterii şi acustică inspirate din motorsport

Motorul de 2,0 litri, cu patru cilindri, montat transversal în partea frontală a noului MINI John Cooper Works Countryman, demonstrează caracteristici de performanţă inspirate de motorsport. Are o versiune specifică a tehnologiei MINI TwinPower Turbo, cu sistem de supraalimentare integrat în galeria din oţel turnat, injecţie directă pe benzină, sistem de control complet variabil al supapelor VALVETRONIC şi control variabil al axului cu came (double VANOS). Realizat din material foarte rezistent la temperaturi, turbocompresorul generează o presiune a aerului de încărcare care acum a fost crescută la 2,2 bar. Aceasta creează baza pentru o putere foarte energică şi de lungă durată. Motorul oferă cuplul maxim de 350 Nm pe un interval al turaţiilor cuprins între 1.450 şi 4.500 rpm. Puterea maximă de 170 kW/231 CP este livrată între 5.000 şi 6.000 rpm.

Această echipare specială a noului motor dezvoltat pentru modelele John Cooper Works include pistoane specifice, un radiator mare pentru aerul de încărcare şi un radiator suplimentar. În plus, există un sistem sport de evacuare care nu doar că susţine caracteristicile de performanţă ale motorului, ci îi şi oferă o acustică impresionantă şi o dimensiune optică. Presiunea redusă a gazelor de eşapament promovează livrare spontană a puterii, în timp ce flapsul controlabil al evacuării şi geometria specială a ţevii de eşapament contribuie la generarea unei acustici puternic emoţională care este caracteristică modelelor John Cooper Works. Sistemul sport de evacuare are şi capace conice cromate pentru ţevile de eşapament duble.

Transmisie manuală cu şase trepte în echiparea standard, transmisie sport Steptronic cu opt trepte ca versiune opţională

Transmisia standard, manuală cu şase trepte, are un design optimizat ca masă, dar arată şi un nivel ridicat de eficienţă internă şi confort al schimbării. Un senzor de viteză permite adaptarea activă a turaţiei pentru schimbări foarte dinamice ale vitezelor. Rapoartele scurte şi mânerul schimbătorului, specific modelului, facilitează o selecţie precisă a vitezelor. Opţional este disponibilă o transmisie sport Steptronic cu opt trepte, operată prin intermediul unui selector cu design distinct, precum şi al clapetelor de pe volan. Acesta asigură timpi de schimbare foarte mici şi o funcţie Launch Control pentru sprinturi optimizate pentru tracţiune la demaraj.

Cu transmisia manuală standard, noul MINI John Cooper Works Countryman are un consum mediu mixt de 7,4 l/100 km şi un nivel al emisiilor CO2 de 169 g/km. În combinaţie cu transmisia sport Steptronic cu opt trepte, aceste valori sunt reduse la 6,9 l/100 km, respectiv 158 g/km (date provizorii în ciclul de testare EU).

Cu ALL4, din off-road pe circuit

Performanţele noului MINI John Cooper Works Countryman se datorează sistemului de tracţiune integrală ALL4, care nu numai că optimizează tracţiunea pe în regim off-road, dar îmbunătăţeşte atât stabilitatea în condiţii meteorologice dificile, cât şi agilitatea la abordarea dinamică a virajelor pe circuit. Unitatea electronică de control a sistemului este conectată la DSC (Dynamic Stability Control / controlul dinamic al stabilităţii), asigurând astfel o reacţie rapidă şi precisă în orice moment pentru distribuirea cuplului între roţile faţă şi cele spate.

Datorită designului compact şi cu masă optimizată, actuala versiune a sistemului de tracţiune integrală ALL4 oferă o formă foarte eficientă de distribuţie variabilă a puterii. Este compus dintr-un angrenaj conic de preluare a puteriipe diferenţialul punţii faţă, un ax de transmisie cu secţiune dublă şi un diferenţial spate cu ambreiaj controlat electrohidraulic.

Şasiu sport pentru agilitate maximă la sprinturi, în viraje sau în timpul manevrelor de frânare

Tehnologia superioară a suspensiei noului MINI John Cooper Works Countryman oferă baza perfectă pentru performanţe maxime şi proprietăţi de manevrabilitate deosebite. Este concepută să se armonizeze cu puterea ridicată a motorului acestui sportiv versatil, precum şi cu ampatamentul lung, ecartamentul larg şi centrul de greutate coborât. Puntea faţă are suspensie cu braţ transversal, iar cea spate dispune de suspensie multibraţ în versiune specifică modelului. Mai mult, suspensia sport standard a noului MINI John Cooper Works Clubman dispune de un reglaj foarte rigid al suspensiei şi sistemelor de amortizare.

Sistemul sport de frânare a fost conceput în colaborare cu producătorul de specialitate Brembo şi cuprinde discuri de frână cu etrier fix, cu patru pistoane, la roţile faţă, care garantează niveluri superioare de decelerare chiar şi în cazul utilizării intensive. Etrierele frânelor sunt finisate în roşu, iar cele faţă poartă logo-ul John Cooper Works. Sistemul de control dinamic al stabilităţii (Dynamic Stability Control) asigură şi tracţiune optimă la sprinturi, agilitate în viraje şi decelerare în condiţii de siguranţă. Funcţiile sale includ Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tracţiunii), Electronic Differential Lock Control (EDLC / control electronic al diferenţialului blocant) – care acţionează ca funcţie electronică de blocare pentru diferenţialul punţii faţă – şi Performance Control pentru virări agile la abordarea virajelor de mare viteză. De asemenea, echiparea standard include jante John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor, în design Black Thrill Spoke. Opţional sunt disponibile jante John Cooper Works de 18 şi 19 ţoli, din aliaj uşor.

Modurile de condus MINI şi Dynamic Damper Control permit un reglaj personalizat al automobilului

Disponibile standard, modurile de condus MINI (Driving Modes) permit un reglaj al automobilului care este orientat în funcţie de situaţia de pe drum şi preferinţele individuale ale conducătorului. Un comutator rotativ dispus la baza schimbătorului sau a selectorului de viteze este utilizat pentru activarea setărilor SPORT, MID şi GREEN. Acestea influenţează curbele caracteristice ale acceleraţiei şi direcţiei, acustica motorului, caracteristicile de schimbare a vitezelor pentru transmisia sport Steptronic cu opt trepte, dacă aceasta este comandată, şi reglajul Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor). Caracteristicile amortizoarelor controlate electronic sunt orientate spre un stil de condus foarte dinamic în modul SPORT şi susţine un stil mult mai orientat spre confort în celelalte două moduri. Modul GREEN este conceput pentru un condus confortabil, dar şi optimizat spre eficienţă. În acest caz, o facilitate de susţinere este funcţia „coasting”, care poate fi utilizată în combinaţie cu transmisia sport Steptronic cu opt trepte. În modul GREEN, trenul de rulare este decuplat la viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h imediat ce conducătorul ridică piciorul de pe acceleraţie.

Exterior: un indiciu clar al sportivităţii versatile

Designul exterior al noului MINI John Cooper Works Countryman exprimă combinaţia distinctivă a modelului între sportivitatea extremă şi versatilitatea excepţională. Cu o lungime de 4.299 de milimetri, o lăţime de 1.822 de milimetri şi o înălţime de 1.557 milimetri, este, fără îndoială, cel mai mare atlet de top al familiei John Cooper Works. Proporţiile specifice ale unui automobil sport dinamic multilateral sunt accentuate suplimentar de dotările specifice modelului, în special prin includerea kitului aerodinamic John Cooper Works. Principalele elemente ale apariţiei puternice a automobilului includ prize de aer mari în şorţul faţă, care preiau spaţiul rezervat luminilor de parcare şi proiectoarelor de ceaţă la noul MINI Countryman. Şinele standard pentru acoperiş şi spoilerul de acoperiş specific modelului subliniază atât înălţimea caroseriei, cât şi faptul că designul maşinii este orientat spre echilibru aerodinamic optim.

Conturul semnalizatoarelor laterale, poartă o linie roşie de accentuare şi logo-ul John Cooper Works, la fel cum face şi grila hexagonală a radiatorului cu model tip fagure caracteristic; de asemenea, logo-ul apare şi pe hayon. Pentru finisarea caroseriei noului MINI John Cooper Works Countryman sunt disponibile patru culori nemetalizate şi şase variante metalizate. În acest caz, Rebel Green este o opţiune rezervată exclusiv pentru modelele John Cooper Works, aşa cum este finisarea contrastantă a acoperişului şi capacelor pentru retrovizoare în Chili Red.

Interior: mai mult spaţiu dedicat pasiunii pentru curse

Pe lângă scaunele sport John Cooper Works cu tetiere integrate, dotări precum volanul sport John Cooper Works cu butoane multifuncţionale, schimbătorul sau selectorul de viteze John Cooper Works şi tapiţeria plafonului în nuanţă antracit contribuie la sentimentul intens de motorsport oferit de automobil.

Un design distinctiv al cockpitului este combinat cu spaţiul optimizat şi gradul ridicat de versatilitate. Spaţiul pentru cap, umeri şi picioare este semnificativ mai generos decât la modelul anterior – atât în faţă, cât şi în spate. Scaunele spate pot fi mutate longitudinal cu până la 13 centimetri, în raport 60:40, în timp ce versatilitatea suplimentară este oferită de elementele spătarului care pot fi înclinate şi rabatate în raport 40:20:40. O opţiune unică pentru opriri în stilul MINI distinctiv este Picnic Bench, o suprafaţă flexibilă care se extinde din portbagaj şi oferă loc pentru două persoane. O altă dotare opţională este controlul electric al hayonului, care permite deschidere/închidere touchless în combinaţie cu funcţia Comfort Access disponibilă standard.

Atlet excepţional cu dotări exclusive

Poziţia excepţională a noului MINI John Cooper Works Countryman – atât în segmentul premium al clasei compacte, cât şi în programul de modele al mărcii – este subliniată de elementele de echipare exclusive. Farurile LED disponibile standard optimizează vizibilitatea în întuneric, dar oferă o apariţie atractivă pentru secţiunea frontală a automobilului. Luminile de zi sunt generate de o bandă luminoasă dispusă de jur-împrejurul fiecărui far, şi aceasta utilizând tehnologia LED. De asemenea, pe lista dotărilor standard mai figurează tempomatul cu funcţie de frânare şi radio MINI Visual Boost ce include conexiune USB şi operare prin intermediul controlerului MINI de pe consola centrală, iar instrumentul central are un monitor de 6,5 ţoli (16,51 cm) care afişează un motiv de start specific John Cooper Works atunci când conducătorul urcă în cockpit.

Sisteme moderne de asistare a conducătorului, opţiuni de calitate pentru confort şi stil personal

Sistemele de asistare a conducătorului, dezvoltate pentru actuala generaţie de modele, îmbunătăţesc confortul şi siguranţa noului MINI John Cooper Works Countryman. Disponibilă standard, avertizarea de coliziune cu funcţie de frânare în oraş poate fi extinsă pentru a include sistemul Driving Assistant cu tempomat activ bazat pe cameră video, avertizare la pietoni cu funcţie de frânare iniţială, asistent al fazei lungi şi detectare a indicatoarelor rutiere. Alte dotări ce pot fi comandate sunt Park Distance Control (controlul distanţei de parcare) cu senzori în faţă, camera pentru mers înapoi şi Parking Assistant (asistentul la parcare). Pe lângă informaţia privind viteza, limitele de viteză şi detectarea interdicţiilor de depăşire, actualele direcţii de navigaţie şi mesajele Check Control, reacţiile de la sistemele de asistare a conducătorului şi lista de contacte din telefon şi programe de entertainment, pe Head-Up Display special John Cooper Works este posibilă şi afişarea treptei de viteză actuale şi o scală multicoloră a turaţiei.

Programul de dotări opţionale pentru noul MINI Countryman este disponibil şi pentru cea mai sportivă versiune a modelului. Acesta include acoperiş panoramic din sticlă, aer condiţionat automat cu reglare pe două zone, încălzire a scaunului conducătorului şi pasagerului din faţă, încălzire a parbrizului, oglinzi retrovizoare exterioare ce pot fi încălzire şi rabatate electric şi sistem de alarmă ce include indicator de stare cu LED roşu în antena de pe plafon.

Instrument central cu touchscreen, MINI Find Mate şi MINI County Timer

Alte opţiuni include sistemul de sonorizare Harman Kardon, sistem de navigaţie MINI şi sistem de navigaţie MINI Professional. Dotările pachetului Wired, care include sistem de navigaţie MINI Professional, cuprind Touch Controller pe consola centrală şi monitor color de 8,8 ţoli (22,35 cm) în instrumentul central. Acesta din urmă este un touchscreen, care permite ca funcţiile să fie selectate şi ajustate cu vârful degetului. De asemenea inclusă în pachetul Wired este MINI Find Mate, unul dintre cele mai noi servicii digitale adăugate în MINI Connected. MINI Find Mate constă din aşa-numitele etichete cu funcţie de urmărire wireless, care pot fi ataşate de cele mai utilizate obiecte şi articole de voiaj, permiţând localizarea lor cu uşurinţă prin MINI Connected. Dacă eticheta este în afara razei de acţiune wireless, pe computerul de bord sau smartphone-ul conducătorului este afişată cea mai recentă poziţie înregistrată. Imediat ce smartphone-ul sau automobilul revine în raza de acţiune wireless a etichetei, aceasta poate fi activată şi localizată acustic.

În combinaţie cu pachetul Wired este posibilă şi utilizarea MINI Country Timer, care înregistrează toate călătoriile pe drumuri acoperite cu zăpadă, în pantă, denivelate şi nepavate. Durata şi intensitatea condusului pe suprafeţe solicitante este afişată în stilul MINI caracteristic pe ecranul monitorului central.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account