Uzina de motoare a BMW Group creşte ritmul pentru noul BMW i8 Roadster

Motoarele provenite de la uzina BMW Group din apropiere de Birmingham vor propulsa cel mai nou model electrificat al companiei – noul BMW i8 Roadster, disponibil la vânzare pe piaţa mondială.

Uzina din regiunea Midlands a produs motoare pentru BMW i8 Coupé – cel mai bine vândut automobil sport plug-in hybrid din lume – încă de la lansarea sa în 2014. Acum, uzina va furniza motoare pentru noul BMW i8 Roadster, precum şi pentru noua versiune i8 Coupé.

Produs exclusiv la uzina Hams Hall, motorul pe benzină, cu trei cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo – câştigător al Premiului International Engine of the Year – este combinat cu un motor electric hibrid, formând astfel sistemul de propulsie plug-in hybrid i8, câştigător a numeroase premii. Tandemul propulsor combină calităţile de performanţă ale unui automobil sport cu nivelul de economie şi emisii asociat de obicei cu modelele de clasă compactă.

„Este fantastic că uzina noastră poate să joace un rol în strategia de electrificare a BMW Group”, a declarat directorul uzinei, Bernd Gress. „Suntem mândri că am contribuit la succesul deosebit al BMW i8 Coupé, precum şi de faptul că am furnizat motoare pentru alte două modele BMW şi MINI hibrid. Acum, aşteptăm cu nerăbdare să contribuim şi la povestea BMW i8 Roadster.”

Motorul supraalimentat cu trei cilindri, ce dispune de injecţie directă şi gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC, oferă o putere maximă de 170 kW/231 CP la o capacitate de doar 1,5 litri, la care se adaugă cuplul maxim de 320 Nm. Cu motorul termic şi cel electric acţionând împreună, puterea sistemului este de 275 kW/374 CP. Noul BMW i8 Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde, în timp ce noul BMW i8 Roadster are nevoie de 4,6 secunde pentru efectuarea sprintului.

Construite manufacturier de către o echipă mică de specialişti în motoare ai uzinei, motoarele termice pentru i8 sunt asamblate într-o facilitate unică, dedicată, care recent a fost extinsă şi îmbunătăţită pentru a creşte capacitatea de producţie în vederea motoarele viitoare cu specificaţii superioare.

Per total, uzina Hams Hall merge din ce în ce mai bine. Producţia de motoare pentru o serie de modele BMW şi MINI este de aşteptat să depăşească peste 350.000 de unităţi, în timp ce fabricarea componentelor principale pentru motoare va trece de 1,4 milioane de piese în acest an.

 

Motoarele care contribuie la sistemul plug-in hybrid de propulsie pentru cel mai recent model electrificat – noul BMW i8 Roadster – sunt produse manufacturier la uzina de motoare Hams Hall.

Motoarele furnizate în exclusivitate de uzina de motoare Hams Hall contribuie la sistemul plug-in hybrid de propulsie BMW i8, unul distins cu numeroase premii.

Motoarele cu trei cilindri care contribuie la sistemul plug-in hybrid de propulsie BMW i8 sunt fabricate manual de către o mică echipă de specialişti la uzina Hams Hall.

  • Încă din 2001, uzina Hams Hall are o istorie de succes în fabricarea de motoare pe benzină, mici, eficiente şi cu emisii reduse.
  • Uzina a beneficiat de o serie de investiţii, ce au totalizat sute de milioane de lire sterline, pentru a exista certitudinea că locaţia este una foarte modernă.
  • Peste 4,5 milioane de motoare au fost produse la uzina Hams Hall de la deschiderea ei în 2001.
  • Motoarele produse la uzină sunt furnizate pentru o serie de modele BMW şi MINI, inclusiv unele dintre automobile hibrid noi.
  • Componentele importante ale motorului – arbori cotiţi, blocuri ale cilindrilor şi chiulase – sunt produse şi ele la uzină pentru producţia locală de motoare, precum şi pentru livrare către alte uzine BMW Group de motoare de pe mapamond.
  • Uzina oferă peste 11.000 de locuri de muncă pentru populaţia din zonă.
  • În 2017, producţia uzinei a reprezentat peste 11% din producţia de motoare a Marii Britanii.

Reţeaua de producţie BMW Group

Cererea ridicată din partea clienţilor şi lansarea noilor modele au dus la o utilizare ridicată a capacităţii pentru reţeaua de producţie a BMW Group în 2017. Cu 2.505.741 de automobile produse pentru mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, volumele de producţie au atins un nou maxim istoric. Aceste date au inclus 2.123.947 BMW, 378.486 MINI şi 3.308 Rolls-Royce. Uzinele germane ale companiei, care au produs peste un milion de automobile, sunt responsabile pentru aproape jumătate din producţie.

Prin flexibilitatea fără egal, sistemul de producţie de vârf este într-o formă excelentă pentru viitor. Pe baza Strategiei NUMBER ONE > NEXT, acesta este caracterizat de un nivel ridicat al eficienţei şi de procese robuste. Competenţa în producţie a BMW Group reprezintă un avantaj competiţional decisiv şi contribuie la profitabilitatea companiei şi la succesul sustenabil al acesteia.

Calitatea şi viteza de reacţie, precum şi flexibilitatea sunt factorii principali în sistemul de producţie BMW. Digitalizarea, conceptele modulare standardizate şi construcţia compozită inteligentă atestă nivelul ridicat de competenţă din cadrul reţelei de producţie. În acelaşi timp, sistemul de producţie oferă un nivel foarte înalt de personalizare şi permite ca specificaţiile clientului să fie modificate până la şase zile înainte de livrare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account