Viitorul BMW Seria 3 va fi produs din 2025 pe arhitectura Neue Klasse dedicată mașinilor electrice

Primul BMW electric cu arhitectură Neue Klasse sosește în 2025, în segmentul Seriei 3.

CEO-ul BMW Group a confirmat că primul automobil proiectat pe baza viitoarei arhitecturi tehnice Neue Klasse (Clasa Nouă) va fi produs din 2025. Iar construirea primelor modele Neue Klasse va avea loc în noua uzină a BMW Group din Debrecen (Ungaria).

Declarațiile lui Oliver Zipse, CEO-ul BMW Group, au fost făcute cu ocazia raportării veniturilor pentru primul trimestru din 2022. Iar înaltul oficial al companiei a oferit și noi repere despre arhitectura Neue Klasse.

„Când va ajunge pe piață, se va concentra pe segmentul Seriei 3 și la acel moment piața va fi dezvoltată până la un nivel când va fi rezonabil să ai doar un tip de propulsie pentru acea arhitectură” – explică Oliver Zipse.

Așadar există inclusiv posibilitatea ca acel model din 2025 să fie lansat doar cu propulsie electrică. Iar asta ar însemna că viitorul Seria 3 ar putea fi doar electric.

(În imaginile din acest articol puteți vedea modelul BMW i3 eDrive35L. Acesta este versiunea electrică a actualului Seria 3, care este comercializată doar în China.)

Cât de versatilă este arhitectura Neue Klasse?

Oliver Zipse indică faptul că pe platforma Neue Klasse vor fi produse doar modele electrice. Totodată, CEO-ul BMW Group mai spune că utilizarea arhitecturii Neue Klasse va fi concentrată mai întâi pe producerea de automobile din clasa medie. Și nu va acoperi tot spectrul de modele, de la segmente inferioare, până la cel de lux.

Însă, un purtător de cuvânt al BMW Group a declarat pentru Automotive News Europe că pe baza arhitecturii Neue Klasse vor fi produse modele de volum, precum și automobile de performanță înaltă. Deci sunt de așteptat și modele electrice M, bazate pe platforma Neue Klasse.

Cât de plauzibil este ca primul model cu arhitectură Neue Klasse să fie viitorul BMW Seria 3?

Trebuie remarcat faptul că Oliver Zipse s-a referit la segmentul Seriei 3, nu neapărat la modelul cu acest nume. Cu alte cuvinte este vorba despre automobile de clasă medie. Deci încă nu este clar dacă primul model din generația Neue Klasse va fi chiar viitorul BMW Seria 3. Sau dacă premiera o va marca viitorul BMW X3.

Actualul Seria 3 (G20) se află în producție din 2018 și va primi în 2022 un facelift. De altfel, actualizările au fost prefigurate de BMW i3 eDrive35L. Acesta este un model produs și comercializat doar în China și reprezintă versiunea pur electrică a sedanului BMW Seria 3 cu ampatament lung.

Având în vedere că de obicei modelele BMW au o carieră care durează circa 7 ani, ar fi foarte plauzibil ca viitoarea generație BMW Serie 3 să fie lansată în 2025 și să inaugureze arhitectura Neue Klasse.

Ce se cunoaște despre a 6-a generație de propulsie electrică pregătită pentru modelele BMW Neue Klasse?

A fost confirmat în mod oficial că automobilele Neue Klasse vor integra a 6-a generație a tehnologiilor pentru propulsie electrică dezvoltată de BMW Group. Iar compania promite că noua propulsie electrică va aduce mai multă putere, precum și noutăți în ceea ce privește formatul și compoziția chimică a celulelor pentru bateriile electrice. Din informațiile anterioare se cunoaște că BMW Group dorește implementarea bateriilor cu stare solidă, care promit autonomie sporită. În plus, se urmărește reducerea costurilor de utilizare şi producţie a materialelor pentru baterii.

BMW Group extinde rapid gama de modele electrice

BMW Group prefigurează că până în 2025 vânzările sale de autoturisme electrice vor ajunge la volumul de 2 milioane de unități. În prezent, gama BMW Group de modele electrice este formată din BMW i3, BMW i4, BMW iX3, BMW iX și MINI Cooper SE. Anul acesta intră în producție și BMW i7, versiunea electrică a noii generații Seria 7.

Tot din 2022 este comercializat doar în China sedanul BMW i3 eDrive35L. Și va fi prezentat anul acesta noul BMW X1, care va avea versiunea electrică denumită BMW iX1. Apoi, în 2023 va sosi noul BMW Seria 5 și varianta sa electrică BMW i5. De asemenea, din 2023 vor fi produse versiunile electrice ale noilor generații MINI hatchback și MINI Countryman. Și va debuta Rolls-Royce Spectre, primul model electric din istoria mărcii britanice.

Din 2025 vor fi lansate modelele construite pe arhitectura Neue Klasse. Iar în acest context BMW Group anticipează că în 2030 mai bine de 50% din vânzările sale vor fi reprezentate de autoturisme pur electrice.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account