(VIDEO)Viitorul BMW M3 Touring ne arată spatele

BMW M3 Touring este o mașină pe care fanii unii fani BMW abia așteaptă s-o huiduie, iar alții abia așteaptă s-o conducă până la grădinița din cartier.

În apropierea aniversării celor 50 de ani de M, canalul de Youtube BMW a lansat o serie de clipuri intitulate „We are M”. Cel mai recent clip al lor ne dezvăluie într-un mod aproape fetișist spatele viitorului BMW M3 Touring.  Așa cum ne așteptam, nu va fi foarte diferit de al unui Seria 3 obișnuit, dar putem observa niște șolduri voluptoase, un difuzor de aer integrat în bara spate, niște evacuări amenințătoare și un eleron discret deasupra lunetei.

De ce nu au făcut asta până acum?

Înainte de a ajunge la el însă, clipul ne arată un BMW M3 E46 Touring care a rămas doar la stadiul de concept. Se pare că BMW a avut acest gând cu 20 de ani în urmă, dar piața de atunci nu a fost în favoarea lansării unui BMW M3 Touring, deși Audi RS4 era un rival de temut pe care inițial îl puteai cumpăra doar în versiunea Avant. Nu știm care au fost principalele motive, dar putem bănui că unele țineau de preferințele clienților M, cunoscuți fiind ca puriști foarte conservatori când vine vorba de emblema M.

La ce bun un M3 Touring pe vremurile astea?

Poate că unii se temeau că performanțele dinamice nu se vor ridica la pretențiile lor ori că designul nu ar fi fost în avantajul mașinii. Ne este greu să credem că BMW M3 Touring ar fi la fel utilizat pe un circuit precum o versiune coupe sau sedan, dar pentru cei care fac asta mai rar ( și nu credem că ceilalți fac asta foarte des) este o alegere mai rațională. Până la urmă, noul M3 este o mașină mult mai capabilă pe drumuri normale decât generațiile precende, iar o versiune Touring are mai mult sens acum decât în trecut. Este un animal de pradă care nu trebuie să fie în modul vânătoare tot timpul, iar clienții de Touring au acum un motiv să iasă din casă și pentru altceva decât pentru cumpărături.

Sursa – BMW/Youtube

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account