(VIDEO) BMW M240i xDrive versus Audi RS3 Quattro pe circuit

BMW M240i xDrive și Audi RS3 Quattro taie virajele de pe Hockenheim într-un duel al orgoliilor.

Deși BMW M240i xDrive este un model M Performance și nu nu M în toată regula, piloții de la Sport Auto  i-au găsit un rival de moment în Audi RS3 Quattro Sedan. Deși cel din urmă este mai puternic (400 CP versus 375 CP), cuplul motor este același, la 500 Nm. Pe foaie BMW M240i xDrive este și mai greu cu 115 Kg, dar compensează cu un set de anvelope mai bune, ceea ce pe circuit contează foarte mult.

Unde s-au dat și cine a câștigat?

Duelul s-a dat pe circuit de la Hockenheim, iar timpii au fost aproape egali. Mai exact, 2:00.3 pentru Audi si 2:00.4 pentru BMW, adică o diferență de doar o sutime. Condițiile au fost aceleași, pilotul a fost același. Atunci, poate vă întrebați, de ce nu a câștigat Audi-ul? Era poate normal având în vedere avantajul raportului putere/greutate, dar anvelopele au făcut diferența. În timp ce Audi RS3 Sedan era echipat cu un set de anvelope Bridgestone Potenza Sport, BMW-ul a fost avantajat de anvelopele Michelin Pilot Sport 4S.

 

Ceva cu tracțiune doar spate și cutie manuală vom vedea?

Cei de la BMW au promis și o versiune doar cu tracțiune spate, dar puțin probabil să-l vedem și cu o cutie manuală. Ceea ce poate fi mai indicat pentru tinerii șoferi, dar nedrept pentru cei mai experimentați. BMW M240i este văzut ca un urmaș al modelului 2002, deși acesta din urmă avea un motor turbo mai modest sub capotă, nu un șase linie. Alții văd Seria 2 Coupe ca un urmaș al BMW-ului E30, dar spre binele lui ar fi să-și construiască propria reputație și să nu trăiască în umbra trecutului.

Care ar fi fost rezultatul împotriva unui BMW M2?

Dacă un Seria 2 Coupe M Performance poate ține piept unui Audi RS3, atunci cu siguranță un BMW M2 nu ar fi avut nici cea mai mică emoție. Mașina se află deja în teste, unii au zărit-o camuflată , probabil că vor exista și versiuni Competition și, sperăm noi…CSL.

Sursa – SportAuto/Youtube 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account