VIDEO: Interviu Dragoș Bucur – Plăcerea de a conduce se completează cu statutul de ambasador MINI
Pe marele ecran sau în viața de zi cu zi, atât MINI, cât și actorul Dragoș Bucur se disting prin personalitatea puternică și filisofia de viață definită prin energie pozitivă și bucuria de a trăi. Aceste potriviri de caracter fac cât se poate de natural rolul de ambasador al brand-ului MINI acceptat de Dragoș Bucur.
Text: Alex Buțu; Foto: Dragoș Savu
Mașină oferită de Automobile Bavaria
Dragoș Bucur este unul dintre cei mai versatili și captivanți actori români. Pe marele ecran a dat viață unor personaje cu personalitate puternică, indiferent că a fost vorba despre comedii, filme de acțiune, drame sau mai nou thriller. Energia și naturalețea pe care le insuflă mereu personajelor sale i-au adus inclusiv roluri în filme produse la Hollywood. Iar automobilul i-a fost deseori un partener de film. Acum, Dragoș Bucur și-a găsit un nou rol care îi vine natural, cel de ambasador al mărcii MINI, powered by Automobile Bavaria, care i-a pus la dispoziție un MINI Cooper S Clubman. Despre toate acestea ne-a povestit într-un interviu în care descoperim și pasiunea sa pentru condus, precum și rolul pe care MINI îl va avea în viața sa.
Pentru a vedea interviul video CLICK AICI.
Ai deschis filmul Ride Along, în care joacă Ice Cube și Kevin Hart, fiind protagonistul unei urmăriri cu mașini prin Los Angeles. Cum ai învățat să faci acele cascadorii spectaculoase la volan?
Secvența în care conduc un BMW și îl răsucesc în mijlocul orașului nu era inițial în scenariul filmului. După ce s-a făcut prima editare a filmului au constatat că mai e nevoie de o secvență de acțiune. Inițial era doar cu o motocicletă care sare prin geam. Și s-a decis introducerea acestui moment cu mașina. Cred că inițial ei s-au gândit să ia cascador. Mi-au adus mașina și, timp de două zile, am exersat într-o mare parcare închiriată de ei întoarcerile cu frâna de mână cu fața și cu spatele. Partea mai complicată a fost că trebuia să trag cu pistolul pe geam, în timp ce se întorcea mașina. Teoretic, dacă tragi frâna de mână, cealaltă mână trebuie să fie pe volan. Atunci i-au pus frâna de mână la picior. Au decis să mă păstreze pe mine drept cascador la secvența de răsucire. Cel mai mare compliment pe care l-am primit a fost când au venit la mine doi cascadori și m-au întrebat dacă sunt în sindicatul cascadorilor de la mine din țară.
Cum te descrii ca șofer?
Eu cred despre mine că de când am copii mi-am schimbat foarte mult stilul de șofat. Am senzația că sunt foarte liniștit, că sunt respectuos în trafic și că respect întotdeauna regulile de circulație. Dar acum două zile Dana, soția mea, mi-a spus că avem stiluri de condus foarte diferite și m-a întrebat dacă m-am gândit vreodată să mă fac pilot de curse. Nu-mi dau seama dacă e într-adevăr așa. Un lucru e clar. Cred că nivelul la care ajunge o țară se vede în câteva lucruri și unul dintre ele este cum conduc oamenii în trafic. Îmi place să cred că sunt unul dintre oamenii care prin felul în care conduce face cinste țării. Mi se pare normal să dai semnal atunci când schimbi benzile. Mi se pare normal ca politețea care se aplică în relațiile umane față în față să se aplice și în trafic.
Ce înseamnă pentru tine plăcerea de a conduce?
Mie îmi place foarte mult să stau în mașină. Dintre toate mijloacele de transport, mașina e cel preferat de mine. Și din cauza meseriei stau mult în mașină. Dincolo de asta, nouă ne place să ne facem vacanțele cu mașina. Și nu prea ne plănuim unde mergem, unde ne oprim. Și am început să facem lucru ăsta și acum, după al doilea copil. Eu și Dana ne-am căsătorit acum 11ani. În luna de miere ne-am urcat în mașină și am plecat. Habar nu avea unde mergem. Habar nu aveam cât stăm. Era începutul lui august și aveam o lună jumătate la dispoziție. A fost chiar o lună de miere, nu o săptămână. În țară ne-am oprit prima oară într-o pensiune frumoasă pe la Sibiu. Am mers mai departe la Budapesta. Apoi am fost în Austria, în zona lacului de lângă Velden, unde sunt niște stațiuni extraordinare, cum ar putea să arate România în jurul tuturor lacurilor. Am mers în Germania, am urcat la ghețarii din Elveția, am continuat cu Franța, Spania, Luxemburg. Pentru următoarea vacanță ăsta e planul, ne urcăm în mașină și plecăm!
În noul tău film, numit Două Lozuri, o mașină devine un fel de personaj. Care este povestea acestui film?
Mai nou am început să-mi produc propriile filme, împreună cu Alexandru Papadopol și cu Dorian Boguță. Pare că funcționează. În curând o să lansăm Două lozuri, al treilea film făcut de noi, în care jucăm alături de studenții școlii noastre de actorie (actoriedefilm.ro). Două lozuri e o comedie care are o anumită parte din structura unui road movie. Suntem trei băieți nu foarte inteligenți, nu foarte norocoși, nu foarte descurcăreți, dar care au un tip de naivitate plăcută. În nebunia lor se gândesc să joace la Loto. Câștigă un bilet, pe care apoi îl pierd. Și pleacă cu o mașină în căutarea biletului pierdut. În film apare o mașină pe care noi o recondiționăm și devine la rândul său un soi de personaj. Filmul se lansează pe 7 octombrie și vrem să organizăm un concurs cu biletele de la film prin care poți să câștigi o Dacia 1300 din anii ’70 recondiționată. Evident că e un fel de glumă, dar s-ar putea să atragă nostalgici.
Ești noul ambasador al mărcii MINI. Ce te-a determinat să alegi această asociere de imagine?
Mie îmi place să îmi asociez imaginea cu un brand care are putere și personalitate. MINI îmi dă senzația de relaxare și este genul de mașină după care întorci privirea pe stradă. Asta e, sunt în showbiz și îmi place să fiu observat. E o mașină cu care te descurci foarte bine în oraș, dar fără probleme poți să ieși la drum lung. Poți să-ți alegi o mașină foarte bună de oraș, dar cu care să-ți fie frică să mergi până la Timișoara sau până la Paris. Cu MINI merg liniștit la birou în aglomerația de dimineață la ora 08:00, dar totodată pot să mă duc la Ischgl în Austria, să schiez. Și încă ceva! Pot să opresc și la Monaco să parchez în fața unui super restaurant, fiindcă are prestanță.
Cum ai caracteriza noile modele MINI?
Știi ce mă interesează nu doar la o mașină, ci la viață în general? Țin foarte mult la senzația de libertate care vine din mici chestii, precum felul în care este job-ul tău, ce faci cu timpul liber, relația pe care o ai cu familia sau felul în care cheltui banii. Ce îmi place la MINI este că de fiecare dată când mă uit la el îmi dă senzația asta de relaxare, de libertate. Nu vine neapărat din opțiuni și dotări, pentru că pe alea nu le vezi, ci trebuie să le simți. Cred că e ceva din forma lui care îmi transmite un mod de a lua viața ușor.
Dacă ar trebui să creezi un film despre un personaj care conduce MINI, cum ai contura personajul, care ar fi povestea și aventura pe care ți-ai imagina-o pentru ei?
Am deja o idee. Am un proiect cinematografic, care este în același timp și educativ. Sofia, fata mea, s-a apucat să scrie un scenariu. Vrea să facă un film cu spioni copii, conduși de un spion adult puternic dar misterios. E evident cine îl joacă pe spionul puternic și misterios. Adică eu. Ar fi o idee foarte bună să integrez MINI în scenariul ăsta. O să folosesc MINI drept mașina spionului.
Un thriller internațional. Din 23 septembrie, filmul Câini va rula la toate cinematografele din țară. Thriller-ul românesc regizat de Bogdan Mirică ni-l prezintă pe Dragoș Bucur într-un rol marcant. Este un film intens, plin de suspans, care deja a fost apreciat la festivaluri de anvengură. Dragoș Bucur ne explică succesul: „Câini are o distribuție foarte bună. Joc alături de Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Constantin Cojocaru și Raluca Aprodu. Sunt patru actori lângă care e o plăcere să fii. Oricât de bun e scenariul sau regizorul, dacă oamenii alături de care ești în fața camerei de filmat nu sunt ok, atunci nici filmul nu poate să iasă ok.“ Chimia dintre actori a dat rezultat, deoarece Câini a fost răsplătit cu premii precum cel al criticilor FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes.