VIDEO: BMW ALPINA B4 Gran Coupé debutează cu 495 CP

BMW s-a abținut de la a face o versiune M și pentru noua Serie 4 Gran Coupé. Așa că onoarea a revenit inginerilor ALPINA să fructifice potențialul sportiv. Rezultatul este modelul BMW ALPINA B4 Gran Coupé, care livrează 495 CP și un cuplu substanțial de 730 Nm.

BMW ALPINA B4 Gran Coupé utilizează o versiune modificată a motorului de 3 litri cu benzină. Propulsorul bi-turbo cu 6 cilindri în linie a primit optimizări la nivelul turbinelor, precum și intercooler și admisie cu capacitate sporită. De asemenea, transmisia automată ZF cu 8 trepte are componente adaptate pentru cuplul crescut. Un exemplu în acest sens este convertorul de cuplu.

Cum se compară performanțele lui BMW ALPINA B4 Gran Coupé cu BMW M3 și M4?

BMW M3 Competition Sedan și BMW M4 Competition Coupé cu sistem de tracțiune M xDrive au diferețial activ M și dezvoltă 510 CP și 650 Nm. Și gonesc de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde. Iar viteza lor maximă este limitată electronic la 250 km/h, sau la 290 km/h, când se alege pachetul M Driver.

Cei 495 CP și 730 Nm ai lui BMW ALPINA B4 Gran Coupé îi permit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde. Iar modelul ALPINA se poate mândri că a primit dezlegare la viteză. Astfel că atinge 301 km/h.
Diferența în ceea ce privește cronometrarea accelerației 0-100 km/h, este justificată și de faptul că BMW ALPINA B4 Gran Coupé are un surplus de kilograme, față de BMW M3 Competition Sedan cu tracțiune integrală. Modelul ALPINA cântărește 1.965 kg, în timp ce sedanul M3 cu M xDrive are 1.855 kg.

Tracțiunea integrală livrează cuplul cu prioritate către roțile din spate

Resursele motorului sunt strunite și cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală BMW xDrive. Acesta oferă distribuire complet variabilă a cuplului între punți. Dar direcționează forța motrică prioritar către roțile din spate, pentru a se păstra comportamentul dinamic tipic BMW.

Totodată, tracțiunea și controlul în viraje sunt susținute și cu ajutorul diferențialului electronic cu alunecare limitată.

Suspensii, frâne și sistem de direcție calibrate pentru agilitate și performanțe înalte

Unghiul de cădere negativ al roților față de 1,25 grade și noile bare anti ruliu create special pentru acest model au un rol important în păstrarea stabilității laterale. Dar modelele ALPINA sunt recunoscute și pentru reglajele versatile ale suspensiilor. Acestea au o configurație personalizată pentru arcuri și amortizoare. Iar sistemul de control variabil al amortizării oferă calibrări mai clar diferențiate între modurile de rulare ce pot fi selectate de șofer.

Și sistemul de direcție cu asistare variabilă este reglat pentru răspuns precis, care oferă feedback. Iar șoferul poate selecta 3 moduri de reglaj (unul pentru confort și două pentru comportament sportiv).

Sistemul de frânare este la rândul lui pregătit pentru performanțele înalte ale modelului BMW ALPINA B4 Gran Coupé. La roțile punții din față, frânele au discuri de 395 mm cu etriere cu 4 pistonașe. Iar la puntea posterioară frânele au discuri de 345 mm. De asemenea, sunt oferite opțional frâne și mai performante, cu discuri perforate, care sunt făcute din material compozit. Acestea se disting prin feedback-ul mai precis la apăsarea pedalei de frână și rezistă la un nivel mai crescut de stres termic.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account